Trötter

Nu är jag trött. Jag har jobbat mycket nu. Först måndag och tisdag så jobbade jag natt. Jag har även kommit på att människokroppen inte är gort för att jobba natt. Iallafall inte min. Man blir ju inte människa förrens några dagar senare. Sen idag så skulle jag sluta klockan 3. Men eftersom att det inte finns nå folk så är ju jag snäll och stannar kvar. Så jag har jobbat från 8 i morse till 21 i kväll. Blev några timmar det. Jobbigt va det eftersom att vi inte har några raster heller. Men nu är det klart. Så nu är jag ledig i 3 dagar. Vilket ska vara skönt. Ska bara va med barnen. Får se om jag åker till stan en sväng i morgon. Det beror på om jag orkar. Annars så om det blir väder så är jag sugen på att åka till stugan en sväng. Mamma och pappa är dock inte hemma. Men vi får se vad som händer.

Igår så va jag och red Lindan jätte häst. Pilea. Kändes som om man va en lite skit på henne. Men va rolig hon va att rida. En sån häst vill jag oxå ha. Hon hoppade som bara den och hade en jätte mjuk gång.

Nä nu ska jag ta mig en dusch och sedan krypa ner i sängen. Hoppas på en bättre natt bara. Hade Wilma brevid mig i natt som va eller ska jag säga på mig. Hon snurrade och hade sig hela natten så man sov inte så där jätte bra. Tror att hon drömmer en massa nu..

Nä nu är det natti.

Hej,


Vilken helg

Vilken helg det här har varit. I fredags så hade vi kalas för Hajlmar. Ett helt år har gått sedan han kom till världen. Kan inte fatta vart den tiden har tagit vägen bara. Han fick en massa kläder och leksaker. Trodde inte att det skulle komma så mycket folk som det gorde. Sen så kom ju alla på samma gång så det blev lite körigt.
Men iallafall så va det en väldigt lyckad dag.

Sen va det lördag. Då åkte vi ner och kollade på Bergviksmarknaden en sväng. Wilma åkte karuseller. Va hon tyckte det va kul. Hon skrattade och bara hade det bra. Kul när det händer lite på byn. Vi gick en sävng och kollade på knallarna. Men som vanligt så är det inte så mycket som man vill ha. Mest en massa skräp om jag får säga vad jag tycker.
Sedan så va det bara att åka hem. Vi fixade lite mat. Sen så kom mamma och pappa för att hämta barnen. Dom skulle sova där eftersom att vi skulle ha fest hemma. Tycker ju inte att man ska ha med barnen på fest jag. Inte om man ska ha en sån fest som vi hade.
Skulle tro att vi va runt 15 pers här på kvällen. Alla hade trevligt och ingen va speciellt pigg dagen efter.

På lördagkväll så va vi bort till marknaden och öltältet. Det va många man kände där och kul va det. Kan inte minas när jag hade så kul sist. Men Johansson han somnade ju innan 9 på kvällen. Sen som det va av trötthet eller nå annat det va jag inte. Skulle tro att han inte vet det själv heller.

Nä nu ska jag ta mig en dusch och sedan så ska jag ta en lite promenad. Måste bli lite mjuk i nacken igen.

Sova ska jag oxå göra en sväng till. Ska jobba i natt så då kan det vara bra om jag är pigg..

Hej

Långledig

Nu är jag äntligen ledig i några dagar så nu kanske man har lite tid att skriva igen. Man har ju inte haft så mycket tid över nu i sommar. Först så har jag jobbat en massa och när man väl har varit ledig så är det ju inte så att man prioriterar att sitta vid datorn när man har två små barn.

Idag så har vi en massa att göra. Just nu så står det en kaka i ugnen och flera ska det bli. Sen så ska vi till stan och ta nå prover på Wilma. Vi måste även köpa något till Hjallen eftersom att han fyller ett år i morgon. Tiden har gått så fort. Så vi ska åka på barnenshus en sväng och kolla om det finns något roligt där.
Sen så måste vi hem och städa. Inte för att det är kris men det är så skönt när man har städat igenom hela huset. Så Danne ska få ta övervåningen idag medans jag bakar nere. Sen är det bara för honom att fortsätta nere när han är klar uppe. Eller om jag skickar ut honom i stället så att han kan göra nån nytta ute. Har ju en hel del att göra.

Sedan i morgon så gissar jag att det kommer att vara folk här hela dagen. Men det är bara trevligt. Jag ska försöka att inte äta en massa kakor. En å annan blir det nog men inte hela dagen kommer jag att äta kakor.

På lördag är det fest här hemma. Hoppas att det kommer lite folk. Skulle ju vara hur kul som helst om det kom en hög och det va bra väder så att man kunde vara ute.

Nä nu ska jag leta fram nå småkakor som ska bakas.. Lika bra att passa på medans barnen är snälla och lugna =)

Hej

Skansen

I onsdags när jag slutade att jobba så packade vi bilen och åkte ner till Stockholm. Vi fick för oss att vi skulle åka ner och gå på Skansen. Eftersom att vi har snälla grannar här upp så fick vi låna deras lägenhet i två nätter. Men innan vi kom ner till Stokholm då. Vilken resa. Hjallen somnade ganska så fort bara vi började att åka bil. Men inte Wilma. Hon satt och pratade och hade sig. När vi va framme vid Gävlebro så stannade vi för att äta lite. Sen va det dax att åka vidare. Men det hade inte Wilma nån större lust med. Hon ville bara åka hem. Tror att hon grinade och hade sig tills vi nästan va i Uppsala. Då hade vi ändå åka i nästan 1½ timme.

Men väl framme i lägenheten så va det bara att ge Hjallen mat så att han fick sova. Även Wilma fick sin välling så att hon kunde börja slappna av.

På torsdagen så va det dax att gå på skansen. Vi hade det hur bra som helst. Wilma åkte karuseller och häst å vagn. Vi hade verkligen en toppen dag. Bara vi 4 och inte nån annan. Vi gorde vad vi ville utan att behöva anpassa oss efter nån alls.

Men sen va det fredag och då va det bara att åka hem så att jag kunde jobba igen. Hade ju önskat att jag hade varit ledig några dagar så att man kunde gå på stan oxå. Men man får inte alltid som man vill. Men som alltid. Borta bra men hemma bäst.

Så nu har man jobba igen. Har fått flera turer idag så jag är nöjd. Va ju lite fundersam över hur det skulle bli i augusti. Men nu börjar det bli bra där oxå. Hoppas att det bli lite till bara.

Nä nu ska jag ta barnen och gå ut en sväng. Wilma har blivit så hes men lite luft behöver vi ändå.

Hej

Nu är hon min

Japp idag blev Sally min. Så nu är hon min och bara min och lite Wilmas =) Men det känns så bra att äntligen ha hittat en häst som kommer att funka bra i framtiden. Å är det så att hon inte skulle göra det så kan man ju alltid ta föl på henne eller sälja. Men då ska det vara nå spciellt som inträffar.

I morgon så kommer iallafall äntligen hovslagaren. Derius behöver nya fötter. Å det skulle ha skett för länge sen. Men eftersom att han har stått och jag inte har haft nån motivation till att rida så har det fått vara. Men nu känner jag att han måste sättas igång om det ska bli nå läger.

Jag har jobbat idag. Ja jag trivs som bara den på jobbet. Men det är synd att den man jobbar med bara pratar en massa skit och inte göra så mycket då blir dagen så lång. Men jag orkade inte sitta stilla idag så jag fick en massa gort. Så i morgon är det bara dusch på några som gäller. Alla städ är klara.

Men nu ska jag ta mig lite vatten och sedan sova för det är jobb i morgon oxå.

Hej.

Vilken dag

I morse så fick ju vi sovmorgon eftersom att barnen sov hos deras farmor. Men när klockan va halv 10 så tänkte jag att det är lika bra att kliva upp eftersom att dom snart kommer. Så det va bara att gå upp och försöka se pigg ut. Vilket inte är så lätt alla gånger när man har varit på fest dagen innan.
Sen när barnen hade kommit hem och vi hade fått i oss lite frukost så tog vi oss en promenad. Va ute ett tag och det va verkligen skönt att komma ut en sväng.
På vägen hem så somnade Wilma i vagnen. Så då passade jag på att göra mat. När maten va klar så fick Danne väcka henne. Allt va bra. Men sen så började hon att hosta och fick inte nån luft. Det va bara att ringa 112 eftersom att hon blev blå på läpparna. Men medans Danne pratade med SOS så böev hon bättre. Men dom ville ändå skickan en ambulans.
Dom som jobbade på ambulansen va jätte trevliga. Men vi kom fram till att det va bättre att vara hemma. Så om det skulle bli lika igen så skulle vi ringa på engång.
Hela den här dagen så har Wilma varit slö. Hon har inte orkar göra så mycket alls. Skulle gissa på att hon blev ganska så tagen av vad som hände.

Men det tar inte slut här....

Nu ikväll så va jag ut å gav hästarna mat. När jag kommer in så hör jag hur Wilma gråter. Då har hon ramlat ner bakom soffan.. Hon sitter och håller i handen. Den är svälld och lite röd. Men hon kunde röra på fingarna iallafall.
Men jag ringde till rådgivningen ändå. Men som vanligt så sa dom att jag skulle avvakta. Så är hon lite sämre i morgon så måste vi ringa Linden så att dom får kolla på henne. Suck!!!!!

Hoppas att hon kommer att sova bra i natt. Men jag känner ädnå att jag inte kommer kunna sova så bra ändå. Kommer nog att ligga å lyssna så att hon andas som hon ska.

Inte kul när ens barn ska bli dålig. Men det här kommer väl troligen inte att vara sista gången. Själv så blev jag helt slut efter det att ambulansen hade varit här. Fick ont i huvudet. Men det beror nog på att allt släppte då. Man fick nog en lite chock.

Men nu verkar allt vara bra med henne. Så jag ska gå å ta mig en dusch snart och sova. Det bli jobb i morgon..

Hej

Nu va det ett tag sen...

Kommer inte ens ihåg vad jag skrev om sist jag satt här. Men det va ett tag sen iallafall. Om jag börjar med förre helgen. Då va vi på fest nere i Lynäs på lördagen. Men med den turen som jag har så skulle jag jobba dagen efter. Festen va hur kul som helst men när klockan va runt 12 på natten så va det bara att åka hem så man fick några timmar sömn innan man skulle upp igen. När man vaknade på morgonen så hade jag utan nå större problem kunnat ringa å säga att jag inte kunde komma. Men eftersom att jag bara va trött så va det bara att stiga upp. Vilket va lättare sakt än gjort.. Dagen innan så trampade jag på en spik. Hade så ont i foten så jag trodde inte alls att jag skulle kunna jobba. Men jag gick runt på tå så det gick ju bra ändå.

Sen så har jag väl mest bara jobbat tycker jag.

En eftermiddag så ringde telefonen här hemma. Då va det bemanningen. Dom ville att jag skulle stanna kvar på natten och sitta vak. Tänkte säga nej först men eftersom att jag va ledig dagen efter så tänkte jag att det är lika bra att ställa upp så ser dom att man vill jobba. Men det va tungt. När jag kom hem dagen efter så hade jag varit vaken 23 timmar. Trodde först inte att det skulle gå med jag fixade det. Tur att man inte jobbar så där allt för ofta.

Igår när jag kom hem från jobbet så skulle jag börja med maten. Började att tina kycklingen i micron. Sen så gick det ca 5 minuter så blev allt svart. Jaha strömmavbrott. Men det kommer väl snart tillbaka. Trodde jag ja... Då va klockan halv 4. När klockan va 5 så började Hjallen att bli så hungrig. Då grillade vi korv i kaminen. Gick ju bra det med. Han blev iallafall nöjd. Sen så började jag att fundera på hur vi skulle göra välling. Han blev ju så trött på engång så det va bara att ta kallt vatten i flaskan och skölja den under varmt vatten. Gick ju ganska så fort. Men Hjallen blev inte nöjd.
Anette kom förbi med både kaffe och varmt vatten. Tack för det. Det va verkligen behövligt.
När klockan va 21 så gick jag ut å gav hästarna mat eftersom att dom stod inne. Vädret va ju inte det bästa. Strömmen hade fortfarande inte kommit tillbaka.
Men då när vi va ute en sväng så ser vi en fortumbil komma. Så halv 10 på kvällen kom allt tillbaka. Då hade vi varit utan ström i 6 timmar. Va trist det va. Man fick inte nå gjort alls.

Idag är allt som vanligt iallafall. Har fått göra allt idag som skulle göras igår, dvs städa. Så nu börjar det se ut som ett hus igen och stället är snart städat det med. Om jag orkar så kommer jag att gå ut sen och göra klart där tills i morgon. Då kommer Yatzy hem. Han som jag hade förut. Han är troligen världens finaste häst. Ska bli kul att få ha honom här ett tag.

Nä nu ska jag fixa på lite mera innan jag tappar lusten helt.

Hej

RSS 2.0