Vilka dagar

Ja jag har då inte haft tid att vara inne nånting under några dagar nu. Så idag blir det till att städa inne. Det har ju varit sånt fint väder så lusten att vara inne och städa har inte varit med mig. Men idag är det inte lika fint väder än iallafall. Så nu är det bara att bita i det sura äpplet och städa lite. Tänkte att jag ska tvätta lite idag oxå. Som om man inte har annat att göra....

Igår så va jag ute hela dagen. Städade undan i stallet. Tvättade ett täcke och några schabrak som inte va så rena direkt. Det va ju finväder igår så då passade man på att sitta lite i solen. Det är ju så härligt nu när man kan börjar sitta i linne ute. Men det blåste lite igår å det känns av i nacken idag.

Idag så blir det först till att städa på förmiddan. Sen vid 2 tiden så ska jag hämta pappa i stan så ska vi åka och hälsa på pappas moster som har flyttat till ett äldreboende. Det va massor av år sedan som jag träffade henne och jag vill träffa henne igen innan hon blir för gammal och dör. Låter lite hemskt men så är det ju. Man vet ju aldrig när dagen kommer.
Så det ska bli kul att träffa henne igen. Fast hon är ju väldigt dement. Tur att man har jobbat med sånnt.

Senare ikväll så hade jag tänkt att ta mig en ridtur. Måste försöka få honom mera rörlig i bogen. Han är ju lite stel där. Men med lite träning så ska det väl oxå bli bra snart.

Nä nu är det bara att sätta lite fart. Ska klä på Hjallen först. Snorungen min =)

Vilken underbar helg. Men massa sol

Vilket härligt väder det har varit i helgen. I lördags så åkte jag å barnen å Jossan till sorf för att kolla på hopptävling. Det va ett helt underbart väder. Tur att tävlingen va ute. Både Wilma och Hjalmar skötte sig exemplariskt. Wilma satt och lekte lite med sten å sånt som hon hade runt fötterna. Hjalmar sov lite å sen så satt han helt snällt och tyst i vagnen. Vilka snälla barn man har.
När vi hade kommit hem så va det bara att göra klart i stallet innan vi skulle bort på mat. Vi va bjudna till Karlsson/Sjöström. Gott med grillat och klyftpotatis, sallad och sås. Sen blev det två glad vin oxå. Men det va allt för sen fick jag ont i magen så då va det bara att dricka vatten.
Sen när klockan va halv 10 då va det kväller för mig. Va så trött då så jag orkade inte vara vaken längre.

Igår, söndag så va det träning som vi skulle kolla på. Klädde på barnen och satte dom i bilen. Sen så hämtade vi Jossan och åkte för att möta mamma och pappa. Dom skulle ta med sig Wilma och Hjalmar till Gävla så att dom inte skulle behöva stå i ett ridhus.
Vi kollade några timmar innan jag kom på att jag skulle hem och rida. Lika bra att passa på medans man inte hade några barn hemma. Red bara en lite sväng. Men bättre det än inte alls.
Sen bar det av till stugan för att hämta pluttarna innan det blev kväller.

Sedan så igår kväll när jag hade gått å lagt mig så va det en burk som trillade ner får bänken i köket. Vilket jag tyckte va ganska så konstigt eftersom att dom stod ju inte på kanten. Så då kunde ju inte jag sova fast jag va så trött. Låg och lyssnade efter en massa konstiga ljud. Å så klart så hörde ju jag en massa konstigt. När man har legat och lyssnat så länge så blir man ju nästan dumm i huve. Då tror man tillslut att det är nån i huset. Å det trodde ju jag. Så jag vet inte alls. Konstigt va det i allafall.

Idag blir det bara lungt. Hjallen hostar och har en massa slem i halsen som han inte få upp. Så nu ska vi lägga oss på soffan och mysa ett tag medans Wilma sover. Det bara rinner ur nästan på honom. Så nu får han sova inne istället för ute. 

Nä nu måste jag ta hand om en trött och sjuk Hjallen.

Hej 

Redan helg igen

Då va det redan fredag igen. Tiden går så fort nu. Man hinner inte med. Skulle vilja ha flera timmar på dygnet ibland.
Hjalmar är förskyld. Han snorar som bara den. Så man kan ju säga att han inte sover så bra på nätterna nu. Han vaknar och är jätte täpt i näsan. Förstår om det är jobbigt för honom. Man vet ju själv hur det är när man är förskyld.
Wilma är pigg nu iallafall. Är det inte den ena så är det den andra. Men efter det här så hoppad jag att det är bra ett tag.

Igår va det plastlådeparty här. Tupperware. Köpta några burkar som jag tycker är bra och sedan så blev det salladsbestik. Jag kommer ju att få en stor skål/uppläggningsfat. Så då kan det vara fint med lika bestik till. Klart att det finns mycket som man skulle vilja ha. Men jag har verkligen inte råd med allt nu. Sen så blev det ju lite när jag va på klädparty oxå. Så nu får det vara bra för den här månaden.
Jag ska bara hitta något åt mig själv innan vi ska på kryssningen. Men jag vet inte vad än. Tänkte att jag ska lura med mig Danne på stan nångång. Skulle vara kul att ta med honom nångång och inte bara mamma.

Idag så måste jag åka till stan en sväng iallafall. Måste in och köpa mat åt hästarna. Tror inte att dom blir så glad om maten tar slut å dom skulle bli utan. Så idag måste vi in så att man kan flylla på frådet här hemma. Sen så kanske mamma har tid för lite lunch en sväng. Ska ringa henne sen.

Hovslagaren kommer senare oxå. Men jag tror jag ska ringa till henne och fråga om hon kan komma till veckan istället. Känner att jag inte har tid att vara ute med henne i flera timmar nu.

Wilma hon sover fortfarande. Det blev sent för henne igår. Klockan va närmare halv 9 innan hon koma i säng. Det va ju bra här så hon lekte med dom. Vilket hon verkligen tyckte va kul. Så idag behöver hon sovmorgon.

Nä nu ska jag göra lite kaffe och ta en macka. Sen är det bara att börja med dagens alla bestyr.

Hej.

Ajajojoj

Nu har nacken varit på viset. Den har inte alls varit bra. Så nu har man varit lite slö några dagar. Inte för att det skadar att ta det lungt. Men jag har inte tid att ta det lungt just nu. Vill ju hållap å med en massa helst hela tiden. Igår så va vi ute och jag krattade klart en gräsmatta. Sen så pressade vi lite hö. Det va en från Dannes jobb som skulle komma och hämta hö med en lastbil. Så nu har vi inte nå mera hö att sälja heller.

Idag har vi varit ner på bvc en sväng. Det va Hjallen som skulle väga och mäta sig. Han hade gått upp hela 20 gram. Tänk va han växer. Fast han hade ändå växt 1 cm så nu är han 71 lång och väger 8650 gram. Stora killen min. Annars så har jag inte gjort så mycket mera idag. Har bara gjort klart i stallet så hästarna kan komma in sen.

Det ska komma en tjej och ge Derius lite massage sen. Den kan han behöva. Han är ju stel i höger varv när man rider honom men det kanske blir bättre nu. Får hoppas på det iallafall.
Senare så MÅSTE jag ta tag iallt inne. Har inte haft nån lust med det nu när vädret har varit så bra. Men eftersom att det kommer folk i morgon på Tupperware eller plastlådeparty som Danne säger, så måste jag ju gå att ta sig in i allafall. Sen så ska jag göra en kaka oxå. Men den kanske jag gör i morgon lite bra. Det beror på tid det där.

Annars så är det ju allt annat som ska göras. Tvätta tvätta och tvätta. Sen så måste man ju laga lite mat nånstans därimellan. Men när det blir det vet jag inte.

Nä nu ska jag kika vidare med min onda nacken. Jag hoppas att det går över snart för det är inte så jätte kul att hon ont i nacken hela dagarna.

Utedag

Idag kommer det att bli en utedag. Vi ska snart klä på oss så vi kan gå ut. Ska kratta och ta bort två tunnor som det har varit blommor i förr. Men eftersom att vi inte vill ha dom så ska dom bort. Sen så funderar jag på att åka till ÖB för att kolla om det finns nån färg till lekstugan. Tänkte att det får duga med sån färg där inne. För jag gissar att man kommer att få måla om där varje år ett tag.

Igår blev det storhandling. Vi köpte tillåmed en sandlåda. Så nu ska den sättas ihop och sedan så ska vi bara hitta ett bra ställa att ha den på. Vill ju ha den i närheten av lekstugan.

Så nu ska jag dricka upp mitt kaffe och få på oss lite kläder så ska vi gå ut sen.

Så det blev ett kort inlägg nu. MEn jag återkommer senare.

Va mycket vi har gjort

Igår va det söndag och vi fixade med en massa. Iallafall vad det känns som. Vi va ute nästan hela dagen. Krattade och klippte lite i buskarna. Sen så pressade vi en massa hö oxå. Så nu finns det lite. Men snart är det slut. Det kommer en från Dannes jobb i morgon som ska hämta en massa men sen så tror jag inte att vi kan sälja så mycket mera. Måste ju ha själv oxå. Skulle ju inte vara så lyckat om man säljer iväg allt och sedan så har man inte nå till sina egna hästar.

Idag så har vi varit i stan. Tänkte ju bara åka in en sväng men innan det va klart så blev det några timmar. Men vi fick allt gjort som vi skulle iallaflal. Va och lämnade in däcket till Dannes cykel för det hade blivit snett på nå vis. Sen va vi till skatteverket för att få lite hjälp med deklarationen. Sedan va det bara att åka å handla. Å sen hem igen. Då va klockan så mycket att det va dax för middag. Det blev grillad kyckling idag. Gott va det.
Nu ikväll så har jag varit till Britt-Marie på klädparty. Fanns så mycket fint så och som vanligt så vill man ju ha allt. Jag som inte skulle handla något handlade bara tre saker. En tröja med kjol till Wilma och strumpor till mig själv.

Nu ska jag röja undan lite här så man kan ta sig fram. Sen är det nog kväller när jag är klar.

Hej

trööööööööt

Nu är jag trött. Vi satt ju och drack lite vin här hemma igår. Det va jag, Danne, Carin och Tommy. Trevligt va det. Men jag hade önskat jag att fick sova en timme till iallafall. Men det fick jag inte. Ska ta lite sovmorgon i morgon tänkte jag. Har inte sovit ordentligt på länge så i morgon ska jag göra det.

Igår så va vi till stan och köpte presenter till två barn. Hade förmodligen varit enklare att åka in själv än att ha med isg Johansson på barnenshus. Han är ju värre än ungarna när man kommer dit. Men efter mycket letande så hittade vi i allafall vad vi sökte. Så det va ju bra.

När vi kom hem igen så började jag att kratta och klippa i ännu en buske. Så nu börjar det ta sig. Tänkte att jag ska kratta idag igen. Har ju en del att kratta. Man kan ju ta allt med gräsklipparen sen men gräsmattan mår bra av att bli krattad så då är det bara att kratta på. Har väl en 5-6 buskar kvar som vi ska klippa i oxå.

Ikväll så ska jag rida iallafall. Tror inte att det hinner torka upp i hagen så att man kan rida där. Så man får väl ge sig ut i skogen iden då. Man skulle ha haft en lite ridbana här hemma. Saknar en sån. Där vi bodde förr så va det mest bara sant på åkern så där kunde man rida fast det va blött. Men det går inte här nere. Tror att jag ska fråga om det går bra om jag kan rida lite där uppe. Skulle verkligen behöva dressyra lite ordentligt nu. Inte bara när man är i skogen. Lättare när man har en bana att vara på.

Nu ska jag gå och ta en dusch med barnen och få på dom lite kläder. Sen är det bara att vänta på att mamma ska komma så att vi kan gå och gratta Ida som fyller 4 år idag.

Wilma är helt bra nu iallafall. Hennes temp ligger lite högt. Men så länge hon är pigg så är jag nöjd. Hon äter bättre igen. Så jag hoppas att det kommer att håll i sig ett tag nu. Tycker ändå att det va konstigt att både  Wilma och Jon hade fått en massa prickar och ingen vet vad dom kommer ifrån.

Nä jag ska träna lite innan det blir dusch. Måste göra det nu innan jag ångrar mig.

Hej

Helg igen

Igår va det fredag å vi fick en massa gjort måste jag säga. På morgonen så bakade jag först tekakor och medans jag väntade på att dom skulle jäsa så blev det en sockerkaka oxå. Så man hade nånting att bjuda på när det kom folk.
Sedan när vi va ute så fick jag för mig att vi skulle ta bort en buske. En sån där med en massa småtaggar i. Kanske inte så bra att ha en sån när man har småbarn hemma. Men den va ändå inte nå fin så nu är den ett minne blott.. Sedan så tyckte jag att syrenerna inte såg så fina ut heller så då började jag att klippa lite i dom. Så nu kommer dom att bli mycket bättre. Skönt att man äntligen har börjat få lite vår ute.
Idag så tänkte jag fortästta ute. Ska ta tag i krattningen av gräsmattorna. Ligger en hel del löv där. Å eftersom att jag vill ha bort det så är det lika bra att sätta en kratta i handen även på Danne så att man får bort allt idag.

Vi har även lite annat att göra idag. Måste in till stan en sväng. Har ju två som fyller år. Ida blir4 år och Elin 2 år. Så det blir lite kalas i helgen oxå. Vi måste även pressa en massa hö. Det kommer en från Dannes jobb som ville köpa en lastbil full. Eftersom att vi har lovat honom så måste han få ta det. Sedan så har vi inte så mycket kvar. Måste ju så att vi klarar oss oxå. Är ju inte så kul att behöva köpa hö när man igentligen har hemma.

Wilmas prickar är borta nu. Men med den turen som vi har haft med henne dom senaste 4 veckorna så kommer det väl nu nytt snart. Skulle inte bli det minsta förvånad. Nån förskylning med feber eller varför inte magsjuka. Eftersom att vi inte har haft nå sånt så väntar jag bara.

Nä nu så ska jag lägga mig en stund i soffa å mysa med mina barn. Det är ju så att jag myset med dom men dom vill oftast inte. Så jag får väl ligga där själv å ta det lungt ett tag då. Fast först så ska jag sätta mig i massagestolen ett tag. Har så ont i nacken och ryggen nu.

Allt för den här gången.

Hej

Tur att man har bloggen

Den ställer alltid upp och lyssnar man när behöver den. Man kan säga nästan allt till den. Så bra det är..

Känner att jag snart går under jorden. Wilma är inne på fjärde veckan med att vara små dålig. Hon äter nästan inte nå alls. När man ringer rådgivningen för att få råd så säger dom alltid att så länge hon äter och att hon kissar så är det bra. Men vafan!!!!!!!!!!! Man ska väl inte bara äta en gång om dagen. Det känns som om jag tvingar henne till att äta. Då blir det bara grin. Vet inte hur mycket mat jag har slängt sista veckorna bara för att hon inte äter nå. Jag måste ju göra mat åt henne och erbjuda. Kan ju inte bara strunta i att ge henne. Eller kan man det??? Jag vet inte. Mina krafter håller på att ta slut nu. Känner mig så nere just nu så jag vet inte vad. Tur att båda barnen är snälla iallafall. Kan ju inte säga att jag har två barn som bara gråter å gnäller.

Nä nu ska jag göra lite gröt åt Hjallen. Han äter ju iallafall och är glad hela tiden. Så då kan man inte bli mer än glad.
Sen är det kväller för honom. Så ska jag se om det man kan få i Wilma lite mera att äte innan det är dax för sängen.

Sedan så blir det till att baka lite mera bröd. Va goda bom blev.

Tjopp

Maktlös

Nu börjar jag känna mig maktlös. Wilmas prickar blir bara värre. Sedan så hittade jag prickar på Hjallen ikväll oxå. Så nu har båda två prickar. Det är väl bara att hålla tummarna på att det går över snart. Orkar inte med en massa mera nu. Känner att bägaren håller på att rinna över. Sen så jobbar Danne natt den här vecka så då blir det ju att jag är själv nästa hela dagarna med barnen. Inte för att det gör mig något att vara själv med dom. Men när nån inte mår bra så blir det en aning jobbigare.
Va ju ner på Linden idag igen. Men inte för att man blev nå klokare av det. Men vi skulle ju ringa igen om det blev värre. Å eftersom att det har blivit värre ikväll så vet jag inte hur jag ska göra. Får se i morgon hur dom ser ut.

Ska bli skönt att få komma hemifrån i morgon. Behöver verkligen det. Bara att få komma hemifrån några timmar gör att man orkar så mycket mera sen. Man får ladda om batteriet ett tag och inte göra en massa som man gör när man är hemma.

Nu ska jag snart ta en nygräddad tekaka och te. Sedan så blir det soffan ett tag innan dusch och sen vidare till sängen.

Natti

Pricken

Ja det får bli Wilmas nya namn för dagen. Hon är ännu prickigare idag. Vet inte vad det är och jag hoppas att det inte börjar klia på henne. Va ju ner på Linden igår men dom kunde inte hjälpa mig. Men hon sa att om det bli värre och inte går över i slutet av veckan så skulle jag höra av mig igen. Då skulle jag få träffa en doktor. Men jag hoppas att det ska gå över.
Vi har verkligen haft otur känns det som. Det har varit något varje vecka nu i 4 veckor. Det börjar bli lite jobbigt nu måste jag säga. Kan man inte bara få vara frisk och må bra ett tag??? Ska det vara så svårt??

Idag så skulle Wilmas och Hjalmars tremänning komma hit och leka lite. Men nu hade han fått prickar han med. Undra vad det kan vara för något som går.

Sitter nu och väntar på att Linden ska ringa igen. Eftersom att Wilma har börjat att klia sig så vill jag att nån ska kolla eftersom att hon har blivit värre. Hade det varit på mig själv så hade jag nog inte brytt mig lika mycket men nu sitter det på en 2 åring och då tycker jag att man måste ta tag i det. Har läst om både rödahund och om scharlakansfeber. Det liknar ju varandra och det är så Wilma ser ut.

Nu ska jag få på mig lite kläder så får vi se vad som händer idag.

Hej så länge

Storstädning...

... Av kroppen. Nu ska all skit ut som jag stoppade i mig under påsken. Så det blir inte ens nå kaffe idag. Känner mig som en uppblåstko just nu. Måste ta tag iallt nu. Man måste verkligen inte bra när man har stoppat i sig en massa skit i flera dagar. Så nu blir det att tänka på vad man stoppar i sig ändra fram till den 8/5 då vi ska på kryssning. Då kommer jag inte att tänka just den dagen. Men fram tills dess så är det så nyttigt som det går.

Idag så ska jag vårstäda i tvrummet. Ska torka av allt som går att torka. MEN Danne måste vakna först så att han kan gå ut med barnen. Lite svårt att städa med dom inne. Så det är bara att börja med att plocka undan sånt som inte behöver vara framme. Sen får man ta en sak i taget så att det blir ordentligt gjort.
Vi måste hinna med att pressa hö idag oxå. Det va en som ringde igår och ville köpa. Så då är det lika bra att pressa på medans man kan. Kör man lite varje dag så blir det ju lite att sälja iallafall. Sen börjar det faktiskt ta slut så jag vet inte hur mycket mera vi kommer att kunna sälga heller.

I morgon så det det mammaträff i stan. Har inte nån större lust igentligen att gå. Känner att vi inte har nå gemensamt med dom. Det blir inte så kul att träffas när man inte har nå att prata om. Så jag får se hur vi gör i morgon. Det är ju roligare om Jon kommer och leker med Wilma. Så ja jag tror att jag blir hemma.

På torsdag så ska jag åka upp till Sylvia. Ska bli kul att hälsa på henne. Va länge sen som vi va upp. Hon har varit hit hur många gånger som helst så nu är det min tur att åka. Ska bli skönt att komma hemifrån ett tag. Men jag tycker ändå att det är synd att hon inte bor i stan så att man kan träffas oftare.

Nä nu ska jag dricka upp mitt gröna te och sedan är det bara att börja med städningen.

Hej på er.

Tävlingen

Jahapp idag så har man varit på första tävlingen på ca 4 år. Kul va det å bra gick det. Kom runt utan att riva eller vägra så jag är jätte nöjd. Man blir ju lite taggad till att fortsätta tävla. Får se hur långt man kan gå med Derius. Han passar mig just nu eftersom att jag inte kommer att komma ut på nån större tävlingsbana än på ett tag. Så jag nöjer mig med honom så länge som det går bra och jag inte vill ut på nån tävling. Tanken är ju ändå att jag ska skaffa en unghäst som ska ridas in och som ska tävla lite och sedan säljas. Men man kännde sig lite fånig idag när man bara hoppade 50 cm. Men man måste börja nånstans om man ska kunna gå vidare. Så nu har jag börjat och hoppas att jag kommer att komma ut på nån tävling igen.

Annars så måste jag säga att det har varit en toppen helg. Bra väder och vi har bara varit hemma och fixat med en massa ute. Det är så härligt när man kan vara ute hela dagarna.

Nä nu ska jag kolla vidare på tv och bara ta det lungt några minuter innan jag ska röja undan lite.

Tack å hej.

Urk

Nu får det verkligen vara bra med onyttigheter. Tror inte att jag har ätit så här mycket godig nångång som den här påsken. Att jag har fått i mig. Nä nu ska det bli ändring. Eller jag brukar ju inte äta en massa men det känns som om jag bara har ätit en massa godis den här påsken å inte nå mat. Så nu är det färdigätit på godisfronten.
Ska rensa kroppen lite nu så att man får ur sig all skit.

Idag verkar det bli kalasväder igen. så underbart. Bara Daniel har vaknat så ska han få gå ut med sina kära barn så att jag kan få städa inne. Det behövs. Inte bara städa undan utan en riktig storstädning. Ska kolla om jag hittar nå gardiner som man kanske kan sätta upp nånstans. Det blir ju så fel nu när man har flyttat. Förr så hade med ju gardiner till alla rum men man har ju inte det längre. Tänkte tvätta lite fönster idag oxå om jag hinner. Ska iallafall börja på övervåningen. Hänga ut sängkläder och göra klart uppe först innan jag tar tag iallt här nere. Men som vanligt så skjuter man på det för att slippa. Men idag har jag inte nån ursäkt att slippa.

Ikväll så blir det till att vara i stallet och förbereda inför i morgon. Packa transporten så att allt sånt är klart. Göra Derius lite fin. Kan behövas med tanke på hur han ser ut. Tur att jag rakade honom. Annars så vet jag inte hur det skulle gå. Då hade det bara vare att ta fram vattenslangen. Men det kanske slutar där ändå innan det är klart. Båda hästarna skulle behöva en dusch. Så lortiga som dom är nu vet jag inte när dom va sist.

Nä nu ska jag ta lite kaffe. Sätta mig i soffan å fundera vart ska jag börja sen...

Vilken underbar dag

Idag har det verkligen varit en toppen dag. I morse så åkte Danne ut i skogen en sväng bara för att ta hem det som dom fällde för nåndag sedan. Så när han kom hem så klädde vi på oss och gick ut. Då va klockan runt 9. Jag tog mig en ridtur medans Danne och barnen va hemma och krattade lite. När jag kom tillbaka så stadade vi i uterummet. Grillade lite korv. Så härligt att vara ute. Nu på eftermiddan så grillade vi och satt ute å åt. första gången i år. Kan det bli bättre??? Troligen inte.
Så från 9 i morse till 6 ikväll har vi varit ute. Så idag kan man säga att vi har fått luft. Har även haft dörren öppen hela dagen så nu va det inte så varmt här inne. Bara 18 grader. Så nu blir det till att elda på lite så man inte fryser ikväll. Men jag funderar ändå på att gå ut igen för det är sånt fint väder. Så varför ska man sitta inne för.. Eller så ska jag röja undan lite här inne ändå.. Det skulle ju behövas.

Hmmm ja jag vet inte. Men jag ska iallafall ta mig en dusch nu för jag luktar URK!!!!!

Hej på er.

Äntligen sol

Som jag har längtat efter denna sol. Det är så underbart att den äntligen tittar fram.

Igår så va det tävling. Det va första gången på massor av år som Derius va på tävling. Men det gick bra. Han skötte sig kanon bra. Sedan så hoppade han felfritt oxå. Duktiga pojken. Synd bara att korten som ajg tog blev så mörka. Fattar inte att dom blir det fast man har blixt och allt.
När vi kom hem från tävlingen så åt vi bara lite mat och sen så gick vi ut igen. Det va så varmt ute. Wilma gick runt hela byn. Duktig hon. Det är långt för henne att gå som långt som vi gick. Men det blir inte mycket gnäll.

Idag så ska vi städa undan i ute rummet. Hade tänkt grilla där senare så det kan vara trevligt om det är lite städat där innan. Ska hinna med att ta en ridtur idag oxå. Måste verkligen börja rida mera nu. Hålla igång honom. Skulle vilja åka på läger med honom i sommar. Det är dressyr. Men det är bara nyttigt.

Nu ska jag klä på barnen och sedan så ska vi gå ut.

Tjopp

Glad påsk

-påskkyckling

Seg...

Idag är jag seg. Orkar inte alls göra så mycket. Men jag måste. Det ser ut som jag vet inte vad här hemma. Jag har verkligen legat av ett tag. Fast det kanske inte är så konstigt. Har ju varit sånt fint väder så man har inte haft nån lust att vara inne och greja. Men idag är det bara att ta tag iallt igen. Har just slängt in tvätt i maskinen. Så nu står den å går. Hjallen somnade nyss på soffan så jag passar på att sitta här en stund.

Wilma är piggare igen. Men hon ser inte 100 ut ändå. Småblek. Får se om vi ska gå ut en sväng sen. Hon kan behöva lite luft. Det skadar ju inte. Vi behöver ju inte vara ute flera timmar och leka. Bara man får lite luft så kan man bli piggare.
Sen så får vi se om vi ska åka å hälsa på pappas moster på eftermiddan. Skulle verkligen vilja göra det. Jag har inte träffat henne på flera år. Hon bor på ett hem just nu eftersom att hon är en aningen virrig i huve.

Ikväll så ska jag vara ute. Ska rida när Danne har kommit hem. Sen så måste jag klippa klart Derius oxå. Igår så fick jag inte nån tid över. Hade ju tänkt att göra det när jag kom hem från dansen. Men eftersom att båda barnen va vakna så va det inte nån idé att gå ut.

I påsk vet jag inte alls vad vi ska göra. Vi ska väl bara vara hemma. Iallafall så har jag beställt sol till helgen. Så att ni vet. Hade tänkt grilla lite. Så jag VILL ha sol!!!!!!
På fredag så är det angling här på sjön. Så då vet man vad man ska göra. Hålla sig hemifrån eller kanske sitta å passa hemmet så att inte nå fulla å dryga kommer in. Derius ska på tävling på fredag så jag ska åka med. Sen på måndag så ska jag tävla. Det va länge sen som jag tävlade. Ska bli så kul.

I måndags när vi tränade så gick det hur bra som helst. Så om han fortsätter så här så kommer han snart att vara tillbaka på tävlingsbanan. Man kan ju hoppas att han vill det iallafall. Får skynda sakta.

Nä nu ska jag plocka vidare med allt medans Hjallen sover.

Tjipptjopp

Lill Plutten

Känner mig helt maklös just nu. Tycker så synd om Wilma. Bara hon fick vara frisk ett tag så skulle allt bli bättre. Hon hade 38,3 idag. Vilket är mycket för henne eftersom att hon ligger på 36 när hon är frisk. Men nu har jag pratat med bvc och jag ska ducha henne svalt och ge henne alvedon. Sen är det bara att hålla tummarna att det går ner lite. Hon har iallafall ätit lite så det känns bra. Men jag undrar vad hon väger. Eftersom att hon tappar så lätt så blir jag lite ororlig över hennes vikt. Ska iallafall åka in till stan på eftermiddan för att lyssna på en människa som ska prata om säkerhet i hemmet. Skönt att komma iväg lite. Bara att ta med fika till Wilma så att hon håller sig i skinnet.
Det konstia är iallafall att hjalmar klarar sig hela tiden. Dom sover ändå i samma rum och är med varandra hela dagarna. Skulle göra vad som helst bara hon fick vara frisk. Byter gjärna med henne nu.

Hade ju tänkte gå ut idag på förmiddan med eftersom att hon fortfarande har lite för hög feber för att vara ute å leka så är det lika bra att stanna inne. Så nu ska det städas istället. Ska börja med hallen. Lika bra att få det gjort för nu har jag dragit på det här så länge. Ska slänga ut en massa som hänger där. Vinterkläder som man inte behöver ha längre. Sen finns det säkert en massa annat som inte behöver vara där heller. Ska nog ta med en massa när jag åker till stan idag å slänga på tippen. Ja det ska jag göra. Har sakt länge att vi skulle ha varit in med en massa skit men det blir aldrig av. Så jag ska lasta bilen full å ta med in till stan.

Nä nu ska Wilma få en dusch å lite alvedon. Sen är det bara mys som gäller för henne. Får se om Hjalmar tycker att det är lika kul att bara ta det lungt. Han ska iallafall få sova ute i vagnen om ett tag.

Tjing.

Orkar inte mer!!!!!!!!!!!!!

Nu är det dax igen. Wilma har haft 40 i temo ikväll. Ringde rådgivningen för att höra vad jag ska göra. Men där va det 36 minuters väntetid. Vilket betyder minst 40 minuter ivärsta fall ellee 10 minuter i bästa fall. Men jag kände jag inte kunde vänta eftersom att hon började att skaka så mycket så jag ringde 112 för att fråga vad jag ska göra. Fick rådet att åka till jouren på engång för att få ner febern. Jag hade ju inte fått i henne nå alvedon och suppar hade jag inte hemma eftersom hon alltid tar alvedon annars.
Men nu sover hon och hon är stekhet. Så jag hoppas att hon får sova. Ska ta en temp på henne igen innan jag ska sova. Vilket blir snart.
Nu blir det soffan å sen sova.

Jag gör vad som helst bara hon blir frisk. Orkar inte ha det så här längre.

Måndag

Då va det måndag igen. Tyckte nyss att det va måndag. Idag så ska jag åka med barnen till deras farmor en sväng. Dom ska få vara där medans jag rider. Det blir inte så läng stund som dom blir där. Lämnar dom när vi åker till ridhuset å hämtar dom när vi åker hem igen. Det blir lättast. Då behöver jag inte åka fram å tillbaka en massa.

Jag har blivit lite röd iansiktet igen. Trodde att det skulle ge med sig. Men det gör inte det. Tror att det beror på att jag skruade i duschen. Där har det varit en hinna som har kommti från vattnet. Vi har inte haft nå bra medel som har tagit bort det. Men jag hittade på Dollar av alla ställen. Så det blev nog för mycket. Men nu har jag tagit medicin så det börjat bli bättre.

Idag så ska vi till ridhuset igen. Ska bli så kul. Det är så roligt nu när man börjar komma igång med ridningen. Tänkte att jag ska betala in till en ridskola här istan så att man bli medlem där. Vill ju ha nånstans att träna iframtiden.

Skulle verkligen behöva städa lite idag. Men jag känner mig helt omotiverad till att göra det. Men jag ska iallafall ta kök och tvrum ikväll.

Nä nu ska jag sätta lite fart.

Hej hopp

Helgen då

Ifredags så kom mamma och hämtade barnen. Dom skulle sova i stugan. Så jag blev helt barnfri vilket jag inte har varit sen jag vet inte när... När vi hade packa in barnen i bilen så åkte jag iväg å hämtade Jossan, bilen och transporten. Sedan så va vi hem å hämtade Derius. Åkte iväg till ridhuset. När jag skulle börja rida så va han som en studsboll. Han hoppade å hade sig. Men det va kul. Tror att han gillade att vara i ridhuset. Det va ju nästan 10 år sedan som han va i ett ridhus. Hoppade lite och dom första sprången va med bockar efteråt. Men eftersom att man är så duktig så satt jag kvar =) Hahaha
Höjde lite och han hoppade hur bra som helst. Det va super kul. Men det va lika bra att ge sig när han gick som bäst. Det va ju ändå ett tag sedan som han hoppade.

På fredagkväll så va jag ute ett bra tag innan jag åkte till Britt-Marie med lite saker som hon hade beställt från tupperwere. Satt där bara ett tag innan jag åkte vidare med lite saker. Sen va det hem å duscha å lägga sig i soffan. Bara för att man kunde vara uppe hur länge man ville så gick jag ändå å la mig strax efter 9.

Igår, lördag så vaknade jag halv 7. Fick ju ställa klockan så att jag skulle vakna. Gick ut å gav hästarna mat å släppte ut dom. In åt lite frukost och sedan uta igen. Satt på hästryggen 08,20. Så det va toppen. Det är så mysigt att komma ut den tiden. Inte så många uppe då.
Mitt på dan så åkte vi till stugan för att äta lite påskmat med mamma, pappa och min morfar. Gott va det å mätt blev jag.

När vi kom hem igen så va vi ute. Har städat ute i pannrummet. Så nu kommer det inte in en massa skit där längre. Nu ska det vara ordning där inne.

Idag när jag vaknade så kändes det konstigt i ansiktet. Efter att ha hållt på med en massa igår så har jag fått en allergiskreaktion. Men nu vet jag ju vad det beror på. Så jag har tagit lite medicin. Bara att hoppas att det går bort under dagen så det inte blir värre. Jah hade tänkte åka till Hudik för att hälsa på en kompis. Men eftersom att hon har katter så hoppar jag över det nu när jag blev så här. Träffar jag katter nu så kan det bli mycket värre. Så jag ska sms:a henne snart och höra om jag kan komma på onsdag istället.

Nä nu ska jag göra lite te och sätta mig i soffan för att kolla på Musse med Wilma och Hjalmar.

Hej på er.

Fredag - barnlös

Fredag igen.. Denna fredag ska jag få göra vad jag vill. Mamma ska komma och hämta barnen när hon har slutat jobba. Hon trodde att hon kanske skulle kunna gå tidigare. När dom har åkt så ska jag hämta Jossa och transporten. Sen ska vi hem och hämta Derius å sen iväg till ridhuset. Vi ska hoppa lite idag. Ska bli så skoj. Jag har ju inte hoppat ordentligt på över 2½ år. Så jag kommer att ha träningsvärk i morgon. Det kan jag lova. Men jag längtar. Det ska bli så skönt att få göra som man vill idag. Inte behöva tänka det minsta. Bara vara själv. Har ju inte kunnat gjort så på jag vet inte när. Men det kommer att kännas konstigt oxå att inte ha nåt barn hemma. Jag är ju van att alltid ha nån med mig. Så jag vet inte riktigt vad jag ska göra ikväll. Ska nog unna mig nå gott. En godigpåse tror jag. Sånt får man äta en gång i veckan. INTE MERA!!!!!!!
Får väl se vad det blir annars ikväll. Ska nog vara ute och fixa med hagarna. Dom är ju klara just nu. Fast det är ändå bra om jag kan göra lite mera på dom nu när jag är själv. Jaja vi får se vad det blir.

Väskorna är packade nu iallafall. Hjalmar sover ute i vagnen. Så skönt att han kommer till ro där själv. Jag sitter med lite kaffe och Wilma kollar på tv. Jag ska klä på henne nu så att hon blir klar.

Nä jag återkommer senare.

Plutten

Hjallen satt på golvet och lekte. Gick hur bra som helst. Han sitter ju stadigt så det går ju att lämna honom små stunder. Men så när han satt på golvet och jag här vid datorn så hör jag jordens smäll. Då trillar han omkull och slå huvudet. Klart att man blir rädd fast det inte är sån hög fallhöjd. Men med tanke på dunsen som kom så kommer jag att ha honom under uppsikt idag. Han somnade nästan direkt efter. Eftersom jag inte såg vart han slog sig så kunde jag ju inte kyla nånstans heller. Men nu syns det. I pannan och ner över vänster öga. Så det är bara att hålla tummarna att det går tillbaka. Han brukar ju inte sova den här tiden.

Idag så måste jag laga staketet i hagen. Har målat klart nu så idag blir det till att ta fram hammaren så att man spika lite. Det måste göras nu. Nästan all snö har försvunnit i hagen så då kan Hubert ta sig ut. Inte för att han gör det. Men det måste ändå lagas. För som det ser ut nu så ser det inte bra ut.
Skulle behöva städa oxå. Men eftersom att jag kommer att vara barnledig i helgen så städar jag så i stället. Men man vet ju aldrig med mig. Jag kan ju få ett ryck ikväll lika bra. Hoppas på det iallafall =) Skulle ju vara skönt att få vila när man för engångs skulle bli helt barnledig.

I morgon så ska jag hoppträna lite med Derius. Jag har ju inte hoppat på över 2½ år. Eller jo lite förra sommaren men det är inte samma sak som att åka till ridhuset. Så jag längtar till i morgon. Han kommer att vara helt galen.

Nä nu ska jag ta lite kaffe och sen ska Wilma få på sig lite kläder.

Hej hej

RSS 2.0