091031

Då va det lördag igen och den sista oktober. Helt otroligt va det går fort. Tyckte nyss att man kunde bada nere i sjön. Men det kan man inte göra längre. Eller jo det kan man men jag skulle då aldrig föra det.

Idag så ska vi på kalas till Saga. Det är en kompis till Wilma som går på samma dagis. Dom två har verkligen hittat varandra. Dom leker hela dagarna och om den ena ska hem tidigare så blir den andra sur. Dom bor inte så långt ifrån oss nu men dom ska flytta så det är ju lite tråkigt. Tur att man har bil så att vi kan hälsa på dom och att Saga ska gå kvar på samma dagis.
Annars så tror jag att det blir lungt i helgen. Känner mig inte så pigg. Så det blir att kurera sig till nästa helg. Jag ska väl tvätta i vanlig ordning och försöka få undan här hemma.

Nä nu ska jag leka lite med Hjallen. Han vill ha lite uppmärksamhet. Ska även ta fram nå mat från frysen som vi kan göra till kvällen..

Hej

Vilket trökväder

Nu är jag trött på det här höstvädret. Vill ha lite sol nu så att man får bli lite pigg igen. Det är ju så att man bli deppig när det bara ska vara regn och regn hela tiden. Idag har man inte gjort så där överdrivet mycket. Har bara tagit det lungt och lekt med barnen. Har varit upp till Carina och Robban en sväng. Trevligt när dom är här. Dom är roliga och trevliga och barnen älskar dom. Wilma pratar om dom ibland fast det kan vara länge sen som hon träffade dom.
Vi hade tänkt åka iväg och bada. Men det blev inte så. Har inte nån ork till det idag. Så nu har jag skickat iväg Danne och Wilma på affären för att handla lite. Sen ska vi göra iordning fisk till middag. Hoppas det blir gott.

Ifredags så hade vi finfrämmande här. Mia och Johan kom på middag. Johansson lagade mat och vi drack en massa vin. Eller ja 4 flaskor gick det åt =) Men det va hur trevligt som helst. Vi skrattade en hel del och åt så magen skulle spricka.. Känndes det som iallafall.
Dagen efters så va men lite trött. Hade lite ont i huve. Men det gjorde inte så mycket eftersom att det va så trevligt kvällen innan.

Igår så va det Mora Träsk i stan. Jag, barnen och mamma åkta och kollade på dom. Massor av folk och det va jätte kul. Wilma dansade och skrattade en hel del. Hjalmar klappade händerna och skrattade han oxå. Det va kul att åka på sånt med barnen. Ska göra det nästa gång dom kommer oxå. Om det blir igen. Man vet ju inte.

Nu så ska jag nog plocka undan lite och sen börja med maten. Vet inte hur lång tid det kommer att ta heller så det är lika bra att börja i tid.

Hej.

Vilken underbad dag

Måste säga att den här dagen har varit den bästa på länge. Först i morse när jag hade lämnat barnen på dagis så åkte jag till skolan för att skriva ett prov. Eftersom att jag inte haft så mycket tid att träna som jag hade behövt så vet jag att jag inte kommer att bli godkänd den här gången. Men det gör inte så mycket om jag inte klarar ett prov. Nya tag nu med nästa kapitel. När provet va klart så åkte jag hem och bytte om till ridkläder. Åkte iväg och red Pigall först. Hon är helt underbar att rida. Det är så kul att rida henne. Om det är så att jag nångång kommer att köpa en ny stor häst så ska det vara en som hon är. När jag va klar där så åkte jag vidare till nästa stall. Där väntade Pilea på att få komma ut på en tur. Hon är oxå jätte rolig att rida. Dock är hon väligt stor. Å eftersom att jag inte är så van vid så stora hästar så känns det lite konstigt när jag rider henne. Men idag gick det så bra så jag tänkte nog inte på hur stor hon igentligen va. Red ut med henne oxå. Det är kul att man har några hästar att rida. Man behöver inte ha tråkigt direkt. 

När jag va klar med allt vad hästar heterså fick det bli en varm dusch och sedan va det bara att hämta hem barnen. Hem och börja med maten innan det blev så sent. 

Nu ikväll så har jag varit och dansat. Det är så otroligt roligt med dansen. Trodde inte att Linedance skulle vara så kul som det verkligen är. Vi ska ha en uppvisning snart på E-Center. Hoppas bara att det är några som kommer då. 

Nä nu ska jag kolla lite mera på tv innan det är kväller för mig. Det är en dag i morgon oxå. 

Hej. 

Ny vecka nya tag

Igår så va jag och Linda iväg och dansade. Hur kul som helst. 2 timmar med Line dance kan ju bara vara rolligt. Fick faktiskt lära mig två nya danser som inte alls va svåra. Men kan ju tycka att det ser svårt ut när man tittar på dom andra. Men igentligt så är det inte alls så svårt. Så i morgon är det dax igen för lite mera dans.

Min mage har ju inte varit sig lika alls under några dagar nu. Så fort jag äter så får jag jätte ont i magen. Som magknip. Så det leder ju till att jag inte äter alls så mycket. Kan säga att jag inte ens fyller halva tallriken. Vilket jag igentligen brukar göra. Men det går väl över nångång. Mamma köpte Activia till mig som jag ska testa att äta i 14 dagar. Hon hade blivit bättre så nu ska jag äta det och se om det hjälper nå. Måste åka och köpa flera sånna idag. Trodde inte att som skulle vara goda men det va dom faktiskt. Skulle kunna äta många på engång men en om dagen ska göra att magen håller sig bra.

I helgen så jobbade jag natt. Eftersom att natten va så otroligt lugn så fick man tid över att tänka en hel del. Så jag har kommit fram till att jag inte vill jobba som undersköterska tills jag blir gammal och ska grävasner. Jag trivs jätte bra på Hedbacka det är inte det. Utan jag vill inte gå i samma som man göra där med alla gammlingar. Dom dör undan och det kommer nya. Man blir inte ledsen när nån dör längre. Iallafall inte jag.
Jag hoppas verkligen på det där jobbet jag sökte. Att jag iallafall ska få komma på en intervju och prata med dom. Men med min vanliga tur så blir det väl inte nå. Man får ett brev hem där det står, tack för visat intresse tjänsten är nu tillsatt. Suck det är inte lätt idag inte...

Idag så måste jag plugga. Har prov i morgon. Känner mig inte alls i ordning för prov nu. Dels för att jag inte har haft så mycket tid att läsa och sen så är jag inte alls i form att ta in en massa information nu.

Nä nu ska jag ta lite kaffe och sen röja i köket. Sen är det plugg som gäller hela dagen om jag ska klara av provet i morgon.

Hej

Vilken bra början på dagen

Klockan 4 i morse så vaknade jag av att det gjorde så ont i magen så jag visste inte hur jag skulle ligga. Jag vred och vände på mig utan att det blev nå bättre. Försökte att somna om fast det va svårt. När klockan blev närmare halv 6 så vaknade Hjalmar så då hämtade jag honom så låg vi i sängen och myste ett tag. Men jag hade inte ro att ligga så länge. Hade sån värk att jag klev upp. Gick och gav hästarna mat sen in och duscha. Sen la jag mig en stund igen ihop om att det skulle bli lite bättre. Men inte det. Så då gav jag helt upp och gick upp för att klä på mig och för att sedan duscha Wilma. Sen satte jag mig igen eftersom att jag va så trött. Men då kom värken tillbaka på engång.

Åkte in till stan på matte lektion. Gick bra idag måste jag säga. Jag hoppas att det börjar släppa lite nu. Provet som vi hade igår kändes sådär. Men mycket bättre än förra gången. Efter matten så fikade vi lite. Men det skulle jag inte ha gjort. Värken kom tillbaka som en blixt från klar himmel.
Det va lika bra att åka hemåt.

Så nu har jag plockat utan lite överallt. Sitter nu här å vet inte om jag kommer att spy eller inte. Det känns som om jag har en klump i halsen. Magen värker och jag är skit trött. Så nu ska jag lägga mig på soffan och kolla på tv ett tag innan jag ska hämta barnen. För när dom är hemma blir det svårt att vila.

Konstig tär det iallafall. Jag har aldrig kännt mig så här förr.

Hej.

Blir så trött

Nu måste jag verkligen ta tag i mig själv igen. Är helt ur form. Känner mig så uppblåst så det finns inte. I morgon så ska jag åka till stan för att handla det som behövs för en detox som jag har hittat. Sen är det inte nå mera slarv som gäller. Jag blir så arg på mig själv när jag inte kan hålla mig borta från sånt som man inte ska äta. Me nu får det vara nog. Tittar jag på mig själv i spegeln så ser jag en tjockis som inte alls är som hon brukar. Så nu är det hårt mot hårt. Ska jag komma iform så måste jag verkligen ta mig i kragen. Ska nog skriva små lappar till mig själv som påminner mig om att jag klarar det här. Har några kilo som ska bort. Några, helt många men man måste sätta upp små mål om man ska lyckas. Synd bara att man inte har nån kompis som oxå är redo att ta tag i sånt här. Men jag om börjar med att skriva varje dag om vad jag äter och vad jag har gjort så tror jag att det kommer att gå bra.

Idag har vi, jag och barnen varit till Mia på fika. Va skönt att komma hemifrån och bara ta det lungt och prata lite.
Mamma och pappa har nyss varit här.
Nu är det snart mat som ska göras å sen är det väl bara till att bada barnen innan det är kväller.
Ska nog snart gå å ta in hästarna eftersom att det regnar. Men ett tag till får dom allt stå ut.

Nä det får vara allt.

Hej.

Vänner

Det finns vänner och det finns VÄNNER.

Vänner för mig är sånna som bara hör av sig när dom själv har problem. Vänner är dom som hör av sig när dom har hört att man inte mår så bra. Vänner är sånna som bara tänker på sig själv.

Men VÄNNER är dom som ställer upp i alla väder. VÄNNER är sånna som kan lyssna om man behöver prata. VÄNNER är sånna som kommer till en när dom mår dåligt.

Jag har några VÄNNER som betyder så otroligt mycker för mig. Sen så har jag vänner som jag inte vet om jag kan lite på ialla lägen. Mina VÄNNER kommer jag att hålla hårt i. Medans dom vänner jag har saknar jag inte om jag inte har hört nå från dom på ett tag.
En av mina VÄNNER hoppas jag att jag kommer att ha kvar så länge jag lever. Hon betyder så mycket för mig och hon vet vem det är.

Idag så har jag tagit det lite lungt. Jag har inte mått så bra. Har haft ont i magen och mått illa. Så nu vet jag att många tänker: Är hon med barn igen. Nä det är jag inte. Men jag tror att jag har flängt lite mycket på slutet så jag behövde ta det lungt idag.
När barnen hade åkt på dagis så åkte jag hem, fixade kaffe och la mig på soffan. Innan jag åkte till stan så blev det en lång dusch.

Inne i stan så träffade jag på Daniel en sväng när han hade lunch. Händer ju inte så ofta att vi ses när han jobbar. Men det va trevligt. Sen så åkte jag ner på stan för att kolla om jag skulle hitta nån overall åt Hajllen. Hittade en som jag köpte. Inte för att jag gillade den så mycket men han måste ha något om det skulle smälla till och bli kallt.
Sen så åkte jag till barnenshus. Kollade på julklappar. Hittade två som jag köpte. En till Wilma och en till Hjallen.Känns bra att ha börjat med sånt nu. Har ju börjat funderat lite över hur det blir på julen nu. Moster och hennes karl kommer hem och Danne sa att vi ska vara här hemma på julen. Gald blev jag eftersom att jag inte har firat en jul hemms hos oss på alla år som vi har varit tillsammans. Eller jo förra året men då va det några dagar innan jul eftersom att vi skulle bort. Men jag vill bara ta det lungt och vara hemma på jul. Det är en dröm som jag har haft länge. Men så kommer vi till alla andra. Hur blir det med dom.. Hur ska vi lägga upp julen i år?? Gissar på att det kommer att ordna sig.

Nu har äntligt Bonde söker fru börjat igen. Ska kolla klart på det innan det är dax att natta hästarna. Sen är det bara att vänta på att Mats ska komma med en massa kött. Så jag blir väl uppe hela natten skulle jag tro. Får göra en termos med kaffe och ta med till skolan i morgon. Blir dyrt om man ska köpa varje kopp.

Nä nu ska jag kolla vidare på tv ett tag igen.

Hej hej

Helgen som varit

Med en början i fredags då jag och mamma åkte till Gävle med barnen. Till en början så gick allt jätte bra vilket det brukar göra när man åker bort med dom. Handlade kläder till barnen. Wilma fick nya skor av sin mormor. Själv så hittade jag en tröja och ett linne. Men jag va ute efter nå som jag kunde ha på mig när jag skulle på krogen. Men hittade inte nå. Skulle in på ikea för att handla det man brukar göra det. Dvs ljus och lampor. Men Hjallen började att tokgrina. Vet inte varför. Så då gick vi ut. Men jag fick med mig ljus och nya lampor till fönstret i tvrummet. Sen så köpte jag även nya lampskärmar åt lamporna i köket. Blev bra. Ska bara hitta nya gardinder dit nu så blir det bra sen. Hade tänkt åka och handla mat och när vi va i Gävle. Men Hjallen va helt galen. Inte nå hjälpte så det va bara att pack in oss i bilen och åka hem igen.

Igår va det lördag och jag va tvungen att åka in till stan för att gå på systemet. Sen så skulle jag komma efter nå att ha på mig oxå. Peter ringde och frågade om jag kunde hämta honom eftersom att han hade sovit hos en kompis och bilen va hos oss. Så då gjorde jag det. Igentligen så skulle han vara hemma hos oss men han följde med oss till stan så det va ju trevligt. Han fick vara nån timme med sina syskonbarn så det tyckte ju jag va roligt. Sen att få lite sällskap när man skulle till stan va ju inte fel.

När jag va hemma igen och barnen hade lämnats till mormor så åkte jag och red. Det gick hur bra som helst. En helt underbar häst. När allt med hästen va klart så åkte jag hem och fixade klart i stallet. Sen va det till att ta sig en dusch och börja göra sig klar inför kvällen.
Hittade en ny tröja när jag va i stan så den fick det bli och en par svarta tajts. Alltid trevligt med nya kläder till sig själv.

Senare på lördagkvällen så va vi på fest nere i Sunnanå. Hade hur kul som helst. Satt och pratade och drack en massa. Sen bar det av till korgen och där va det super kul. Dansade och drack ännu mera. Det va länge sen som jag va på krogen och hade så där kul. Måste ha varit många år sedan.

Idag kan man ju säga att jag inte har gjort så mycket alls. Har väl mest gått mellan sängen, toan och soffan. Tror att klockan va runt 4 på eftermiddan innan jag blev människa igen.
Men som jag alltid säger, ju dåligare man är dagen efter kvällen före ju soligare har man haft. Å jag har mått skit idag och jag hade så jätte kul igår.

Nu ska jag fortsätta att kolla på tv. Sen blir det sängen och sova igen.

Hej.


Dagen jag bara vill glömma

Vad ska man säga?? Den här dagen har inte varit den bästa iallafall. Allt började igårkväll. Hjallen vaknade vid 22 tiden och bara ginade. Så han fick följa med ner till soffan en stund. Men det blev inte nå bättre. Sen så började han att fisa å den lukt som kom skulle nog kunna få liv i en gråsten. Så jag började att massera magen och då blev det bättre. Han slappnade av och somnade nästa flera gånger. Eftersom att klockan va så mycket så ville jag gå å sova så man skulle orka upp dagen efter. Fast Hjallen hade inte samma plan som jag hade. Så det slutade med att han fick sova med mig. Men när han somnade det vet inte jag för jag va så trött. Man skulle ju kunna tro att han tänkte sova då. Inte det inte.. Sen har han vaknat och somnat hela natten. Har inte sovit många timmar i sträck.. Så när jag vaknade i morse så hade jag utan några större problem kunnat somna om.
När vi skulle äta frukost så började Wilma med sitt. Hon skulle inte ha mackan som hon tjatade om. Sen ville hon ha gröt men när den va klar så skulle hon inte ha den heller. Sedan vet jag inte va det va med henne. Hon ville inte göra nå som jag sa. Hon ville inte klä på sig så vi kunde åka till dagen. Hon ville inte alls till dagis. Tur att det blev bättre när vi kom dit. Då ville hon vara kvar där. Sen så hade hon ätit bra så det va ju skönt.

När vi väl va hemma på eftermiddan igen. Så började allt om. Wilma skulle inte ha nån mat och Hjalmar bara gnällde. Till slut så blev jag så trött i huve så jag började att gråta. Då kommer Wilma till mig och säger; Mamma är ledsen. Kram så blir du glad igen. Kan man bli annat än glad då. Sen så har kvällen varit lung tack å lov.

Jag har ju varit i skolan idag. Fick tillbaka matteprovet. Det gick åt helvete. Just nu så känner jag inte alls för att åka in på matten i morgon. Men jag måste väl. Jag visar ju att jag vill och att jag försöker. Men jag tror inte att jag kommer att klara kursen. Eller jag är helt övertygad om att jag inte kommer att klara det. Men jag gör så gott jag kan å mera kan jag inte. Har inte missat en lektion så jag tycker ändå att jag visar mitt intresse.

Nä nu ska jag kolla på tv och vika lite tvätt.

Hej


RSS 2.0