Härliga dag

Vilken toppen dag. Solen har varit framme hela dagen. Visst har det blåst lite kallt till å från. Men det bryr jag mig inte om just nu. Bara solen är framme så är jag nöjd. I morse jag tog jag, Wilma och Hjalmar som sov i vagen en promenad. Vi gick in till skogen för att kolla vad Daniel pysslade med. Men när vi nästan va framme så kom han på skotern å va klar. Så då fick Wilma åka skoter hem medans jag gick.
När vi va hemma igen så gick jag till stallet och gjorde klart allt där. Lika bra att passa på när Hjallen ändå sover. För gör han inte det så blir det inte mycket gjort. Eller jo det blir det bara han får vara med. Men det går fortare om jag inte har vagnen i stallet. Sen så vill jag inte ha den där inne så mycket heller eftersom att vi har den inne i huset när den inte anväds. Det blir ju ändå lite lukt varje gång man är i stallet.

Efter lunch så tog jag mig en ridtur. Hade nog kunnat rida i flera timmar för så pigg va han idag. Men det är lite roligt. Red inte så längt eftersom att det va ett tag sen som han gick hårt. Hinner jag i morgon så tar jag mig en tur direkt Danne har kommit hem från jobbet. Men jag tror att han blir sen i morgon så annars så får det bli på torsdag.

Nu sitter jag här å väntar på Britt-Marie. Vi ska ju på dans ikväll. Undrar hur det kommer att gå jag. Den här dansen som vi håller på med nu är så svår så det finns inte. Man skulle vända åt alla håll hela tiden så man tappade bort sig så lätt.
Jaja.... Lika bra att bita i det sura äpplet ikväll igen. För idag så ska den sitta. Det bara är så.

I morgon så blir det till att tvätta å få undan lite igen. Har fått onsdagar som en plocka undan dag och torsdagar brukar jag städa inför helgen. Rätt så skönt att ha sånna dagar. För då gör man det den dagen. Tänkte gå ut på förmiddan med barnen för då kan jag få eftermiddan själv om jag har tur. Wilma brukar ju sova då och Hjalmar tittar mer än gjärna på med allt man gör.

Nä nu ska jag göra mig klar så att det bara är att åka när Taxi Britt-Marie kommer.

Tjopp

Dagis

Nu är det klart med dagisplats åt pluttarna. Så härligt. Dom ringde i morse och talade om att dom skulle få börja den 19/8. Så klockan 9,30 ska vi infinna oss på Hjärtat. Jag längtar till den dagen. Som det känns nu så har jag inte alls nån ångest över att dom ska börja. Klart att jag tycker att det är för tidigt för en 1 åring att vara på dagis. Men man kan ju inte vara hemma för all framtid.

Idag så va jag till stan för det skulle vara ett informationsmöte om säkerhet i hemmet. Men dom hade skrivit fel dag på bvc så vi ska tillbaka nästa vecka i stället. Bara det att då måste jag ta med mig båda barnen. Det va ju så bra idag när jag kunde åka in själv. Men jag fick ju lite annat gjort istället.
Va på Granngården och köpte torv, va på stan en sväng, sedan på E-Center. Så det va lite skönt ändå att komma iväg. Men när det blir så där spontant att jag blir utan barn så vet jag aldrig vad jag ska göra.

Nu har vi nyss ätit. Nu är man mätt i magen. Wilma kolla på tv ett tag och Hjallen springer runt i gåstolen. Han älskar verkligen den. Man slipper bära runt på honom.
Ska nog snart bada båda två så att det blir kväller. Men jag väntar lite.
När barnen har lagt sig så blir det träning igen. Har haft sån träningsvärk i magen sen sist så jag knappt har kunnat hosta. Så nu är det bara att bita i det sura äpplet igen. Men det är skönt när man känner av träningen.

Nä nu ska det mysas lite med barnen.

Hej på er.

SKIT!!!!!!!!!!

Här sitter man å spelar Bongo-Lotto. Går väl som vanligt så där. Men så va det en resa på tvåans bingo... Hade bara ett nummer kvar å det va N33. Hade det kommit upp så hade jag vunnit resan värd 15000 kr. Men inte då kommer N34.. VA!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Det skulle ju vara 33... Skit oxå.. Men jaja bara att spela trenas bingo. Då hade jag bara ett nummer från en Volvo v70. Men nädå inte den heller.
SKIT LOTTER!!!!!!!!!!!!!

Familjedag

Igår så hade vi en riktig familjedag. Först så åt alla frukost tillsammans. Brukar inte hända så ofta. Sedan så va Daniel tvungen att skotta snö ett tag innan vi kunde åka iväg. Vi åkte in till stan och badhuset. Det va första gången på ett år som vi åkte in och det va absolut första gången som Hjalmar va på ett badhus. Så jag va lite orolig på hur han skulle reagera. Men han skrek och hade jätte kul. Wilma åkte stora kanan med sin pappa och hon tyckte att det va jätte roligt. Så vi måste åka in oftare. Hade ju tänkt att åka in för länge sen. Men eftersom att Hjalmar har varit så torr i hyn så har det inte blivit av.

Nä vi hade badat klart så åkte vi på Mc Donald. Jag som aldrig äter där nu har det blivit 2 gånger på två veckor. Så nu dröjer det tills nästa gång. Sedan så skulle jag ner på stan för att handla lite. Men det va slut på dom blöjorna som jag brukar köpa. Så det fick bli ett annat märke. Har alltid haft libero eftersom att jag tycker dom sitter bäst. Men nu fick det bli pampers. Jag kommer troligen inte att köpa dom mera eftersom att i morse så låg Hjallen på min arm och jag kände hur varmt det blev... Så där blev det blött..
Sedan igår så va vi till barnens farmor och fikade. Fast det va bara jag å Danne som fikade eftersom att småttingarna somnade i bilen. Fast dom hann vakna innan vi skulle hem så dom träffade farmor ett tag.

När vi va hemma så va det bara att gå ut och göra klart i stallet och sedan in å göra mat. Det blev Senapskassler. Kanon gott. Tillåmed Johansson gillade det. Annars så har ju han alltid varit lite anti mot nya maträtter. Fast jag tror att det börjar gå över. Det är nog bara för att jag har börjat göra en massa sånt som vi annars aldrig gör. Tycker att det är roligt att testa nå nytt. Så på helgerna blir det helst nå nytt som inte har ätit förr.
Efter maten så gick jag ut å red. Men det är ju så mycket snö överallt så man kan inte rida på åkern längre. Så nu längtar jag tills man kan göra det å börja träna ordentligt igen. Skulle ha behövt en ny transport så at tjag kan åka till ridhuset. Men det får bli senare. Känner att jag inte har råd med en sån nu. Så då är det bara att rida hemma så länge. Bara snön ville försvinna så blir ju allt mycket lättare.

Igår kväll så kollade jag lite på tv men det finns ju inte nå att se. Så när klockan va 21 då låg jag redan i sängen. Dom kunde väl iallafall visa nån bra film som inte börjar så sent. Men inte det inte..

Idag så ska jag leta fram en massa bräder som ska målas. Har en hage som jag måste laga. Hästarna äter så mycket på staketet. Igår va det en bräda som hade gått av helt. Så snickare Maria va ute i morse och hamrade lite. Tror inte att grannarna blev så impade då.

Nä nu ska jag klä på barnen så får vi se vad som händer sedan.

Tjopp

Sova-hela-natten

Ja det göra Hjalmar nästan nu. Eftersom att han är så svår att hålla vaken på kvällen då han gärna lägge sig vid 18 tiden så vaknar han ju tidigt. Men nu två nätter i rad så har han sovit från ca 18 till 5 på morgonen. Det är så skönt. Jag känner mig mycket mera utvilad nu än vad jag har gjort på länge. Men än så kan han vakna en gång. Men då är det bara att stoppa in nappen i munnen och lägga på honom täcket.

Idag ska jag till Bollnäs en sväng. Ska hämta köttfärs. Vi fick slut i förra veckan så nu får vi hem 10 kilo till. Tycker att det är toppen att vi får tag i så mycket. Billigare är det oxå. Sen så funderar jag på om jag ändå ska handla mat och allt när jag ändå är i Bollnäs. Men eftersom att jag aldrig har handlat där så vet man ju inte vart man ska åka. Måste på Granngården oxå. Hästarna måste ha mera mat. Så det är lika bra att handla sånt när man änså är på språng.

Daniel åkte nyss iväg på skotern. Jag hoppas att han inte blir borta hela kvällen. Tycker verkligen att det är tjatigt nu att han ska åka. Sen i morgon så ville han att vi skulle åka och grilla korv. Men hur lätt är det att ta med Hjallen och grilla korv då. Inte alls.. Han ville åka på ett ställe där man inte kan ta med vagnen å då känner jag att jag lika bra kan vara hemma. Inte så kul att vara ute och bära runt på Hjallen hela tiden. Blir han trött så vill han sova.

Igår så köpte jag en bok med olika recept på smörgåstårtor. Funderar på om jag ska göra en här lite längre fram. Tycker så mycket om smörgåstårtor.

Nä nu så ska jag göra lite te. Kaffefiltren tog slut igår så det får bli te idag. Men det går ju lika bra det med. Nu vill inte Hjallen vara i gåstolen längre så det är lika bra att ta upp honom innan han blir galen.

Hejåhå

Mammaträff

Idag hade vi mammaträff på Furan. Vi åt lite lunch och pratade lite. Men eftersom att vi bara är 4 så finns det så mycket att prata om längre. Allt känns så konstigt när vi träffas. Jag känner att jag inte så mycket gemensamt med två av dom. Så jag vet inte längre vad jag ska prata om med dom. Klart att det är roligt att träffas med barnen å så. Men ändå... Jag saknar den andra mammagruppen. Skulle vara så roligt att träffa alla dom andra igen. Det va snart ett år sedan som vi träffades.
Va inte i stan så länge idag. Wilma är ju så jätte pigg så när vi hade ätit klart så gick vi bara och kollade lite innan vi åkte hem. Hittade iallafall ett par nya örhängen eftersom att dom jag hade gick sönder för ett tag sedan.

I morgon så ska vi till Bollnäs en sväng. Eller det är ju bara jag coh barnen. Hade hoppats att Danne skule vara hemma. Men han ville åka skoter. Igentligen så vill jag inte att han åker eftersom att det har varit en jobbig vecka då Wilma har varit dålig. Men jag vet ju även att snön kan förvsinna snabbt och då är set slut på skoteråkandet. Så då är det lika bra att han får åka en sväng då. Fast jag hoppas att han inte är borta hela dagen.

Sen så blir jag galen på alla försäljare som ringer. Det ringer minst 1 om dagen. Det kan inte vara roligt att ha deras jobb. Man blir bemött av otrevliga människor som inte vill ha något. Skulle inte vilja byra med dom.

Nä nu ska jag träna magen så att den kanske nångång kan bli platt igen.

Tack för idag.

Nervös

Just nu känner jag att jag börjar bli lite nervös över pricktestet. Vet inte varför men jag bara är det. Skulle tro att det beror på ifall det skulle visa sig att jag är allergisk mot hästar. Men om det skulle vara så så har jag en plan. Det har jag alltid. Så fort jag ska göra något som jag tror kan gå fel då skaffar jag mig en plan på vad jag ska göra istället. Men det är klart att jag håller mina tummar på att jag inte ska vara allergisk. Men inerst inne så tror jag ändå det. Vet inte varför jag tror det men jag bara känner det på mig.

Igår så åkte jag på dansen fast jag va trött och hängig. Men det va ändå skönt att komma iväg dom där 2 timmarna som det tar. Så när jag kom hem så fikade jag lite och sedan så la jag mig på soffan för att kolla på tv. Men där somnade jag. Tänkte bara att jag skulle blunda lite men lite blev till att sova. Men jag sov bara en lite stund för när jag vaknade så tänkte jag att det är lika bra att gå å sova så man inte vaknar till liv.

Nu är barnen badade. Det behövdes verkligen. Efter allt fisande som dom har så luktade dom inte jätte gott. Sen så när man är förskyld så får man en speciell lukt. Men nu luktar som jätte gott igen.
Hjallen somnade på soffan nu och Wilma kolla på tv. Tänkte att vi ska gå ut en sväng sedan efter lunch. Vi behöver lite luft allihopa. Nu har vi varit inne i 3 dagar så lite luft skulle sitta fint.

Nu ska diskmaskinen tömmas och sedan bara plocka undan lite. Ikväll ska jag ta golven igen om jag orkar och hinner. Hade även tänkt att träna lite. Jag har verkligen varit slö nu på slutet. Orken har inte funnits där. Men ikväll efter Ungamödrar så ska jag ta 30 minuter till lite träning. Bättre det än ingen träning alls.

Nä nu måste jag sätta fart.

Tjo å tjim..

Välkommen till sjukstugan

Så känns det nu. Inte långt kvar innan jag oxå blir dålig. Har börjat att nysa, näsan rinner lite, magen har jag jätte ont i. Wilma har fortfarande feber och är dålig i magen. Hjallen har rinnan de snor och verkar vara trött. Även han har börjat blivit lite dålig i magen. Jag som skulle göra en massa idag. Men det känns som om det får vara tillsvidare. Det låter ju inte lovande men jag mår även lite illa. Blir det skit och kräksjuka då blir jag galen. Vill inte att barnen ska få det. Speciellt inte nu när jag är själv hela kvällarna och halva dagarna.

Ikväll är det dans. Men jag får nog hoppa över den. Jag som hade sett fram mot dansen idag. Det va ju så roligt förra gången. Men det är inte nån idé att åka när man känner som så här.

Nä nu ska jag lägga mig på soffan. Ska leta fram vetekudden tror jag.

Återkommer troligen senare..

Ny vecka med nya uppdrag

Den här vecka ska jag göra ganska så mycket. Idag så ska jag på bvc med Hjallen. När vi har varit där så måste jag göra klart i stallet innan Danne ska åka och jobba. Efter det så är det bara att börja med maten så att han hinner äta eller om han tar med på jobbet. Men maten måste ju göras och den gör sig inte själv. Men jag tycker ju om att laga mat så det gör inte så mycket att jag måste göra det varje dag. Sen ikväll så ska det vikas en massa tvätt som kommer att tvättas under dagen. Har gjort en storstädning så då blir det lätt att det åker ner mera i tvättkorgen.
Hade även tänkt torka golven i hallen och köket ikväll. Så jag ska plocka undan lite i hallen nu hade jag tänkt.

I morgon så är det ganska så lungt vad jag vet. Har bara dansen på kvällen. Så mamma och pappa kommer hit då eftersom att Danne jobbar natt den här veckan.

På onsdag så ska jag ner på Linden för att få göra ett pricktest. Jag är faktiskt nervös över det. Tänk om jag har blivit jätte allergisk mot hästar. Då vet jag inte vad jag gör. Men jag känner ändå att eftersom att jag har börjat med nya regler vad gäller stallkläder så funkar det.

Sen så på torsdag så är det mammaträff på Furan. Vi ska äta lite där å bara ha det bra. Så det ska bli skoj. Tänkte åka in till strax innan 11. Lika bra att vara i tid. Man vet aldrig hur mycket folk det kommer. Sen så finns det inte så många barnstolar heller.

Sedan så va det helt plötsligt fredag. Å då vet jag inte alls vad vi ska göra. Har inte några planer för helgen. Skulle vilja åka ner till Gävle men det får bli senare. Tänkte att jag ska försöka spara lite pengar den här månaden. Ska ta ut lite och lägga undan. Har en ska som ska köpas. Dels så vill jag köpa en växasäng åt Wilma och sedan vill jag köpa bort och stolar till lekstugan.
Så jag har några projekt på gång nu.

Nä nu ska jag gå å klä på Wilma. Sen få på mig själv kläder.

Tack å hej

Mamma dotter dag

Idag så skulle ju jag och Wilma åka på badhuset. Men man kan säga att det inte gick så bra. Det va stängt pga tävlingar. Så typiskt. Blev så agr över det. När man äntligen kommer iväg bara hon och jag. Nä då ska det vara stängt. Så om jag kan så tänkte jag åka nån dag till veckan. Får se hur det ser ut. Annars så gör jag ett nytt försök nästa helg. Tror att jag ska ta en dag i veckan när bara jag och Wilma gör något. Tror att det kan vara bra. Man måste få lite egentid med varje barn. Nu är ju inte Hjalmar så beroende av det än. Men om ett år så kommer jag att göra lika med honom.

Men vi åkte till stan iallafall. Först på Dollar. Hittade en ram till ett kort på Hjallen. Sedan så köpte jag 8 nya kaffekoppar. Dom kostade bara 10 kr så då gör det inte nå om man tröttar på dom om ett år. Behöver inte ha dåligt sammvete om man kastar bort dom sen.
Efter det så åkte vi på ÖB. Köpte glas till Wilma, men Nalle Phu på. Fina tyckte hon.
Sedan så va vi på Mc Donalds. Satt där ganska så länge. Träffade även på hennes tremänning Jon. Men hon kännde nog inte igen honom för dom hade ansiktsmålning där och han såg ut som en tiger. Trodde nästan att Wilmas ögon skulle lämna huvudet ett tag..

Sen bar det av hemmåt. Vi tog det bara lugnt innan Hjallen kom hem. Sen blev det full fart.
När vi skulle äta middan så åt inte Wilma en tugga. Hon va så trött. Så det va bara att vänta ett litet tag innan man kunde lägga henne. Så när klockan va 18,15 så hade jag båda barnen i säng. Ganska så skönt. Nu är det ju bara att hoppas att dom sover ett tag oxå.

Nä nu ska jag återgå till soffan ett tag..

Måste skratta lite

Varje gång jag ska kolla på kläder åt Wilma så letar jag just nu efter storlek 86. Men sedan när man kollar på ålder för storlek 86 så står det 1-1½ år. Då kan jag bli lite full i skratt. Hon är ju ändå 2 år. Men hon är ju inte så stor heller.

Idag så ska vi in på badhuset. Så nu har jag letat efter min bikini. Trodde först att jag skulle få åka och köpa mig en ny. Men sen så kom jag på vart jag hade lagt den. Så nu behöver jag inte köpa nån ny än. Fast jag ska göra det närmare sommaren. Eller jag kanske ska börja kolla redan nu. För det finns ju. Annars så blir det som vanligt. Man är ute i sista stund när alla är slut.
Efter badhuset så ska vi på Mc Donalds. Ska bli så kul att bara vara Wilma och jag idag. Ser fram mot det. Hoppas bara att hon vill bada. Det va ca ett år sedan som hon va på badhuset. Men eftersom att hon älskar att bada hemma så tror jag att det går bra.

Nä nu ska jag plocka ur diskmaskinen och sen få på mig lite kläder.

Tjopp

Vart tog dagen vägen??

Den här dagen har verkligen bara farit förbi i ett rasande tempo. Först så åkte jag med Wilma till farmor. Kände att det va lika bra att lämna henne där så att jag fick handla själv. När hon va lämnad så åkte jag och Hjalmar vidare till E-Center. In på barnens hus för att köpa en ny bilstol till honom. Han börjar växa ut babyskyddet. Klart att han kan sitta i den ett tag till men nu har vi en så det är bara att nya när vi känner för det. När stolen va betald och låg i bilen så åkte vi ner till Coop för att handla mat. Gick där ett bra tag och plockade BARA sånt som stod på listan. Så nu ska vi klara oss i ca 3 veckor. Klart att man måste köpa mjölk och sånt. Men annars så har vi allt hemma för mat nu. Känns så skönt. Bara lite grönsaker som som man måste köpa till när vi ska äta. Men det får man leva med.
Efter allt handlande så va det bara att åka hem och slänga in maten och ge Hajllen mat. Sedan ut och ta in hästarna för att hovslagaren kom. Så då blev jag ute i stallet 2 timmar och pratade med henne.
När hästarna hade fått fina fötter så va det bara in och börja med maten.  Fläskfilé som man gjorde i ugn och ris till det. Mmm gott gott gott.

Men nu är det kväller och barnen har sovit ett tag. Känns så skönt att dom somnar i tid så man kan få kvällarna för sig själv. Diskmaskinen är tömd och fylld igen. Tvrummet är städat, förutom golven. Så nu ska jag ta bort lite kläder från Peters säng. Han kommer och ska sova här i natt.
Annars så ska jag sätta mig med lite kaffe nu och bara ta det lungt. Känner att jag kan behöva det. Har haft ont i nacken i flera dagar och i ryggen så jag vågar inte hålla på så mycket.

I morgon så ska jag och Wilma åka till badhuset. Bara hon och jag. Ska bli så skönt och kul att göra nå med bara henne. Hjallen ska vara med mamma å pappa en sväng å Danne ska på nån skotertfäff. Så i morgon blir det mor och dotter dag =)

Nu blir det soffan.

Tack å hej


Härliga sol

Kan det verkligen vara så att vären är på gång nu??? Skulle inte sitta helt fel det. Man blir så mycket piggare när det är sol ute.
Igår så va jag och barnen i stan. Förstå så va jag in på barnenhus för att köpa en ny bilstol åt Hjalmar. Men eftersom att dom skulle ha rea på den stolen som vi vill ha på måndag så åker jag och köper en sån då i stället. Då får vi en lika som Wilma har. När det inte blev nån stol så åkte vi ner på stan för att kolla på ramar till korten som vi tog på Hjalmar. Det fick bli vanliga svarta. Men det blev bra det med. Hade ju vilja haft lika som till Wilmas kort. Men man kan inte få allt.
Sedan så blev det lunch med Britt-Marie. Tog en sallad på Furan. Va länge sen som jag åt en sån så det va gott gott..
Pappa kom oxå förbi när vi satt där så då passade han på att äta lite oxå.
När vi skulle gå så tog Wilma Britt-Marie i handen och skulle gå med henne. Så när jag skulle åka hem så följde Wilma med henne på stan ett tag. Så jag blev ett barn kort.
Så skönt tänkte jag då ska jag gå in på Dollar en sväng. Men Hjalmar somnade i bilen så då struntade jag i det.
Pia ringde och ville ha Wilma. Men hon va ju inte hemma. Så då frågade hon om Hjalmar kunde stanna en stund. Så jag blev helt barnfri i en timme!!! Vad gör man när man inte har nå barn hemma???? Har ju knappt varit själv på 2 år. Så det va lite skönt att bara sitta på en stol. Tänkte först att jag skulle skynda mig att städa undan. Men jag tänkte över den saken fort och satte mig och drack lite kaffe istället.
Va lite kostigt att vara helt själv. Är ju inte direkt van vid det.

Idag vet jag inte riktigt vad vi ska hitta på. Danne ska in till stan en sväng och sedan så får vi se vad som händer. Hade tänkt att vi skulle åka och bada men Wilma har börjat att hosta lite så det känns inte som att det är nån bra idé att åka på badhuset då. Det är ju som att bädda för att få en riktig förskylning. Så det får vara.

Blir väl att jag ska städa undan lite. Har lite tvätt som ska tvättas så om jag gör det idag så är der klart sen.

Nu blir det kaffe så att man vaknar till liv. Fick min efterlängtade sovmorgon i morse. Ända till halv 9..

Hej på er..

Sån mamma är jag

Avslappnade harmoniska mamman
Det är helt naturligt för dig att vara mamma. Du mår bra i din mammaroll och litar mer på din egen intuition istället för alla andras goda råd.
Goda råd: Keep up the good work ...

Enligt ett test iallafall

Orkeslös

Idag hade jag tänkt att göra en massa. Men nu har jag tappat lusten till att göra nå alls. Skulle till stan och kolla på en ny bilstol till Hjalmar. Sen så skulle jag kolla vilka ramar jag ville ha till korten som vi knäppte på Hjalmar. Å på banken skulle jag oxå. Men nu har jag helt tappat lusten att åka till stan. Så jag tror att jag åker i morgon i stället. Känner inte för att göra nå alls nu. Det kan bero på att Hjalmar är gnällig mest hela tiden. Vet inte om det är nå flera tänder på gång eller vad det är. Men det är inte så kul att åka till stan själv när han inte är på topp.

Så idag blir det bara att vara hemma å ta det lungt. Ska plocka undan lite i köket nu och sedan ska ja ta fram min bäste vän... Tycker inte att man gör annat än att dammsuga golven snart. Läre väl tvätta oxå. Skulle ju vara skönt att få bort all tvätt. Men så fort man är klar så kommer det bara mera. Tror att jag har en tvätt tunna som fyller på sig själv =)

Nä nu ska jag hitta på lite.

Hejsvejs..

Vilken helg

Säger då det jag. Då har Wilma blivit 2 år. Vi har haft kalas hela helgen. Men nu är det färdigkalasat för den här gången. Vi väntar bara på att hennes farmor ska komma. Hon åkte nämligen bort istället för att fira Wilma. Tur att hon inte vet om det. Själv skulle jag bli besviken om min farmor inte kom. Men jaja alla är vi olika.

Igår va det kalas väder ute. Tänkte först att jag skulle vara inne och städa övervåningen. För på morgonen så va det inte så där jätte roligt väder så då tyckte jag att det skulle passa. Men sen blev det bara bättre och bättre väder. Så efter lunch så gick jag ut. Wilma fick gå och sova eftersom att hon inte blir så rolig annars. Så när hon låg la jag Hjalmar i vagnen och gick ut. Började att städa ute i pannrummet. Eftersom att vi har tvättmaskinen där så kan det vara trevligt om det är någorlunda städat där. Kan säga att det har de tinte varit. Men nu så kommer man in där utan att behöva slå sig fram. Har ju tvillingvagnen som står där ute. Den är bara i vägen just nu. Så bara jag har skrivit klart här så ska jag sätta ut den på blocket. Skulle ha gjort det för länge sen men det blir bara inte av. Men nu ska den ut. Sen är det väl bara att hålla tummarna på att det finns nån som vill ha den.

Nu några dagar med börja idag så blir det bara flytande föda. Har ätit så mycket nu på slutet att jag måste ha bort dom ev kilo som har smugit sig på. Men vi hade bara modefast hemma så det får duga idag och i morgon så ska jag köpa nytt då. Det är ju första dagarna som är jobbiga när man inte äter som man har gjort. Men sen så blir det så mycket bättre.
Sen ikväll så SKA jag börja träna igen. Har verkligen legat av mig. Men nu måste jag ta tag i det. Mår ju så mycket bättre när man rör på sig. Men det har inte funnits tid. Har haft så mycket att göra så när kvällen har kommit och barnen har sovit så har jag varit så trött att jag inte har haft nån ork. Men nu har jag fått några bra nätter men en massa sömn så nu känner jag mig pigg och utvilad.

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------


Va konstigt det kan vara. Ibland så kan jag ha så många tankar i huvudet att jag blir galen. Undra varför man tänker så mycket ibland... Det kan verkligen vara allt som rör sig där inne. Nu på slutet så har det mest varit över jobb. Vill verkligen ha ett jobb. Eller till hösten så behöver jag verkligen ha ett.

Men nu så har tankarna börjat att gå mot att börja plugga lite istället. Tror att jag säga läsa upp några ämnen så att jag kan plugga vidare inom vården. Har ju funderat på syrra förr och sedan vidare till barnmorska. Men jag ska ringa till CFL idag och prata med studievägledaren där och höra vad som krävs för att läsa till syrra. Sen spealr det inte nån roll om jag läser upp några ämnen ändå.

Nä nu ska jag lägga ut vagnen på blocket så att jag får det gjort. Sedan så ska Wilma få lite frukost.

Hej på er..

Lite kalasbilder


Dagens först paket.


En docka


Sen kom ett till


Nalle Phu!!!


Lite tok


Farbror Peter kom med ett stort paket


En trehjuling


Tårtan va ju god oxå


Sen så kom pappa hem med ett jätte paket.


En traktorgrävare med släp


Va trött man blir av allt kalasande

2 år

Igår så blev våran stora tjej hela 2 år. Två år sedan man låg på bb och inte fattade att denna lilla människa hade legat i magen på en.. Men det går fort. Redan 2.. Ja där ser man.
Hon fick en massa saker igår.
En docka, pussel,kratta, 2 trehjulingar, lite kläder, baksett, gosedjur. Sedan så kom Danne hem med en traktorgrävare och släp. Trodde jag skulle tuppa av. Hon är bara 2 år med han redan allt känns det som. Sen är det ju så att man vill ju verkligen ge sina barn det bästa. Vilket hon verkligen har fått nu. Men nu så ska jag inte köpa något mera åt henne på länge. Hjalmar fyller ju om bara en månad så då ska han få en massa paket oxå.

Idag är det bara att ladda om allt. Vi ska nämligen ha kalas för Wilma idag oxå. Så nu måste jag gå å göra en tårta och sedan måste jag bort på affären en snabbis innan jag kan ta det lungt. Skulle behöva ta golvet i köket oxå. Ligger en massa smulor där.

Nä nu måste jag sätta fart. Återkommer senare med bilder på allt hon har fått.

Allt klart

Japp nu är allt klart inför Wilmas stora dag i morgon. Tårtan är klar, huset är nästan färdigstädat. Sen så håller jag på att tvätta. Men nu är mina krafter slut så jag ska snart gå å sova. Man vet ju aldrig när Hjalmar vaknar igen. Men jag hoppas att han kommer att sova ett tag till för han är inte pigg. Tror att han håller på att få en till tand. För idag har han inte alls varit rolig. Sov 2 timmar på förmiddan å sedan bara ca 30 minuter strax efter lunch. Vilket är för lite för honom.
Så ikväll fick han gröt efter maten och jag hoppas att han står sig på det ett tag. Men jag har även fixat vällingen så den ska bara värmas om han vaknar. Det vore ju inte helt fel om han började att sova hela nätterna snart. Skulle verkligen vara skönt. Då spelar det inte nån roll om han vaknar tidigt. Bara man slipper gå upp på natten.

Nä nu ska jag gå å sova. Gissar på en kort natt och lång dag i morgon..

Natti.

Vilken dag

Igår så började dagen jätte bra. Vi hemma och fixade lite innan jag skulle hämta pappa i stan. Det snöade på ganska så mycket men det va inte nån fara att köra alls. Så när jag hade hämtat pappa så åkte vi mot stugan. När vi nästan va framme så är det en snövall på runt en halvmeter. Gasa sa pappa. Sakt och gjort. Jag gasade men det va så jävla mycket snö så när vi va genom den första vallen så fanns det en massa till bakom. Så där stod vi. Fick ju iallafall se en massa snö innifrån. Halt som bara den va det på vägen oxå. Efter att vi hade försökt ett x antal gånger med att komma loss så fick vi ringa efter en som oxå bor där ute. Han jobbade men skulle komma och hjälpa oss lös med bilen. Så vi tog barnen och gick till stugan så länge.
Efter ett bra tag så ringde han. Då hade det kommit en traktor som skulle in till en granne så han drog lös mig. Tack för det. Sen så åkte han fram och tillbaka en sväng på vagen så att man skulle komma fram. När bilen va loss och barnen sattfasta så åkte jag mot stan för att åka hem. Svängde förbi Mc Donalds. Wilma va ju hur hungrig som helst. Jag hade ju inte tagit med nån mat eftersom att vi bara skulle skjutsa hem pappa. Så då fick Wilma ett Happy meal. Glad blev hon. Väl hemma så fick även Hjalmar mat. Så nu va alla nöjda och glada. Eller så inte....

Wilma blev till ett monster på eftermiddan. Hon hade sovit dåligt och inte ätit så mycket. Men hon skulle inte sova. Vet inte hur många duster vi hade igår. Till sist så blev jag så slut att jag bara satte mig på golvet och grinade. Frågade henna varför hon inte kan lyssna nångång. Då kommer hon fram och ska kramas. Hon är ju jätte snäll alltid men hon ska vara överallt hela tiden. Ska dra ut alla lådor och slänger allt på golvet. Kännde bara att det blev för mycket igår. Wilma grinade och jag grinade. Men när jag satt där på golvet och tårana rann så kommer hon ändå fram som om hon vill säga förlåt. Så då är det lika bra att kramas med henne.
Jag håller mina tummar på att den här dagen kommer att bli ca 90 % bättre. Har lite att göra idag.

Först så ska vi snart gå ut. Wilma och Hjalmar ska åta lite och jag ska få mitt kaffe. Sen så hade jag tänkt gå och och göra stallet så det blir klart. Sedan in för lunch och Wilmas vila. När hon sover så ska jag göra en tårta. Eller jag ska första göra en sockerkaka som får bli grunden till tårtan. Sedan så ska den ju förhoppningsvis bli lite fint oxå.
När den är klar så ska det städas undan. För i morgon ska vi ha lite kalas för Wilma. Hon blir ju 2 år. Fattar inte att hon har blivit så stor. Hon blir två och om 4 månader blir Hjalmar 1!!!!! Vart har jag varit dom här månaderna??

Nä nu ska jag sätta på lite kaffe så att hjärnan vaknar. Sedan är det bara att börja den här dagen.

Lilla pappa

ja idag har han legat på operationsbordet. Han har ätit en många kurer med olika pencellin sorter för att han har varit så förskyld. Men inget har hjälp. Så då gjorde doktorn en ordentlig undersökning på honom och han hade fullt med bråsk i näsan. Så idag va det dax att ta bort det. Så nu ska han även kunna få i sig mera syre när han sover.
Han ringde nyss. Lät ganska så pigg. Men han kunde inte skratta. När dom skulle söva honom så ville inte han vara med alls. Så då va det bara att ge honom mera lugnande så gick det bra. Man kan ju tycka att en på över 50 år ska klara av att sövas. Men när man inte har kontroll över situationen så kan det vara svårt. Fast det hade gått bra ändå.
Så vi får se om jag ska åka och hämta honom i morgon. Det beror på när han blir utskriven. Annars så tar han en buss som går vid halv 10 från Hudik. Då hämtar jag honom i stan och kör bara hem honom. Men annars så kan jag lika bra åka och hämta honom. Det spelar ju inte nån större roll vad jag gör ändå. Danne ska ändå jobba så jag är själv hela dagen.

Ikväll va det dax för dans igen. Det är så roligt att dansa. Kan inte fatta varför jag slutade med det. Ska försöka att hålla fast vid det här så länge jag kan. Dels för att det är kul att dansa och dels för att det är kul att göra något själv.

Nä nu ska jag ta mig lite kvällsfika innan det är dax att natta hästarna.

Bilder från igår























Vilket väder

Idag är det kanon väder. Så idag blir det till att vara ute hela dagen. Bara Hjalmar vaknar så ska vi gå ut. Tänkte igentligen åka till stan och kolla på alla korten som vi knäppte på Hjalmar i fredags men jag ska ringa till henne och fråga om hon inte kan välja ut dom som blev bra själv. Känner inte för att åka in. Vill vara ute nu när det är så fint ute. Funderar på om jag ska ta fram korv från frysen som vi kan grilla till lunch. Ska höra vad Danne tycker när han kommer in.

Annars så känns allt bra nu. Det går toppen att byta kläder så fort jag ska ut i stallet. Lika är det med skor. Jag byter dom när jag gå ut. Så det här kan bli bra.

Nä nu ska jag få på Wilma lite kläder så att vi kan gå ut sen.
Tänker inte sitta här inne i dag =)

Ska ta med kameran så återkommer jag med bilder senare.

Söndag

Då va det söndag då. Lite trött idag måste jag säga. Men tack å lov så har man lite vett i kroppen att gå hem i tid. Drack bara 4 cider igår och när klockan va runt 22,30 så ringde jag pappa. Då kom han och hämtade mig. Kände att det va lika bra att åka hem så att man orkade kliva upp idag. Hjalmar har ju en viss förkärlek till att vakna vid 5 på morgonen. Vilket han även gjorde idag. Så då va det toppen att vara pigg. Men det va iallafall kul att komma iväg på fest. Även om jag inte kan dricka så mycket som alla andra. Men jag åkte dit och det va trevligt.

Jag har gjort om allt vad höhantering heter. Så nu hoppas jag att det ska funka. Sätter på mig munskydd så fort jag ska hålla på med hö. Sen är det bara så att kläder som har varit på höladan kommer inte in i huset. Så är det bara. Så idag tänkte jag städa ute vid tvättmaskinen. För hur det än är så blir det lite hö där ute oxå. Man går ju den vägen när man ska in till stallet. Men det är bara att göra så gott man kan. Å blir jag inte bättre så är det så.
Ska ringa ner till Linden för att få en tid hos doktorn och prata om vilka allternativ det finns. Vet att det ska finnas en spruta mot allergier. Så det vore ju toppen om jag kunde få testa en sån.

Idag ska jag ta mig en ridtur. Ska rida ut långt. Lika bra att passa på medans Danne är hemma. Han är ändå inte nån skoter så då kan han vara hemma med barnen medans jag rider. Tänkte att jag ska göra det efter lunch.

Igår så va jag på stan en sväng med barnens farmor. Det gick bra det med. Vi va även på barnenshus så nu har hon köpt åt Wilma när hon fyller år. Hon kommer att få nå som hon behöver iallafall. Sedan så skulle hon köpa ett bord med två stolar som vi ska ha i lekstugan till sommaren och som ska vara inne under vintern. Vill ju ha sånt och det fanns där så då skulle hon köpa det. Tack för det säger jag bara om den saken.

Nä jag ska nog gå å ge Danne en spark i baken så att han kliver upp nångång.

Hej på er..

Nu blev det ingen kul längre

Jag har ju haft en massa konstiga utslag i ansiktet. Ingen har ju vetat vad det beror på. Men så för två veckar sedan så va jag ner på linden för att träffa en doktor. Dom tog ett blodprov. Vilket så klart visade att jag inte reagerar på mat. Det va ju skönt eftersom att jag knappt vet om jag vågar stoppa i mig saker snart. Men nå visade det.
Så idag när jag skulle till stan så kände jag hur det började att sticka i läppen. Så jag tog tavegyl innan jag åkte. När jag va i stan så blev det värre så då tog jag betapred. Sen när jag va hemma så tog jag lite mera tavegyl, bara för att chocka kroppen på vad det nu va jag reagerade på. Tänkte att jag måste ringa linden så jag kan få göra mitt pricktest. När dom ringde upp så fick jag prata med en jätte snäll sköterska. Hon kollade vad proverna visade. Å nu till det som gör mig ledsen.... Jag tål inte hö längre.  Jätte jobbigt med tanke på att jag håller på det med varje dag. Kände bara att allt rasade när hon sa det. Tårarna rinner lite nu och då. Har så många tankar i huvudet. Men jag ska först och främst börja använda munskydd när jag är på ladan. Sedan så kommer jag att vara ännu mera noga med att ducha så fort jag har varit i stallet. Ska även bli bättre på att tvätta händerna när jag har varit ute i stallet. Så jag ska ge det till sommaren och funkar inte det jag då gör det inte det. Så då måste jag ta ställning till vad jag ska göra. Men jag hoppas av hela mitt hjärta att jag kan få hjälp och att det kommer att funka.
Hästar har ju funnits i mitt liv i 20 år så det skulle vara tråkigt om jag inte kan fortsätta med hästar. Men sen är det så att hälsan går före. Fast det är oxå så som doktorn sa: Att ens intressen och är hälsa, vilket han har rätt i.

Annars så har Hjalmar spytt en gång idag med. Fast han har ätit så jag tror att det bara har varit nå liten magsjuka som han har haft.
När vi va till stan så sprang jag in på barnenshus för att kolla om jag hittade nå till Hjalmar. Han fick ju presentkort där när han döptes. Hittade en rolig sak. Så klart så låter den men det va inte så högt.
Hittade även två paket till Wilma. Hon fyller ju om en vecka.

Nä nu ska jag gå ut och ge hästarna mat. Sen är det duschen som gäller och sedan soffan.

Hej då från en något ledsen Maria

Vilken härlig dag

Idag har jag inte gjort nästan nå alls. Först så va vi ute på förmiddan. Fixade klart i stallet. Lekte med Wilma. Sen va det bara att gå in och äta lite lunch. Tur att man gör en massa mat på kvällen så att det finns till lunchen dagen efter. Efter lunch så sov Wilma. Tror att hon sov nästan 3 timmar. Så det va ju bra. Hjalmar har sovit till å från under hela dagen. Han är inte så pigg stackarn... Vet inte om det är nån form av magsjuka som har kommit in i huset eller vad det är. Men igår så hade han spytt ner hela trappen och Wilma när farmor skulle lägga honom. Sedan i morse så spydde han igen. Tror även att jag har bytt 4 eller 5 bajsblöjor på honom idag. Även jag känner mig lite konstig i magen. Men nu tror jag det beror på att jag har ätit lite konstigt. Så jag håller alla tummar jag har på att det inte ska vara något.

Håller på å tvättar oxå. Har tvättat under hela dagen. Så nu har jag en massa tvätt som bara väntar på att komma in i garderoben. Så jag ska bara sitta här en stund så ska jag ta tag i det. Tänkte att jag ska tvätta mitt täcke ikväll oxå. Det är ju så skönt att gå å lägga sig när man har nytvättat och nybäddat i sängen. Man sover så bra då.

Nä nu ska jag kika vidare så återkommer jag en annan gång...

Orkeslös

Ja idag känner jag mig inte alls pigg. Fryser och har ont i huve. Bara att hålla tummarna att jag kommer att vara pigg på lördag. För jag vill gå på festen då. Fast bara Danne har vaknat så tänkte jag gå och lägga mig en stund igen. Tror att det är brist på sömn som gör att jag bli så här. Behöver sova igen några timmar om jag ska orka. Så då får jag passa på att vila när han har sovit klart.

Igår va det dans igen. Lika roligt som alla andra gånger. Det är så skönt att komma hemifrån dom där två timmarna en gång i veckan. Man får ladda om så man orkar igen. Tog även en ridtur igår. Det va ju sånt skönt väder. Så idag har jag lite ont i benen. Inte bara att vara ute på galoppturer. Så om jag hinner idag innan Danne ska iväg och jobba så ska jag ta en tur igen. Annars så får jag ta den i morgon i stället.

Idag blir det att ta det lite lungt i allafall. Ska bara småfixa lite. Tvätta sånt som är kvar och lägga in det som ligger framme. Men jag har ju hela dagen på mig. Å eftersom att jag kommer att bli sjuk om jag håller på som jag brukar så tänker jag ta det lungt idag. Så jag tror att jag hoppar över ridturen idag. Kanske att jag kan lura Sara att ta en tur på honom istället.

Nä om jag skulle ta å göra lite kaffe och sen lägga mig i soffan men Hjalmar. Det är inte helt fel. Fast det ser ut som om han redan har somnat. Jaja då får jag försöka att få Wilma till lite mys då. Vilket inte alltid är så lätt. Men jag ska börja med kaffe.

Hej.

Ny vecka igen

Ingen rast och ingen ro.... Tycker att det har varit lite för mycket för mig nu. Först så blev jag dålig så då försvann det några dagar då jag inte kunde göra så mycket alls. Sen i helgen så hade vi dop för Hjalmar. Det va kul och allt gick bra. Nu på lördag så ska vi på 30 års fest. Det ska bli jätte kul. Har ju fixat barnvakt så jag längtar lite till lördag nu. Sedan helgen efter så fyler Wilma 2 år. Vilket oxå ska bli kul. Men allt kom på en gång. Ha rinte haft en helg på flera veckor där man bara har kunnat vara hemma och tagit det lungt. Men bara Wilma har fyllt år så blir det lungt ett tag får jag hoppas.

Idag ska jag ta mig en lång ridtur. Sara ska följa med på Hubert så då kan jag ta det lite lungt medans hon rider som vanligt. Men det ska bli skönt att komma ut. Ska försöka komma ut  varje dag den här veckan.
Sedan så är det bara att fortsätta inne. Igår så orkade jag inte göra ett dugg. Så då får man ta igen det idag.

Har för den delen huvudvärk idag oxå. Tror att det beror på att jag har sovit så hårt inatt. Så nu dricker jag lite kaffe och hoppas att jag ska bli pigg iallafall =)

Nu ska jag kika lite och sedan ska jag gå ut och rida.

Hjalmar Elias

Lägger in några kort från igår.












Dopet

Dopet igår gick jätte bra. Hjalmar skötte sig exemplariskt. Ja förutom när han fick vatten på huvudet. Men det gick över ganska så fort. Dom två låtarna som en tjej sjöng va jätte fina. Allt gick som en dans i kyrkan. Så nu kommer man väl inte dit förrens nån annan ska ha dop.
Efter kyrkan så hade vi fika i samstugan. Först så hade ja ggjort smörgåstårta. Trodde inte att det skulle bli nå över så jag gjorde ju 5 stycken innan det va klart. Så nu kan vi äta smörgåstårta några dagar =) Fick nästan 1½ över. Men det är bara att bjuda när det kommer nån. Sen så hade vi fikabröd och kaffe. Tror att alla åt som dom nästan rullade hem. Men det är bra det. När man är på sånt här så ska man inte vara blyg att äta.
Hjalmar fick en massa fina saker. Ramar, tåg som man kan ha ljus i, pengar, bok, presnetkort på barnenshus, en jätte stor nallebjörn och lite annat smått och gott.
Så jag är jätte nöjd över gårdagen.

Idag när man klev upp så va det 19 grader kallt igen. Att det inte kan bli varmare bara. Vill ha vår nu!!!!!! Inte nå kallt å mera snö. Så nu eldar jag som bara den så att det ska bli varmt här inne. Hade bara 18 grade i morse men nu är det skönare.

Annars så ska jag röja här hemma igen. Det har varit så mycket nu så jag har inte haft tid att göra nä här hemma. Men idag tänkte jag börja iallafall. Uppe går det fort att få ordning. Ska byta sängkläder idag och ta golven bara. Man är ju inte uppe på dagarna så då blir det inte så stökigt där heller. Sen så måste jag ta tag i datarummet. Vi har ju fått ordning där men det är en massa papper som ligger och tvätt som ska in på sina ställen. Så jag ska fixa med lite sånt idag.

Danne vill ut och åka skoter han. Men jag får se hur jag gör. Tycker inte att det är så kul....

Nä nu ska jag göra lite kaffe och sen fixa lite.

Tack å hej

RSS 2.0