Då va det dax igen då.

Då va man hemma idag då. Trodde att jag skulle få jobba en hel månad för en gångs skull. Men va fel jag hade. Fast jag hoppas att vi bara blir hemma idag och att man kan jobba i morgon.
Två nätter i rad nu så har Hjllen vaknat och hostat som en tok. Natten till igår så gick det över efter ett tag men natten till idag så hade han svårt att få i sig luft. Va inte alls roligt. Som mamma så blir ju ganska så orolig när dom blir rädda över att inte kunna andas ordentligt. Men när han lugnade ner sig så gick det över iallafall och han somnade om. Så idag har vi fått en tid på Linden klockan10. Så då hoppas jag att han kan få något luftrörsvidgande. Tror att han kan behöva det ett tag eftesom att han har hostat ganska så mycket på slutet.

Wilma då... Ja jag vet inte men det känns nästan som om hon har ångest över att åka på dagis. Hon vill inte åka dit för att hon säger att ett barn inte är nå snäll längre. Men jag vet att dom har lekt så otroligt bra länge dom här tre tjejerna. Så det är ju tråkigt.
Men jag känner bara att jag måste reagera när hon inte ens är 4 år och får näst intill panik när jag nämner att vi ska åka på dagis. Som mamma då blir det väldigt jobbigt att lämna henne för att sedan jobba en hel dag. Så den här veckan kommer nog att vara bra för henne då det blir korta dagar på dagis. Igår så hämtade ju mamma och pappa båda två redan halv 12. Så då blev det bara 4 timmar lite drygt. Men under den tiden så hade Wilma ändå hunnit med att kissa på sig en gång. Vilket hon inte brukar göra heller. Så nu får det bli som det blir den här veckan. Har pratat med fröknarna som har tagit upp allt det här på dagis så dom ska vara med hela tiden när barnen leker. Vilket är bra. Sen hade dom även pratat med barnets mamma som skulle ta upp det med barnet i frågan. Bra det med. Men jag vet ju även att Wilma kan vara taskig ibland. Men just nu så tror jag inte att hon har gjort något som kan bidra till att hon har ont i magen över att åka på dagis.
Hur som helst så är det bara att hålla tummarna på att det gör över snart.

Eftersom att det inte blir något jobba i dag så tänkte jag byta gardiner i vårat sovrum och lika så i barnens rum. Vill få in ljuset nu igen. Vill bara att det ska bli vår. Så man kan ju börja inne då när man inte kan påverka hur det är ute. Sen så kanske man skulle passa på och göra klar dom pajer som är kvar att göra. Då är ju allt klart tills på lördag.

Jag ser verkligen fram mot festen. Hoppas att det blir roligt och att det blir en kväll att minnas. Ska leta fram kameran oxå så att man kan ta en massa kort. På fredag så ska vi göra i ordning allt så att man kan ta det lite lungt på lördag. Tack och lov så har man världens bästa svägerska Jenny som ska vara med barnen. Dom ska åka och äta med dom så vi kan fixa i fred.

Nu blir det till att få på sig lite kläder och tvätta Hjallen innan vi ska iväg till Linden. Sen så blir det hemma mys för barnen så kan jag fixa lite som jag vill. Har några mutor om man säger så.

Hej.

Veckan som varit

Ja om man ska göra en liten kort sammanställning av den veckan som har varit. Så kan man säga så här. Måndag till onsdag va det jobb precis som vanligt. I måndags så va jag även och vegde mig igen. Jag hade gått ner 2,8 kg. Helnöjd är jag över det. Känns på hela kroppen att det har skett en förändring. Skönt måste jag säga eftersom att jag har kännt hur svälld man har varit i magen och helt orkeslös.

I torsdag så tog jag mig en semesterdag. Helt klart värt det eftersom att jag fyllde år. Jag lämnade barnen på dagis vid 9 och sedan så åkte jag hem för att göra klart i stallet. Efter det så va det bara till att ta sig en dusch för att sedan åka vidare mot stan. När jag va på stan så insåg jag att det är sällan som man bara har tid att gå å ta det lungt. Men det gjorde jag denna dag. Hittade två tröjor på JC. Sen att dom va på rean va ju bara ännu bättre. Hämtade blommor som jag fick av mamma och pappa. Sedan så gick jag iväg och köpte en present till morfar. Men eftersom att han inte ville ha något och jag vet att han har allt så blev det en flaska med svagdricka som han tycker om och sedan så köpte jag skorpor med smak. Han blev glad över det vilket va huvudsaken.

Sen så åkte jag hem och tog det bara lungt ett tag innan jag skulle hämta barnen igen. När dom va hemma så började det att komma lite folk. Först så kom Daniels farmor och farfar. Där fick jag en blomma. Lite senare så kom även svärfar och Peter, Britt ja å några till.. Av dom så fick vi ett presentkort på en spagård i Kilafors. Verkligen en uppsakttad sak att få. Som alla vet så kommer man inte iväg så ofta när man har småbarn och djur. Det blir mest att man är hemma eller att man max åkter bort en kväll. Men det är allt. Men bara att få göra något tillsammans ska bli helt underbart. Av svärmor och Sölve så fick vi en ny micro. Just vad jag hade önskat mig oxå. Den som vi hade innan började att värma lite ojämt så det va en bra sak att få. Sedan så fick jag även en parfym av Daniel som luktade viol. Super gott luktade den. Även ett presentkort på GRanngården. Så nu ska jag köpa en nya ridbyxor. För det är verkligen något som jag behöver.

I går va det lördag och då hade jag och Wilma en mamma dotter dag. Vi började med att åka in till stan för att kolla om jag hittade några nya stövlar. Vilket jag gjorde. Så nu har man på fötterna igen. Sen så åkte vi på Erkishjälpen för att kolla lite där. Hittade en väska vilket även Wilma gjorde. Hon köpte även bilar till Hjalmar. Sen så va det bara till att åka och handla lite för att sedan åka på Mc Donalads som jag lovade hemma. Men där fick man bara ta sig en kopp kaffe. Väl hemma igen så gick ut till hästarna eftersom att Wilma skulle rida. Så hon började med Sally och avslutade med Yatzy. Hon är ju modig som vågar trava på Yatzy fast han är så stor.

Sen va det bara att sätta fart med allt som jag skulle göra inne. Började med att göra två kladdkakor. Så nu finns det tre sånna. Ska göra några till. Sen så blev det 2 ost och skinkpajer och 3 taco pajer. Så snart är allt sånt klart. Skönt kan jag bara säga om det. Tänkte att jag ska göra 2 kladdkakor till idag så ska jag räkna lite sen på hur många man får ut på varje.

Idag så är det söndag och jag ska tvätta. Har liksom kommit in lite att ha tvättdag på söndagar. Då får man bort allt till veckan som kommer. Tycker inte om att ha en massa tvätt liggandes överallt.

Men nu så ska jag börja med att göra två kladdkakor så det blir gjort.

Hej

Minus 3kg

Eller ja för att vara exakt så är det 2,8. Men ändå. Jag är så nöjd med detta. Synd bara att man inte känner det så mycket på kroppen än bara. På Danne syns det i ansiktet tycker jag. Han blir smal där på en gång. Så efter 4,9 kilo så syns det massor måste jag säga. Kan säga att han va rätt så nöjd när vi gick där ifrån efter vägningen idag. Efter att ha stöttat honom hur mycket som helst så ger det verkligen resultat. Hoppas bara att han står ut ett tag till. Vill ju bara hans bästa och eftersom att det är han som har börjat med detta så MÅSTE han slutföra det oxå.

Fast idag har jag varit trött. Hade en sväng på eftermiddan då jag bara hade kunnat åka hem för att sova. Men det gick ju inte eftersom att man jobbade. Tog iallafall en promenad till mamma och pappa på lunchen. I morgon så blir det en längre promenad bara så man får komma ut och få lite luft. Man blir ju bra nog mycket piggare då.

Nä nu ska jag plocka undan lite och slänga in lite tvätt i maskinen.

Hej

Går ju kanon det här

Måste säga att det verkligen går toppen bra. Inte lika svälld i magen och jag är absolut inte hungrig som man kan vara ibland. Inte ens sugen på saker å ting. Riktigt skönt måste jag säga. I morgon har det gått en veckan sedan vi började med xtravagansa så då ska jag väga mig och se hur det har gått under den här veckan. Jag tycker själv att jag märker skillnad från i måndags när vi började. Bara man känner sig motiverad så kommer allt att gå toppen bra.
Danne har det lite jobbigare kan jag säga. Han har ju sånt sockerberoende som gör att har får ett jätte dåligt humör och han orkar inte något alls. Så det är ju en aningens jobbigt för honom. Men bara man ger honom en puch och säger att han kommer att klara av det så kommer det att gå bra. Jag vet att han kan men han har ju sån dålig självkännsla när det gäller sånt här. Tur att han ska få träffan våran kontakt i morgon som kan motivera honom till en vecka till. Han behöver verkligen det här för att slippa halsbrännan och gå ner dom kilo som man vill gå ner. Sen så tror jag att det kommer att motivera när han ser vad vågen kommer att stå på. Klart att det blir jobbigt med den förändring som kroppen håller på med. Men jag vet att han kommer att lyckas.
Bara man står ut dom här vekorna tills han har gått ner så får man början äta lite vanlig mat sen.

Just nu så är Danne på väg ner till Ockelbo för att hämta en soffa som vi ska ha på övervåningen. Vi ska nu äntligen föra ett tvrum där uppe åt barnen. Då kanske man kan se något annat än barnpogram här nere. Skulle ju vara trevligt det.
Måste även ringa till pappa idag för han fyller 60 år. Dom är ju inte hemma utan i Spanien så det är ju lite synd att vi inte kan fira honom hemma. Men vi firade lite innan dom åkte.
Barnen ska iväg på nån julgransplundring sen med deras farmor. Så när dom är borta så ska jag passa på att rida lite. Om det inte nu ska regna vilket det redan gör. Men jag hoppas att det går över så att man kan komma ut lite. Skulle verligen behöva röra på mig nu så man kommer igång med allt.
Jag vill så mycket men på slutet så har jag varit så omotiverad till att komma ut och rör på mig. Tror att det blir lite bättre bara dansen kommer igång om 2 veckor. Det ska bli jätte roligt måste jag säga. Jag saknar att dansa. Klart att man kan dansa hemma men det blir inte samma sak.

Nä nu ska vi ringa och väcka min pappa och sen är det frukost för mig.

Hej

En ny början

Ja så är det. Idag är en ny början på livet. Daniel kom ju på att han skulle anmäla sig till xtravaganza. Bra tänkte jag å sen tänkte jag inte mer på det. Sen dagen efter så ringer Danne å säger att dom ville träffa honom inne i stan. Så jag följde med. Ska han så kan lika bra jag oxå göra ett försök. Vi fick träffa en jätte gullig tjej som heter Anna och vi pratade lite om hur det va och hur vi ville ha det. Så va det ju dax för vägningen... Det va inte så illa som jag trodde. Men jag hade lite fett att bli av med. Så idag börjar vi med att bara äta flyttande föda från xtravaganza. Jag är helt med på det här och känner mig super peppad. Värre är det med herrn som är helt slut. Han är ju van att äta ganska mycket mera än jag sen så är han ju ganska så socker beroende oxå så det gör ju sitt det med.
Så idag har man ätit 500 kalorier plus att man har druckit ganska så mycket vatten.

Har börjat få klart saker till festen oxå. Idag så blev det klart med trubadur. Vem det blev talar jag inte om.

Igår så blev ju lilla Sally påkörd av en bil. Hon klarade sig verkligen bra med tanke på att det går ganska så fort förbi oss. Hon va lite svälld i ett ben men inte nå annat. Tur att det bara va en bil som kom och inte en stor och tung långtradare. Då hade jag inte haft en Sally kvar.
Wilma kom i morse och talade om vad som hade hänt. Tyckte så synd om henne då. Hunden åt upp kaninen för henne och hästen hennes blir påkörd av en bil. Tur att hon klarade sig och tur att man har full försäkring om det skulle hända något allvarligt. Känner att det hade blivit lite jobbigt annars med att förklara allt.

Nä nu ska jag ge hästarna kvälls mat och sen är det nog kväller här så man orkar med morgondagen. Ska även på massage i morgon och det behövs för nu va det länge sen.

Hej.

2011-01-09

Då va det söndag då. Undrar just vad man ska hitta på idag. Ett tag känndes det som om att vi skulle vara inne då det va sånt tråkigt väder ute. Mörkt och trist. Men nu har det spruckit upp och vi ska snart klä på oss för att gå ut. Jag skulle verkligen behöva vara inne och fixa med en massa dels vika tvätt men sen att baka. Den stundande dagen börjar ju att närma sig kan man ju lungt säga. Inte alls många dagar kvar nu... Men jaja som vanligt så står man där dagen innan man ska fylla år och ska baka då. Jag ser verkligen fram mot att fylla år. Jag tycker att det är mysigt med dessa födelsedagar.
Pappa fyller ju 60 år han den 16 januari så idag tog dom flyget till fuerteventura. Fusk måste jag säga eftersom att jag oxå vill åka dit. Mormor och morfar hade ju hus där jag va liten så man har ji varit där en hel del. Byn är ju inte den samma idag som den va då. Men det skulle ändå vara roligt att åka ner och hälsa på alla som man kände där en gång i tiden. Hoppas att mamma och pappa tar en massa kort iallafall så man får se hur det ser ut nu och hur min kompis som jag lekte med ser ut.

Nä nu blir det till att ta en kopp kaffe till och sen klä på sig för att gå ut. Man måste ut och få luft varje dag för annars så blir man så trött.

Ikväll blir det bullbak. Japp så MÅSTE det bli.

Hej

2011-01-08

Jaha då va det lördag då och man ska jobba. Det är väldigt lungt idag vilket är skönt. Jag är inte på topp så att säga. Igår när jag satt på jobbet så började det att flimmra för ögonen. Det blev bara värre och värre och till slut så såg jag nästan inte något alls. Ringde till rådgivningen och dom ville att jag skulle åka till jouren för att kolla upp detta. Så det va bara att leta fram mammas nummer så att nån kunde hämta mig. Jag såg ju inte så mycket så att köra bil det kom inte på frågan. Väl uppe på jouren så tog det lång tid. Tror jag va där 1½ timme. Medans jag satt där så började det att göra ont i huvudet och jag började att må illa. Vilket jag inte hade gjort innan. Så när jag va klar inne hos doktorn så konstaterades det att jag höll på att få ett migränanfall. Så pappa kom och skjutsade hem mig. På vägen hem så ringde Linda. Hon erbjöd sig att mocka åt hästarna. Jag är ju verkligen inte den som brukar ta emot hjälp i första taget eftersom att jag ska ju göra allt själv. Men jag orkade bara inte mocka igår så jag tackade snällt ja till att hon skulle komma. Tur hade jag när jag väl va hemma så kom Peter. Då fick han hämta ved så jag kunde elda på ännu mera. Lika bra att sätta alla i arbete när man kan.

Så fredagkvällen då vi skulle umgås blev det inte så mycket med. Jag låg på soffan och hade mest bara ont i huvudet medans Danne va ute på skotern. Barnen va tack och lov inte hemma. Jag hade aldrig orkat med dom igår.

Så idag blir det en lugn dag efter lite jobb. Jag ska inte alls göra mycket idag. Det blir till att göra lite mat sen. Det blir tacos. Det va länge sen som vi åt det och det är inte sån jätte fet mat om man inte öser på en massa såser om olika slag. Inte för att jag känner mig så sugen på mat. Jag har inte ätit sen igår på lunchen. Funderade på en pizza igår men jag va inte så hungrig och jag orkade inte åka ner och hämta nån pizza heller.
Det är ju ändå lördag idag och enligt Wilma så ska man ju äta lördagsgodis. Men eftersom att varken jag eller Danne behöver äta nå sånt och barnen äter inte heller just nå godis så  blir det bara nån tablettask till dom.

Det får nog vara allt för denna gång.

Hej


En upptäckt

Ja jag har kommit fram till en sak. Igår kväll när jag skulle sova men kunde inte så kollade jag hur Herr Johansson jobbar detta år. Då ser jag att han kommer att vara ledig både jul och nyår TVÅ år i rad!! Måste vara nå fel när det är så. Tror att det va 2006 som vi båda va ledig på nyår senast.

Idag är jag hemma med barnen bara för att Wilma spydde så mycket natten till igår. Lika bra att vara hemma så att inte någon annan blir smittad. Det har gått för runt på dagis med en massa olika sjukdommar tycker jag. Men nu får det vara nog. Jag hoppas verkligen att jag inte kommer att behöva vara hemma nå mera nu i januari. Vet inte när jag fick en hel lön sist. Så det skulle ju vara trevligt att att få det nån gång igen.

Igår så städade jag bort alla julsaker. Kan säga att det va ganska så skönt att få bort allt. Hade tänkt att jag skulle göra sånt på onsdag när jag är ledig. Men eftersom att Wilma spydde överallt så va det lika bra att städa bort allt och verkligen göra rent. Så idag har jag köket och hallarna kvar sen är det städat. Synd att man bara har en tvättmaskin för jag har en massa tvätt som måste tvättas. Men det tar ett tag innan jag kommer igång på morgonen. Jag måste få upp lite värme i kroppen först bara. Sen är det bara att sätta fart.
Wilma vill gå ut vilket vi ska göra idag. Kan vara skönt att komma ut lite. Då kan jag skotta lite snö och packa en massa hö läre jag oxå göra som ska ner till stallet. Skulle igentligen har behövt pressat en massa höbalar men det får vi göra en dag när vi är hemma båda två. Så torsdag kanske.

Jag har även fått ut en hel del inbjudningar tills vi fyller år. Några måste jag posta så dom går iväg idag. Ska bli riktigt roligt att ha fest. Jag ser fram mot det. Måste bara ha tag på en bra trubadur som kan spela lite. För hur det än är så är det trevligt när man har levande musik på fester.
Ska faktiskt börja kolla lite hur mycket mat man ska göra. Så tror jag att jag ska börja göra det snart. Eftersom att jag är ledig onsdag och torsdag så ska jag handla lite som behövs då och börja göra pajerna som det ska bjudas på. Till efterrätt har jag en plan på vad jag ska göra men det tänker jag inte skriva här eftersom att folk som läser här även kommer på festen.

Nä nu ska jag ta lite mera kaffe och slänga lite tvätt i maskinen. Har även ganska mycket som ska vikas så det finns att göra även idag. Så nu är det bara att sätta igång med allt så man hinner.

Hej på er.

Vilken bra börja på det nya året...

Eller så inte. Igår kväll så satt jag i soffan och kollade på tv. Hör hur Wilma börjar grina. Då hade hon kissat i sängen. Så det va bara att byta där så fick hon somna om. Men då vaknade Hjalmar och kunde inte somna om för han hade ont i magen. Så då satt han och kollade på Mamma Mia med mig. Klockan va strax efter 23 innan han somnade. Skulle tro att han bara hinner somna så ropar Danne. Då har Wilma spytt ner hela min säng. Det va tur att Wilma sov i min säng just då för Danne vaknade av att Wilma låg på rygg och spydde i sömnen. Hade hon legat i sin säng och vi inte hade hört henne så vet man aldrig vad som kunnat hända.
Sen spydde hon fram till strax efter 2 och hade en febertopp på 40 grader. Hon va varm som en kamin och när jag skulle duscha av henne för att få bort spya ur håret så bara skakade hon. Va jag tyckte synd om henne då. Lilla gumman.
När vi väl kom till sängen igen så va jag så trött att jag visste inte vad jag skulle göra. Wilma ville att jag skulle killa på henne men jag somnade hela tiden. Till slut så gick hon till sin säng och somnade. Så klart så skulle Danne upp och jobba idag så det har inte blivit mycket somn inatt.

Bara jag nu vaknar till liv så ska det skuras överallt. Jag vill bara få bort alla baciller som finns här nu. Jag vill inte börja året med att vabba. Det känner jag inte alls för. Är det så att nån av dom är dålig ikväll så får Danne vara hemma.
Jag som skulle göra så mycket idag. Skulle åka och handla lite för att sedan kunna bjuda ut mamma och pappa på mat. Men jag hoppar över det och gör mat ändå så får man göra en massa matlådor. Blir inte helt fek det heller.

Men nu så ska jag först göra min kaffe så att jag vaknar till liv och kanske orkar leva idag..

Hej på er.

RSS 2.0