Lite tid själv

Ja nu har jag äntligen fått lite tid över till mig själv. Vi har fortfarande inte fått internett till nya huset så jag sitter i det andra. Håller på å tvättar lite innan jag ska till stan. Så mednas en maskin blir klar så sitter jag här å tar det lungt en stund.

Ska in till stan nu ikväll. Det är nån tjejkväll på stan. Så det ska bli kul att komma hemifrån nån timme. Det känns som om man ser hemmet lite för ofta ibland. Men jag ska inte klaga. Det är så kul nu när man börjar komma i ordning med allt. Klart att det fattas mycket innan man är helt klar med hur det ska se ut. Men vi, eller snarare jag har kommit en bra bit på vägen.
Tänkte städa ur en skrubb idag men jag fick inte nån tid över till det. Så jag funderar på om jag ska göra det i morgon. Det vore ju toppen om jag fick klart där så att jag kan hänga in alla kläder och få ordning på sånt. Just nu så ligger allt bara i en hög på golvet. Går ju det med. Tur att man itne ska på någon finare fest bara =)

Nu ska jag kolla runt lite och sen plocka ihop lite saker å sen ner i tvätt stugan innan bilen går mot stan.

Får se när jag får nån minut över nästa gång.

Hej så länge

FLYTTAT!!!!!

Nu är det äntligen klart. Nu har vi flyttat. Som jag har längtat. Det är så skönt att bo där nere. Hålla på å fixa hela dagarna. Det finns att göra. Men det är så kul. Wilma verkar tirivas hon med. Tur det. Första natten va det svårt att få henne å sova. Men i går gick det bra. Så nu kör man grejer varje dag. Har bara en massa småsaker kvar i gammel huset nu som ska ner. Men det tar jag eftersom. Vill inte ta med allt heller så då tar det tid innan man har gått igenom allt.

Så idag är Danne ledig och vi ska få ordning på allt. Vi har iallafall flyttat över telefonen så nu väntar vi bara på internet. Sitter i gammelhuset och skriver nu.
Tänkte att jag ska kolla runt lite här innan jag ska tömma frysen. Har slängt in lite tvätt oxå så jag ska vänta på den maskinen innan jag åker hem igen.
Va skönt det känns att säga hem. Trivs som bara den. Så nu håller jag bara tummarna på att hon som ville ha vårat hus får lånet. Men det borde inte vara några problem.

Nu nu ska jag plocka lite här innan jag ska åka.

Skriver mer när jag har tid.

Hej på er.

Ditten å datten

Jahaja... IDag har jag iallafall tömt alla lådor i köket. Sen har jag även hunnit med nåt skåp oxå. Men det är fortfarande massor kvar. Jag kan fortfarande inte fatta vart vi har fått allt ifrån. Så nu kommer det att bli en stor rensning bland alla saker innan dom ska in på sina nya ställen. Så jag gissar att jag kommer att slänga en massa. Tänker inte fråga Danne om allt för då kommer allt att bli kvar. Man kan ju behöva saker senare säger han.. Men jag vet inte det. Nu ska det bort iallafall.

Har varit ner på ikea idag oxå. Hittade en säng som vi är jätte nöjda med. Vi hade igentligen tänkt en helt annan. Men det va inte alls så bra när man såg den i verkligheten. Så det blev en mycket snyggare. Stor å fin, svartbrun i färgen. Men det va dyrare än den som vi tänkte köpa så vi väntar med soffbord till nästa månad.

Wilma sover hos sin farmor inatt. Men det är verkligen sista natten för henne att vara borta. Sen måste hon få vara hemma. Vet inte vad det är för fel. Men hon är så orolig när hon ska sova på kvällen. Sen kan hon vakna vid 5 på morgonen och bara gråta. Så då har hon fått legat i våran säng. Hon som aldrig annars sover mellan oss. Så nu måste hon få bli lite trygg igen och få ordning på sitt sovande innan det bli att sova borta nå mera.

I morgon ska jag ner till huset så fort jag har vaknat. Då ska jag städa övervåningen så att vi kan göra klart där innan Wilma kommer hem. Hon kommer nämligen redan vid 12 tiden. Så då vill jag ha klart där uppe. Får se hur långt jag hinner men om jag åker ner direkt efter frukost så borde jag hinna.
Sen på eftermiddan så tänkte jag åka till stugan och äta. Danne ska bort så då har jag bjudit ut mig själv. Tycker inte om att äta själv. Då blir det att jag inte äter nå alls eller bara nå lätt å blir det så så brukar det även att man äter nå annat senare som man inte alls behöver ha i sig.

Nä nu ska jag snart göra kväller så att jag orkar i morgon. Ska kolla klart på Lyxfällan bara. Tycker att det är rätt så bra att titta på. Många knäppa människor.

Tack å hej

Hur som helst så är dom hur goa som helst =)


Vart kommer allt ifrån??

Ja jag kan inte fatta vart alla saker kommer från. Jag plockar i en massa men det känns inte som om jag kommer nån vart. Det känns som om jag bara flyttar runt allt. Men det gör jag ju inte. Jag har iallafall packa lite mera idag. Så det känns bra. Tänkte att jag ska packa ner så mycket jag kan ikväll. Har 4 kartoner här hemma nu som jag tänkte fylla. Men det är väl som med allt annat, bara man börjar så går det fort.

I morgon blir det att åka till ikea för att köpa en ny säng, tvbord och jag gissar att det kommer att bli lite annat oxå. Tänkte att jag ska åka ner lite tidigare än Danne så kan jag gå å kolla på lite annat oxå. Ska ju bara ha med mig Hjalmar så då kan jag ju åka lite när jag känner för det. Wilma åker till sin farmor runt 3 tiden skulle jag tro. Så då åker jag efter det.

Just nu kollar jag på Bonde söker fru. Det är ju ett bra pogram tycker jag. Lite kul att kolla på. Man blir ju beroende när man väl har börjat kolla på det.
Tur att man redan har hittat sin bonde =)

Idag så har jag och Wilma varit på dagis och kollat. Men jag vet inte längre om jag vill sätta henne där. Det fanns nästan inte så saker och på gården fanns det inte några gungor och inte nå roliga saker. Tänkte att jag ska på ett till dagis och kolla där oxå. Men jag vet att det är bättre lokaler och att dom gör mera med barnen där.
Ja vi får se vart dom kommer att hamna.

Nä nu ska jag kolla vidare på tv och packa lite.

Hej så länge

Vart sitter off knappen??

Ja ibland så önskar man att det satt en sån på två små varelser som bor här. Det rkan bli väldigt påfrestande när dom ska gråta sammtidigt. Sen när man har tröstat den ena så börjar den andra. Ofta är det så att Hjalmar gråter ju för att han är hungrig eller är trött så med honom vet man ju. Men Wilma kan komma och bara gråta utan att man vet vad det är för fel. Sen är ju hon ganska så klantig oxå. Hon slå sig hela tiden. Spciellt är det huvudet som far illa. Sen den här veckan så jobbar Johansson natt så då vill man att han ska få sova lite. Men det är inte alltid så lätt med en Wilma under samma tak. Jag brukar försöka att ta en promenad på morgonen. Men jag vet inte vad som har hänt. Det har bara runnit ut i sanden. Har inte riktigt haft tid heller. Vi har ju fullt upp hela dagarna nu.

Idag tänkte jag försöka packa ner lite mera i kartonger. Skulle vara så skönt att få ner så mycket som möjligt idag och i morgon. För då kan jag vara där nere och fixa med allt innan det blir helg. Vi tänkte nämligen flytta på fredag så att vi kan sova där första natten då. Längtar!! Sen gäller det ju att ha det bra oxå. Mamma å pappa måste göra om badrummet så dom ville sova när nån natt till veckan. Så då fick man ju städhjälp oxå. Hur bra va inte det då?? Toppen tycker jag. Fast det är ju ett ganska så lätt städat hus det här så det är gjort på en dag att städa ur allt.

Måste försöka att rensa ur min kropp på nå vis. Dom senaste dagarna har jag ätit som aldrig förr. Vet inte vad det har tagit åt mig. Om jag bara hade ätit nyttigt då. Men det har jag inte. Igår så åt jag en massa godis, som jag för övrigt nästan aldrig äter. Det är nångång om året. Sen så åkte det ner chips oxå. Sånt brukar jag heller aldrig äta. Men sen kom jag på vad det va. Fick ju sånt där trevligt som man ska behöva ha en gång i månaden. Så nu känner man sig smärt i kroppen. Eller så känner jag mig som en ballong.
Men jag skulle ändå vilja rensa ur allt skit som man stoppar i sig. Har lärt mig att bara för att man gör nyttig mat så betyder inte det att den behöver vara så nyttig som man tror. Så nu ska det bli ändring på det.
Nästa sommar ska jag odla en massa själv hade jag tänkt. Grönsaker och sånt som man kan ha hemma. Då vet man iallafall vad man stoppar i sig. Annars så när jag lagar mat så gör jag så mycket från grunden som jag kan. Försöker alltid att ha tomater istället för en sån där burk med röra när jag ska göra köttfärs tex.

Nä nu sover nog Wilma så nu ska jag ner i källaren och hämta en kartong så att jag kan packa lite.

Får se om det kommer nå mera här senare ikväll.

Tack å hej

Snart flytt

Ja på fredag är det tänkt att vi ska flytta ner till vårat nya hus. Ska bli så kul. Längtar som en tok. Har städat och plocka i en massa idag. Fattar inte att man kan ha så mycket saker. Men nu ska det rensas bort. I morgon tänkte jag plocka ner en massa tavlor som jag ska med mig när jag åker ner. Tur att man har stor bil. Men just nu så skulle jag behöva ha en ännu störe bil så att jag slipper åka så många vändor.
Kanske att jag ska packa nån kartong ikväll om jag orkar.

Annars så har man ju börjat att sjunga då. Det är godnatt sånger när Wilma som ska sova. Men det är bara bara kul att sjunga lite. Man sjunger ju hellre än bra...

Nä nu ska jag kolla på tv och sen ska jag plocka lite här hemma.

Hej på er..

Gofisarna =)


Uppdatering från helgen

I fredags så va det lungt. Wilma hade sovit i stugan. Så jag å Hjalmar åkte till stan för att hämta henne och för att äta lunch med mamma och pappa. Wilma såg blek ut och ville inte alls ha nå mat. Hon stoppade i sig lite tomat och gurka men det va allt. Hon kändes lite varm. Så jag tänkte att det är lika bra att åka hem. Så när vi kom hem så tog jag febern på henne. Hon hade 39,2. Så har hon fått varit på stan med feber. Stackare.. Så hon satte sig i soffan och blev sittade där nästan hela kvällen. 

I lördags så skulle vi på fest i Bollnäs. Det va Dannes chef som fyllde 50 år. Han hade bjudit alla på jobbet så det va ju roligt. Men jag hade inte några större förväntningar på att det skulle bli jätte kul. Sen så kände jag inte så mycket för att gå på festen till en början eftersom att man känner ju inte dom andra. Men när vi väl va där så blev det bara bättre och bättre. Maten va jätte god och det va rolig underhållning och fri sprit. Behöver jag säga mera... Men jag höll mig bara till vitt vin så det gick ju bra. Ända tills det va en snäll en som tyckte att jag kunde dricka ett rött glas när det vita va slut. Så det slutade med att jag blev ganska så full.. Eller nä jag blev skit full. Tur att det va pappa som hämtade oss eftersom att jag va tvungen att stanna å spy flera gånger på hemvägen. Så när vi kom hem så trillade jag rakt ner i sängen. Trodde inte att jag skulle vara så pigg när jag vaknade igår. Men då kan jag bara säga att det va jag.
Klart att jag va trött men jag va ändå hur pigg som helst.

Men iallafall så är all rustning klar nu. Säger bara som Gert, ÄNTLIGEN!!!!!!! Igår kväll så åkte jag ner och plockade bort en massa tapetspill och lite annat skit som skulle slängas. Så idag har vi satt upp gardiner och tagit golvet i tvrummet. Tog fram en matta och matbordet. Så nu börjar det hända saker. I morgon tänkte jag åka ner och börja röja i köket. Har en massa saker där som oxå ska bort innan vi kan flytta in.

På torsdag tänkte vi åka ner till ikea för att köpa en ny säng och ett nytt bord till tvrummet. Ska bli så skönt med en ny säng. Den vi har nu gnisslar så man knappt kan sova.


Nä nu måste jag kolla om jag hittar nån sångbok med vaggvisor. Wilma vill tydligen höra sånna innan hon somnar nu för tiden. Ikväll va hon galen så jag satte mig och sjöng för henne. Inte vet jag om hon tyckte att det lät så bra men somnade gjorde hon iallafall.


Jag återkommer senare eller i morgon..


Helg

I morse så städade jag hela huset på några timmar. Tror att det inte tog mer än 2½ timme innan jag va klar. Så det va skönt då kunde jag ta det lite lungt innan Dennis, mäklaren kom. Så jag tror att jag hade en timme som jag bara satt med Hjalmar i soffan å tog det lungt.
Sen när alla korten va knäppta så packade jag in Hjalmar och vagnen i bilen för att åka till stan en sväng. Träffade mamma, pappa och Wilma. Så vi gick på Furan å åt lunch. Wilma va inte alls nå sugen på mat. Hon va blek å slö. Så jag tänkte att det är bäst att åka hem. å tur va väl det. När vi kom hem så tog jag feber på henne och hon hade 39,2.
Vi satte oss i soffan å kollade på tv. Hon satt helt stilla länge. Vilket hon bara gör när hon är sjuk. Så när klockan va runt4 så gick hon å la sig. Sen så sov hon tills klockan va nästan 6 då jag gick in å kollade på henne.
Men nu sover hon igen och jag hoppas att hon kommer att sova hela natten. Det som inte är så bra är att hon inte har ätit nånting idag. Hon fick i sig pytte lite välling så det va ju lite iallafall.
Men nu sover hon och jag hoppas att hon är piggare i morgon igen. Men det borde ju hon vara.

I morgon så blir det till att städa "hemma". Sen i morgonkväll så har Dannes chef 50 årsfest. Så då ska vi åka till Bollnäs på den. Har inte riktigt bestämt mig om jag ska köra eller inte. Men eftersom att vi inte har fått nån som kan hämta oss så blir det nog så att jag kommer att köra. Då är man ju pigg på sandan i allafall, vilket kan vara skönt.

Nä nu ska jag fika lite och bara slappa i soffan.

Tack å hej

Älskade barn

Va härligt det är när dom börjar skrika båda två. Man känner verkligen att man räcker till åt båda två. Eller nähä så va det inte. Med en lätt panik så börjar man med att få tyst på Hjalmar. Han ligger ändå i vagnen så det brukar vara lättast att ta han först. I med nappen, på med speldosan, ruska lite på vagnen. Sen är det bara att hoppas att han ska somna om. Men det är ju inte alltid som han gör det. Men när man har gjort allt det där så är det bara att ta Wilma. Hon brukar oftast vara trött när hon börjar gnälla. Så då blir det att gå upp med henne å lägga ner henne i sängen. Sen om man har tur så somnar hon. Annars så kan hon iallafall ligga ett tag utan att man hör henne. Det blir så lungt å skönt.. Elaka jag.. Men det är verkligen inte alls kul när båda börjar gråta och man är själv hemma. Bara för att man är själv så vill inte Hjalmar ligga i vagnen å sova, så typiskt. Så nu får han sitta här i mitt knä en stund innan jag gör ett nytt försök.

Idag så tänkte jag ta mig till stan en sväng. Funderar på om jag ska gå på dollar. Ibland så hittar man nå där. Tänkte kolla om det finns några gardiner som jag kan hänga upp i barnens rum. Dom kommer ju att få dela rum till en början. Så jag hoppas att det ska funka. Gör det inte det så kommer Hjalmar att få fortsätta sova i samma rum som oss. Men det borde ju gå. Eller så är det bara jag som vill att det ska gå. Men eftersom att Wilma sover hela nätterna och Hjalmar vaknar bara 1 gång nu för tiden så borde det inte vara nån fara. Ska iallafall testa så ser man ju hur det går. GSG som pappa brukar säga, vilket betyder: går det så går det... Så rätt han har i det.

Måste även röja undan här hemma idag. Vill inte göra allt i morgon. Lika bra att försöka få undan så mycket som möjligt idag. Mäklaren kommer på fredag klockan 11 å ska ta kort. Mäklarnen är förövrigt en gammal klasskompis. Dennis heter han. Tror inte att jag har sett honom sen vi slutade 9:an. Å det va ju några år sedan.

Ikväll så ska jag ta en promenad med Brittis. Skönt att komma ut å röra på sig lite. Kan man behöva. Jag är ju inte en sån som sitter stilla alltför länge. Tycker om att vara ute. Men visst har man blivit lite mer bekväm av sig med åren som har gått. Förr så cyklade jag runt hela stan utan att sen funderar. Men sen fick man körkort å efter det så vet jag inte vad som hände.

Nä om jag ska ta å sätta lite fart. Har ju fortfarande en del tvätt som ska in på sina ställen.

Eller så ska jag ta lite kaffe......

Tack för den här gången...

Tisdag

Idag slog väl Wilma alla rekord på att sova igen. Hon vaknade vid 8 tiden. Annars så har hon ju vaknat runt 6 flera dagar i rad. Men ibland blir man förvånad. Men det va skönt att få sova till 8 iallafall.
När vi hade fått i oss lite frukost å jag hade tagit mig en dusch så va det bara att packa in Wilma i bilen så åkte vi till stan.
Jag hade en tid på banken för att göra ett byte. Har ju haft SEB men eftersom att det inte finns något kontor i stan längre så har jag bytt. Så nu har vi samma bank alla i familje. Väntar bara på att jag ska få ett banknummer, kort och koden. Sen är allt bra.

När jag va klar där så gick jag på systemet för att hämta en whiskyflaska som vi har beställt. På lördag så ska vi på 50 årfest. Det är Dannes chef som fyller år så alla på Dannes jobb har sammlat till en jätte flaska på 4,5 liter och 9 kg. Så nu kommer han att klara sig på whiskyfronten ett tag iallafall.

På vägen hem så stannade jag på e-center. Skulle bara handla lite små saker innan jag åkte hem. När jag kom hem så va mäklaren här. Så vi satt å pratade med honom nästan 2 timmar.
 
Annars så har jag varit på en tur med Derius idag. Va hur skönt väder som helst att vara ute i. Han som annars är rädd för allt va inte rädd för mycket idag. Han gick över en träbro och igenom vattenpölar, vilket han ALDRIG annars gör. Så när han gjorde det så höll jag på att tappa hackan.

I morgon så ska jag börja att ta en långpromenad direkt på morgonen. Om jag orkar så tänkte jag gå till konsum å handla lite grönsaker så att jag kan göra en paj till lunch. Men det är ju ganska långt dit med alla backar som vi har här ute. Så jag får se. Men jag siktar in mig på det iallafall.
Sen blir det väl till att städa undan här hemma igen. Det blir kortknäppning på fredag så mäklaren kommer. Har ju även en massa tvätt som ska ut till sina ställen.
Tror att jag kommer att packa ner några kartonger oxå. Pappa kommer att bli klar med tvrummet i morgon så då ska jag städa där oxh sätta upp gardinstänger. Så om vi har tur kan vi flytta in till helgen. Gissa om jag längtar......

Nä nu ska jag kolla lite på tv och slänga in lite tvätt å sen är det kväller.

Tack för mig

Ny vecka nya tag

Så är det verkligen nu. Ska ta nya tag den här veckan. Har inte kännt mig så pigg så det har inte blivit så mycket motion som jag ha behövt. Men nu hoppas jag att det vänder. Så idag ska jag ta mig en långpromenad. Ska nog göra det ikväll efter middan. Hinner inte före det. Hoppar över ridningen idag. Han har ju inte varit igång så länge och nu har jag ridit 2 dagar så han kan få vila idag. Tar en tur i morgon i stället.
Det är inte så lätte mycket kvar i stallet heller innan det är klart. Ska bli skönt när allt är på plats.
Vi kan ju oxå snart flytta in. Pappa ska tapetsera klart i sovrummet idag så kan vi börja städa där ikväll och börja flytta in saker. Måste bara åka på IKEA och köpa en ny säng. För den vi har ska jag slänga så långt det bara går.

I morse när jag vaknade så hade jag jätte ont i nacken och ryggen. Så nu är det tillbaka igen. Att det inte ska finnas något som man kan göra mot det här. Nädå bara för att man har blivit påkörd av en bil så får man lida för det. Kommer att få leva med den här jäkla värken tills jag ska grävas ner. Har ju starka tabletter som jag kan ta men jag vill inte stoppa i mig en massa sånt. Så därför ska jag ta en promenad sen. Ska bli så skönt när jag får fram min traningsmaskin igen. Då kan jag träna oftare och hålla all värk borta.

Mamma ska komma hit sen efter jobbet. När hon har kommit så ska jag nog åka till vårat nya hem och fixa lite. Har blommor som jag skulle ha planterat för flera veckor sedan. Men det har inte blivit av. Men nu måste jag gräva ner dom om dom ska överleva.

Nu ligger Wilma och sover. KAn låta hårt men det är ganska så skönt att hon sover iallafall nu när jag inte är på topp. Hjalmar ligger i soffan bervid mig och viftar med armar å ben. Deras förskylningar har gått över nu. Så skönt.

Nu ska jag göra lite kaffe och sen bara ta det lungt ett tag. Har en massa att göra men inte nå som jag orkar göra just nu.

Så det va nog allt för denna gång...

Tjopp tjopp

Lyxshustru

  • Jag kan äta lunch med mina vänner flera gånger i veckan
  • Jag går till frissan 1 gång i månaden
  • Har nån som hjäler till att städa här hemma
  • Får massage varje vecka
  • Har alltid nya fina käder
  • Har det rent och fint här hemma
  • Eller så är jag en helt vanlig hemma mamma som går i mysbyxor och spya på kläderna varje dag.
  • Hinner knappt med att borsta håret efter man har duschat.
  • Har för den delen ett hår som ser ut som en risbuske.
  • Har leksaker över hela golvet.
  • Skulle behöva ha lite massage iallafall varannan månad.
  • Slänger i mig maten bara för att hinna med baren.
  • Träffar mina vänner alltför sällan..

Ja det är väl så det ser ut.. Men inte gnäller jag över det. Älskar mina barn över allt annat. Så lite spya på kläderna det är inte nå som jag bryr mig om.
Men visst är det kul att nångång kunna klä upp sig, fixa håret och få på sig lite smink. Då känner man sig fin Skrattande

Att kunna stå i duschen 5 minuter utan att någon ropar mamma eller knackar på dörren. Det är egentid det...

Men vad vore livet utan barn. Troligen inte så mycket.

Wilma och Hjalmar är det bästa som har hänt mig. Älskar dom över allt annat.


Söndag

Ja nu har jag en ny blogg här igen. Ska försöka att hålla den här vid livet oxå. Inte alltid som man har tid att sitta och skriva en massa med två små barn hemma. Man har ju annat att göra än att sitta här nu för tiden. Men lite ska man ändå kunna skriva tycker jag.

Idag så ska jag ut och rida. Ska bli så skönt att komma ut en sväng i det fina vädret. Sen så är det ju så härligt att jag äntligen har kommit igång med ridningen igen efter graviditet och förlossning. Så nu ska jag verkligen försöka att komma ut några gånger i veckan. Jag blir en gladare människa när jag får vara ute en sväng.

Tror att det ska komma främmande hit sen oxå. En kompis till Danne och hans tjej skulle komma förbi. Han bo annars i Uppsala. Men eftersom att hans försäldrar bor här i stan så brukar han komma förbi när han är här uppe ibland.

Men nu har jag inte tid att sitta här nå mera för tillfället. Måste byta på Hjalmar och sen ska jag rida.

Tjipp tjopp

Välkommen till min nya blogg!


RSS 2.0