Lyxfällan

Sitter och tittar på Lyxfällan just nu. Fattar inte att man bara kan handa en massa saker utan att tänka sig för. Har man inte några pengar så kan man ju inte handla. Så varför ta en massa kreditkort?? Sånt har jag lite svårt att fatta. Ja visst jag har IKEAkort. Men det tog jag när vi skulle köpa nytt köksbord med stolar. Men nu används inte det. Bättre att betala på engång. Det blir ju sån ränta annars. Funderar på om man ska skriva upp allt man handlar på en månad. Då ser man ju lite lättare vad alla pengar går till. I morgon ska jag in till stan och handla så då ska jag ta kvitto på allt. Sen ska jag sätta fast det i ett block så ser jag sen i slutet av månaden vart alla pengar tar vägen. Då vet man va man kan dra ner på. Nu är det ju inte så att jag köper en massa skit. Men mat måste man ha och barnen växer så dom behöver kläder. Men som tur är så har jag redan köpt kläder till dom. Så den här månaden borde det inte gå åt så mycket.
Ska bli kul att se vad man hamnar på den sista.

Idag har jag bakat matbröd. Fast dagen börjades med att pressa hö. Tror att det blev runt 130 bal. Så nu kan dom hämta dom som inte hade nå hö. Sen måste vi pressa ännu mera eftersom att det tydligen är brist på hö. Det är så skönt att slippa beskymra sig över att behöva hämta hö. Bara att gå upp på skullen så finns det där. I år ska vi ta in ännu mera hö så att vi kan sälja mer till nästa år. Bra att man kan göra det så får man en lite extra inkomst.

Nu är det bara att slöa för hela slanten. Ska kolla klart på tv nu och sen ska jag sova. Så nu ska jag krypa ner under filten =)

Tack för idag

Baka en massa

Va trött jag blir på mig själv. Fastän att jag inte ska baka nå så har det blivit två sockerkakor och en massa muffins. Men det gör igentligen inte så mycket att det blev lite bakat eftersom att Wilma fyller år om två veckor. Sen så hade jag en massa ägg som jag va tvungen att göra nå åt. Så nu finns det lite i frysen igen. Men jag är inte klar än. Ska göra drömmar ikväll tänkte jag. Tänkte göra sånna till dopet.

Idag har vi vare på bvc. Va stor hon är Plutten våran. Hela 11 kilo nu. Hjalmar eller korven som han kallas väger över 8 kilo. Pratade lite om allt möjligt när vi va där. Men hon tycker iallafall som vi att det är bäst att sätta båda på dagis sammtidigt. Så det kommer nog att bli bra. Men ändå så känner jag att när man är 1 år så har man inte nån nytta av att vara på dagis. Fast vad ska man göra när man måste börja jobba igen..

Nu på kvällen så hade jag tänkt baka matbröd.Men det blev inte så. Blev så irriterad över hur det såg ut här hemma så jag började att städa istället. Så nu har jag torkat av överallt i tvrum och kök. Ska bara ta golven så är det klart sen, Men jag va tvungen att ta en paus iallt. Det blev lite glass, saft och en chokladmuffins =)
Nu ska jag ta golven och sedan är det bara att gå ut å ge pojkarna mat så dom får kväller.

Nähä nu måstr jag sätta fart så man får göra kväller nångång.

Natti

Säger då det jag..

Den som uppfann killarna måste ha glömt något i huve på dom. Igår så va jag bora nästan hel kvällen. När jag åkte så stod middan kvar på bordet bara för att Danne nyss hade kommit hem så han åt och skulle göra matdosa. Men när man är klar med sånt så brukar man ju plocka  undan sånt. Men icke!!! Det stod kvar när jag kom hem. Så jag fick ta tag i det nu på morgonen istället. Fattar inte varför det är så svårt att ställa ner saker i diskmaskinen... Det är väl bara att ställa ner så är man av med det. Men nähä.. Så nu går den och jag kommer att fylla den minst en gång till idag när man har ätit och allt är klart.

Idag blir det att fixa hemma. Tromben Wilma har darigt fram igen. Måste göra lite under dagen idag eftersom att jag ska bort ikväll igen. Så då får jag inte nå gjort då heller. Så det är lika bra att passa på nu under dagen. Baka får jag göra en annan dag. Tänkte göra det idag men jag skiter i det. Kan hända att jag gör nån sockerkaka som man kan frysa in. Men annars så tänker jag inte ta mig tid att baka en massa idag.

Ikväll är det dans igen. Så kul det ska bli. Tänk att få komma hemifrån två kvällar på rad. Det hör inte till vanligheterna. Sen är det ganska så mycket på helgerna nu. Först så ska vi ha dop nu på lördag nästan är det partaj för en kompis å helgen efter det så fyller Wilma 2 år. 2 år!!!!!!!! Vart har dom två åren tagit vägen. Va ju inte länge sen som man kan hem med henne i ett litet knyte.

Nä här kan jag inte sitta om jag ska få nå gjort idag. Ska ta lite kaffe nu så är det bara att stätta fart sen.

Tjingaling

Köpa saker

Ja nu har jag beställt lite saker fron LR. Tycker att det finns mycket som är bra där. Behöver verkligen något mot min torra hy nu. Så då är det lika bra att beställa så jag har allt hemma. Dag och nattkrämen är oxå slut så det fick bli sånt med. Ska bli skönt att få hem nytt sånt. Det har tagit slut å sen har jag inte brytt mig om att beställa. Men ikväll så va jag på en visning med Mary Kay saker å fasiken va dyrt det va. Om jag skulle ha köpt samma saker som jag köper på LR så skulle det gå på över 1000 kr och nu blev det bara 500. Så ja jag tror att jag håller mig till LR ett tag till. Tror säkert att det andra är bra men jag gillar LR så då får det va så.

I morgon blir det till att röja lite här hemma igen. Ska få bort en massa saker. Tänkte rensa lite och SLÄNGA.. Det kan behövas. Ska göra bullar direkt på morgonen hade jag tänkte. För om jag gör det på morgonen så hinner jag göra lite annat medans det ska jäsas å ha sig.

Sedan så är det ju dans imorgon igen. Längtar lite till det faktiskt. Ska bli skönt att komma iväg och röra lite på sig igen.

Nä nu ska jag gå och lägga mig. Håller ju på å läser en bok oxå. Men eftersom att jag har blivit så kvällstrött så har det inte blivit att jag har läst så mycket. Men nu ska det bli några kapittel.

Tack för idag...

Nu är det bättre igen

Ja nu kan man nästan inte se att jag har varit dålig i helgen. Det är mycket bättre nu. Lite torr och irriterad runt munnen. Men det kan jag leva med så länge det inte kliar. För det är då som man kan bli galen. Sen är jag inte svälld längre heller. Så det är ju bra. Men nu tänker jag verkligen på vad jag stoppar i mig. Vågar inte äta något som har en massa färgämnen i sej. Så idag kommer det att bli nå mat från viktväktarboken. Men vad det vet jag inte än.

Snar så ska jag ta en tur till stan för att lämna text och noter till en tjej som ska sjunga på dopet. Vilken tur jag hade som hittade på henne. Hade nästan gett hupp allt hopp om att få nån som kunde sjunga. Men nu har jag en och det känns jätte bra. Så nu ska jag klä på Wilma och mig själv å sen ska vi åka in. Det blir bara fram å tillbaka för jag har lite att göra hemma oxå. Det blir ju lätt att man inte göra ås mycket när man är dålig. å i helgen va jag verkligen jätte dålig.

Annars så hade jag tänkte få undan lite här hemma idag. Sen ska jag försöka hinna med att göra lite flera bullar. Sedan så är det ju den där tvätten som aldrig tar slut.

Men nu ska jag sätta lite fart.

Tack å hej.

Två dagar förstörda

Ja då va det ännu två dagar som har blivit förstörda bara för att jag tydligen har fått i mig något som jag inte tål. I morse när jag vaknade så va jag röd i hela ansiktet och ner på bröstet. Sen så hade även ögong svällt igen. Så det blev en sväng in till jouren idag. Fick lite tabletter som faktiskt har hjälpt. Så den har dagen har gått åt till att vila och ta det lungt. Jag kunde faktiskt sova en timme på eftermiddan.
Igår som mamma och jag tänkte åka till Gävle men det blev att jag stannade hemma eftersom at började då. Men om jag är bra i morgon och piggare så ska vi åka ner då istället. Vill ju verkligen åka ner till Gävle. Skulle behöva köpa lite nya kläder till barnen. Dom växer ju så det knakar. Men vi får se. Gävle finnsju kvar. Det viktiga nu är att jag bli bra och pigg igen.

Wilma sover hos sin farmor inatt. Bara för att jag verkligen ska få det lite lugt. Det behövdes verkligen.

Så nu ska jag kolla lite på tv och dricka lite kaffe.

Hej hopp

Ny dag nya tag

Eller ja alla dagar börjar ju på samma sätt. Hjalmar vaknar runt halv 6-6 tiden. Går upp lägger han på soffan springer ut å ger hästarna mat. Sen är det bara in och lägga sig på soffan med honom ett tag innan Wilma vaknar. Sen ska det vara frukost och kläder ska på. När klockan är runt 10 så ska Hjallen ha gröt innan vi går ut. När man är ute så är det lika bra att göra klart i stallet. Skönt att få det gjort så att hästarna kommer in till mockade boxar.
När vi har kommit in igen så är det dax för lunch och efter den så brukar Wilma sova. Nu är nog klockan runt 13. Då när Wilma sover så är det bara att plocka undan det hon har dragit fram under förmiddan. Sen är det att springa mellan tvättstugan och leka med Hajllen.
Wilma brukar sova ca 2 timmar. Så när hon har vaknat så brukar hon kolla på tv eller leka med Hjalmar. När klockan börjar närma sig halv 4 är det bara att börja med maten. Vid 18 tiden så är Hjalmar så trött att han skulle kunna döda nån. Men jag brukar försöka ha honom uppe en stund till.
Senast 7 är det kväller för båda två. Då sover dom som två söta barn.
Jag får tid att göra annat. Jag brukar träna lite annars så är det tvätten som ska vikas. Har förmodligen mera tvätt som ska tvättas. Annars så går jag till stallet och bara är...
Mellan allt så ska det bytas blöjor, tvättas, leka och ha det bra med barnen..

Men idag ska jag baka bullar. Ska dricka kaffe nu och sen ska jag plocka ur diskmaksinen å sedan blir det till att göra två omgångar med bullar. Så att det ska finnas ett tag. Blir ju dop nästa helg och sen fyller Wilma år. Så nu ska det bakas lite igen. Men det blir inte så mycket det kan jag säga.

Nä nu väntar kaffe på mig.

Adjö

Är det sant??

Nu har ju Wilma börja blivit lung igen. Hon river inte i allt som hon får tag i så nu har hennes kära lillebror börjat istället. Så nu river han i allt som kommer i hans väg. Som tur är så har man inte så mycket framme utan det är mest saker som finns i lekhörnan. Men det gör inte mig ett dugg. Han måste få röra på sig. Jag tänker inte springa och plocka efter honom så fort han far fram i gåstolen.

Det är lite bättre i handen idag. Men inte helt bra. När vi går ut sen så ska jag fixa grinden så att den blir bättre. Den är inte alls bra nu. Så jag ska försöka komma på nån bra lösning på den.

Igår va det dans igen. Det gick jätte bra. Så roligt är det oxå. Trodde inte att det kunde vara så kul med linedance. Men det är faktiskt det. Sen så får man röra på sig och man blir lite svettig.

Idag tänkte jag ta en lite promenad med Wilma och Hubert. Hon har inte fått rida på länge men idag ska hon få göra det igen. Så bara Hjalmar har fått gröt och vi har fått på oss kläder så ska vi gå ut.
Ska göra i ordning lite i vårat sovrum oxå hade jag tänkt. Har ju inte satt upp några tavlor alls där. Så jag ska sätta upp några och sen så ska jag sätta några i bokhyllan så att det bli lite mera hemtrevligt där.
Om jag orkar så ska jag baka bullar senare. Men det är bar aom jag orkar. Kanske att man ska göra en deg nu... Eller så gör jag det ikväll i stället när barnen sover. Tänkte försöka ha Hjalmar uppe till halv 7 idag och hoppas att det går. Så tänkte jag försöka göra fram till dopet. Eftersom att det är klockan 16 och han är trött redan klockan 17 så kan det vara bra om han vänder lite på dygnen.

Nä nu ska jag göra lite kaffe ta en macka. Så får vi se vad det blir mera idag.

Tjopp

Måste skriva lite igen

Då va det tisdag igen och jag ska snart iväg på linedace. Ska bli kul. Bara knät orkar så ska det gå bra. Idag så har jag lyckats göra illa handen oxå. Kan säga att det göra ont. Handleden, tummen och pekfingret. När jag skulle ge hästarna mat så öppnade sig grinden och tråden flög mot mig i en väldans fart. Eftersom att det är en fjädergrind så kan man säga att den flög. Satans va det gjorde ont i allafall. Så nu har jag ett knä som har fått färgen blå ich en hand som har fått färgen röd. Men det ska väl gå över snart.

I lördags så va det ju allahjärtans dag. Fick jätte fina blommar av Daneil. Dom kom med blombud eftersom att han inte va hemma. Men det göra inte så mycket. Sen så kom svärfar med en massa godis. Jag som inte är van att äta så mycket godis fick en allergisk reaktion. Så när jag vaknade på söndan så va jag röd i ansiktet och det kliade. Så jag fick äta tavegyl. Man blir ju lite trött när man äter sånt så jag låg på soffan mest hela dagen. Hjalmar va trött han oxå så han sova mycket. Men det gjorde inte Wilma. Men tack å lov så märker hon när man inte är nå pigg så hon va snäll hela dagen och lät mig ligga där å må dåligt.

Danne kom ju hem i söndag han oxå. Dpm hade åka 95 mil skoter på tre dagar. Att dom bara orkar. Men dom hade haft kul och det är ju huvudsaken. Så nu finns hans skoter på blocket till färsäljning.

Nu måste jag gå å göra mig klar så att jag kan åka och hämta Britt-Marie snart.

Hej på er.

Alla hjärtansdag

Alla hjärtansdag. Då man ska vara kärleksfull med den man älskar. Men eftersom att min roliga fästman inte är hemma utan att är med sin älskarinna, skotern. Så får jag vara med mina barn. Sen kommer Britt-Marie ner så ska vi äta tacos med barnen. hon är ju oxå singel den här helgen. Så då kan vi fira alla hjärtansdag tillsammans istället för att sitta själv.
Men Danne blir förlåten för jag kommer att få hem blommor. Dom ringde i morse och skulle komma ut nu mellan 2-3 tiden.

Nu tog Hjalmar och jag en paus i städningen. Bara det att han somnade på soffan så då passar jag på att sitta här lite. Ska snart gå ut till tvättmaskinen. Håller på att tvätta kuddar och täcken idag. Tänkte att jag ska göra det oftare än vad man igentligen gör. Hämta mera ved måste jag oxå göra. Men det orkar jag inte göra än.




Jag älskar Daniel, Wilma och Hjalmar över allt annat. Utan dom vet jag inte vad jag skulle göra.







Nu ska jag fortsätta med mitt....


Helt själv

Ja just nu så är jag hemma helt själv. Det är bara radion som låter annars så är det så tyst. Tror inte att jag har haft det så här tyst på två år. Men det är ganska så skönt.

Så idag blir det till att städa lite. Tänkte hinna klart här nere innan jag ska åka till stugan och äta. MEN.... Jag har nu gjort illa knät. Nu gissar jag på att många kommer att skratta. Men jag gick rakt in i dörrkarmen... Va väl lite så där dummt igentligen. Men nu är det fixat. Sitter här nu med ett svällt knä och funderar på hur jag ska klara av att krypa runt på golvet och plocka upp alla saker. Ska leta fram ett bandage så att jag får lite stöd iallafall. Sen är det väl bara att göra det bästa av situationen. Men det gör ONT!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Så typiskt mig.

Jaja nu ska jag inte sitta här å gråta. Nu måste jag ta tag i huset.

Halta lotta...

Vilken slödag

Idag som jag skulle träna en massa. Men jag har verkligen inte orkar göra nå alls. Känner att jag bara behöver ta det lite lungt nu. Mitt huvud värker och jag är helt orkeslös. Så ikväll blir det soffan hela kvällen. Ska snart gå ut och mocka å sedan så ska jag poppa popcorn och sätta mig i soffan. Ska bli så skönt.

Annars så har vi inte gjort så mycket mera idag. Har varit inne å tagit det lungt. Fixat lite.
Danne har åkt å jobbat nu och barnen sover så det är så lungt å skönt här.
Så nu ska jag gå ut till stallet å göra klart så att jag kan mysa i soffan för mig själv =)

Linedance

Haha ja igår så va jag på Lanedance med en kompis. Måste säga att jag va lite, eller mycket skeptisk först. Men det va jätte kul. Har faktiskt lite ont i benen idag. Så nu är det inte förrens nästa tisdag som jag ska iväg igen. Man fick med sig papper hem så att man kunde träna hemma oxå. Men jag vet inte om jag kommer att orka med det.

Idag tänkte jag träna lite hemma idag. Ska göra det ikväll när barnen har somnat. Det är så skönt att få röra på sig. Nu har jag ju verkligen kommit igång med det så nu måste jag hålla igång så att jag inte slöar till mig.

Hjalmar har fått sig första tand nu. Den har inte kommit upp helt men den syns.Så nu kommer han att se rolig ut när tänderna börjar komma. Hans kind är mycket bättre igen. Så nu hoppas jag att den kommer att vara fin fram till dopet. Får smörja hela tiden så att han inte blir torr.

Igår så fick jag bort en massa som har stått i datarummet. Så jag städade även tvrummet. Kan säga att det behövdes. Soffan va så lortig så jag vet inte vad.. Men nu är den ren ett tag igen. Golven skulle man behöva ta flera gånger i veckan. Men det känns som om jag har lite annat att göra än att bara städa hela dagarna. Jag är ju hellre med barnen på dagarna än att ha tipp topp här hemma. Men sån är jag å alla är vi olika. Klart att man vill ha städat men när man lever med två små barn så hinner man inte alltid med. Men nu ska jag städa hela huset i helgen när Danne åker bort. Tänkte att mamma ska få vara med barnen på fredag en sväng så att jag kan städa här hemma.

Nä nu måste jag ge Hjalmar gröt och jag ska dricka kaffe. Men jag återkommer nog senare.

Nu fryser jag

Burrr va kallt det blev bara så där. Igår kväll när vi satt i soffan å kollade på en film så började jag att frysa. Så jag eldade på lite. Kollade på termometern å den visade bara 10 grader eller nå sånt. Sen när jag va upp på natten för att ge Hjalmar mat så kollade jag igen å då va det minus 18 grader. Så då slänge jag in den ved som vi hade inne. Inte för att det va så mycket men det blev ju lite varmare iallafall. Sen så när Hjalmar hade beslutat jag vi inte skulle sova nå mera så va det bara att gå upp och då va det minus 20 grader. Det va bara att springa ut för att hämta mera ved. Eftersom att han man bor med inte gjorde det kvällen innan. Sen eldade jag. Kan säga att det blev iallafall varmt här. Gick ut för att ge hästarna mat och då va det minus 22. Så dom fick stå inne lite längre idag. Dom är ju inte så sugna på att gå ut när det är så kallt. Men sen när klockan va 8 så hade dom inte nå större val. Så då fick dom gå ut fast det va nästan 24 grade kallt. Men med en massa hö i hagen och många täcken så går det ju. Som tur va så blev det sol och mildare väder under dagen.

Annars så har jag tagit mig en ridtur idag. Det va kallt men skönt att komma ut lite. Så nu hade jag tänkt att träna lite här hemma. Har så ont i nacken. Vet ju att det blir bättre om jag trampar en stund. Men eftersom att min latmask börjar komma så vet jag inte hur jag ska göra. Skulle behöva röja av lite oxå. Har ju äntligen fått bort alla kartonger som vi hade inne i datarummet. Har ju fått ordning där nu efter x antal månader.

Så jag tror att jag ska plocka unda  lite och sen ta golven. Gissar på att det blit te i soffan senare.

Hej så länge...

Vill ha vår nu

Ja nu är jag trött på all den här snön som har kommit. Visst är det mysigt på sitt vis men nu vill jag ha vår och sommar. När man ska ut så ska man ju på med så mycket kläder på både sig själv och barnen. Det är jobbigt ibland när man är själv å ska ut med båda två. Hjalmar svettas ju så mycket så när han är klar så är det bara att gå ut. Oftast så går det ju bra men jag vill ha SOMMAR!!!!!
Vill ha värme och sol. Börja fixa ut med landet och allt som ska göras här hemma när sommaren kommer. Hajlmar som ska fylla ett år.. Ja det kommer att bli mycket i sommar.

Idag har det snöat, igen. Men jag bet i det sura äpplet och tig en ridtur ändå. Frös som satan när jag kom tillbaka. Men det va ändå skönt att komma ut lite. Sen har jag inte gjort så mycket mera idag. Tänkte städa lite men jag orkade inte göra det. Så nu har jag tagit fram chips och dip. Kan säga att det va väldigt länge sen som jag åt nå sånt. Mint ett halv år sedan. Om inte längre. Så jag ska snart sätta mig i soffan och mysa i lugnet.

I morgon så ska jag först ta en ridtur på morgonen och sedan så ska jag fortsätta inne. Det beror lite på vad det blir för väder. Men jag har massor att tvätta och sen så måste jag nästan dammsuga uppe. Kännde igår att det behövs. Men nu sover barnen så då får det bli i morgon.

Nä nu blir det soffan här.

Hej

Sjuk???

Vet inte om Hjalmar håller på att bli sjuk nu. Han vaknade strax före 5 i morse och sedan så va han vaken tills klockan va runt 9. Då gnällde han massor. Vägrade att sova. Så jag la honom i hans säng för han kanske skulle komma till ro där. Vilket han gjorde. Han sov kanske 1½ timme. Sen när han vaknade så va han ganska så glad. Men han ögon såg inte pigga ut. Sen har han gnället nästan hela dagen. Han ville inte sitta i gåstolen nå länge alls. Utan det har mest bara varit att bära runt på honom idag. Lite småjobbigt eftersom att jag inte har fått den tid med Wilma som jag ville ha. Men jag hoppas att det är bättre i morgon.

Annars så har jag ställt upp en massa böcker som ska vara på sin plats. Har ju börjat få ordning i data/gästrum (mest peters rum) så det känns iallafall bra. Det är bara det sista som ska fixas så är det klart sen. Tänkte köpa två blommor att ställa i fönstret och nån lampa. Men jag tar det lite senare. Sen ska det upp nåt kort på väggen oxå.

Har börjat kolla efter låtar till dopet idag. Har hittat några fina. Så nu ska jag bara hitta nån som kan sjunga lite oxå. Man har ju inte den gåvan själv så det får bli någon annan som sjunger.

I morgon så ska jag ta med mig Wilma på en ridtur så får Daniel vara med sin son. Vill att det bara ska vara jag och Wilma. Annars så har jag ju alltid med vagnen. Men i morgon så ska vi gå själv. Sen så ska jag rida själv oxå. Ska rida ut och jobba honom lite. Det kan behövas nu. Men det är ju så mycket snö överallt så det kan bli svårt. Men ut ska jag rida.

Har även börjar kolla lite efter en unghäst. Men jag kommer att kolla länge innan jag hittar nån som passar. Vill helst ha en ponny som ska ridas in och sen säljas. Tänken är ju att jag ska göra lite sånt sen så det skulle vara så kul att börja med det nu.

Nä nu ska jag sätta mig i soffan och fundera lite..

Hej på er..

Måste varva ner

Jag älskar verkligen mina barn över allt annt. Men just nu så är Wilma inne i nån nej period. Hon vill inte göra nå som man säger. Allt är bara nej nej nej. Sen blir hon förbannad. Så nu kommer vi att lägga Hjalmar före henne på kvällen så får  hon vara uppe ett tag till med bara oss. Tror att hon behöver det. Hjalmar tar ju ändå ganska mycket tid fast man inte tänker på det. Han ska matas och bäras runt på. Så ikväll kommer Wilma att få vara uppe med mig själv. Då ska vi läa nån bok och bara mysa. Om hon nu orkar vara uppe ett tag. Det ska man ju inte ge sig på.
Just nu så sover hon iallafall. Vilket är hur skönt som helst. Jag behöver lite egentid nu. Känner mig helt slut fast dagen inte är slut än på många timmar.

I morgon så ska vi nog åka in och bada. Ska bli kul det. Hjalmar har inte varit på badhuset än. Eftersom att han har varit så torr i kroppen så har jag inte velat åka in med honom. Men nu är han bättre så det är bara att smörja in honom som bara den när man har badat klart så ska det nog gå bra. Wilma har vi inte varit och badat med på ett år snart. Vi skulle åka en gång i veckan men eftersom att jag har nå många komplikationer när jag väntade Hjalmar så vågade jag inte åka in. Men nu så ska vi ta tag i det igen.

Nä nu ska jag ta lite kaffe och sedan ska jag gå till tvättmaskinen.

Hej så länge..

Visa kortet

Så här fint blev kortet efter en åktur i micron




Hur orkar hon???

Igår så va Wilma i köket medans jag va i ett annat rum. Hör hur micron börjar gå så jag går in i köket. Där slår det lågot i micron. Å vad är det som brinner.. Jo mitt visakort. Kan säga att mamma Maria inte blev allt för glad. Jag som inte hade några planer på att åka in till stan. Men jag blev ju tvungen så att jag kunde beställa ett nytt kort.
När vi kom på banken så frågade hon vad som hade hänt och när jag sa som det va så skrattade dom lite. Konstigt, vem skulle inte har gjort det.
Annars så va jag till Carin igår. Det va skönt att inte komma hem direkt efter stan. Kände att jag behöve komma å träffa nån annan än att se hur micron såg ut.

När vi va hemma så va det bara att slänga Wilma i sängen så somnade Hjalmar på soffan å sedan så va det bara att röja lite. Blev väl inte så där jätte mycket gjort. Men jag fick undan lite i köket och maten blev klar innan dom vaknade igen.

Idag så har vi bara varit hemma nästan hela dagen. Vi va upp till barnens gammelfarmor som fyllde år. Fikade lite. Satt och pratade med Dannes faster ett bra tag innan det va dax att gå hem igen. Hjalmar sov inte så mycket på förmiddan så när han blir trött så är det lika bra att han får sova påengång. Så då gick vi hem och gjorde klart i stallet innan vi gick in.

Sen har jag ÄNTLIGEN tagit tag i allt igen. Har tränat ikväll. Va hur skönt som helst. Sen har jag flyttat om lite kläder så att vi ska få plats med allt. Har en skrubb som alla kläder har hängt i men eftersom att det inte finns nå bra stället att hänga alla vinterkläder sen när dom ska undan så har jag börjat tömma den skrubben så att vinterkläder får plats där istället för nån annanstans. Sen får man ju in kartånger där oxå. Har rensat bland barnkläderna oxå. Man har juen hel del. Mycket som ser nytt ut. Bara att hopps att det kan komma till användning en gång till =)

Sen när vi skulle bada för kvällen så sa jag till Wilma att det va Hjalmar som skulle bada föst och hon sen. Men det tyckte inte hon. Så jag sa till på skarpen. Sa till henne att inte ta av blöja och vänta på hennes tur. Å eftersom att hon alltid gör som jag säger så tog hon så klart av sig blöjan vilket slutar i att hon kissar på golvet. Hon hade pottan brevid sig så jag sa att hon skulle sitta där. Men det skulle jag inte ha sakt. Hon slår till mig i huvudet och när jag frågar vad hon gör så slår hon igen. Så då blev jag arg. Vet inte vad det är med henne nu. Hon har varit omöjlig några dagar. Funderar på om jag ska åka in på badhuset med henne på torsdag. Bara hon och jag så att hon får vara själv med mig. Det känns som om det är nå sånt som hon vill. Jag har ju alltid Hjalmar med mig oxå. Det blir ju så. När vi ska rida så ligger ju han i vagnen när vi går. Hon skulle verkligen behöva börja på dagis nu. Men vi måste vänta lite. Söker jag nu så kommer jag ändå inte att få nån plats förrens till hösten. Så då kan jag lika bra vänta med att söka. Hon är väl inne i nån period eller nå. Men jobbigt är det när jag alltid är själv när hon blir så där. Så om det går bra för Danne så ska jag åka med henne en sväng på torsdag.

Nä nu ska jag ta en dusch å sedan sova så att jag orkar fortsätta med allt i morgon.

Tack å go natt

Helgen då.

I fredags så jobbade jag för andra gången på ett år. Det va skönt att komma hemifrån några timmar. Va rätt så lungt på jobbet. Ingen som levde rövare förrens det va dax för kväller. Men det gick över innan jag skulle hem. Så jag måste säga att det gick bra att jobba. Mamma och pappa va här med barnen några timmar eftersom att Daniel oxå jobbade. Det hade gått bra för dom med.
När jag kom hem så va det bara att ställa sig för att göra smörgåstårtan. På en timme va den klar och den blir kanongod. Trots att jag inte hade det vanliga receptet. Tur att jag hittade ett som va nästan som det andra.
Sen när klockan va runt halv 11 så va jag mer sovande än vaken. Tänkte då gå å sova men Hjalmar tyckte inte det. Han vaknade till då och va så täppt i nästan. Hämtade honom så vi satt i soffan en stund och kollade på tv. Inte för att det va så mycket att kolla på. Han somnade om ganska så fort så då va det bara att krypa ner i sängen efter en lång dag.

Igår fick jag sovmorgon, sov till halv 9. Det har inte hänt sen jag vet inte när.. Men jag vaknade tidigare och gav hästarna mat. Sen så sa Daniel att jag kunde gå å lägga mig igen. Vilket jag inte sa nej till.
Sedan va det fullrulle hela dagen. Kom inte in några kläder förrens klockan va runt 12. Bakade två kakor på morgonen så att det skulle finnas.
Sen va det folk här hela dagen.
Senare på kvällen när vi skulle äta middag så va det faktiskt Danne som fixade den. Det blev potatisgratäng och oxfilé. Hur gott som helst. Han kan om han vill.

Sen va man ju tvungen att kolla på körslaget. Hälsinglands Hanna vann. Det va kul att dom tog hem allt. För annars så är det bara dom som kommer söderifrån som vinner. Men inte den här gången.

Nu ska jag fixa lite här hemma innan jag ska åka och jobba igen. Börjar 15,00 tidag till 21,15. S ådet är inte så många timmar. Men några blir det iallafall.

Tjingaling

RSS 2.0