Mammaträff

Idag så ska jag å barnen på mammaträff hemma hos Therese. Det va länge sen som jag träffade alla. Förra gången så kunde jag inte komma. Hade inte tid att åka in till stan då. Men eftersom att Danne ändå ska till stan så åker jag oxå in. Sen kan det ju vara kul att träffas lite. Det är ju kul att se hur mycket dom andra har växt. Det som är lite synd är att vi bara är 4. Dom andra två som va med i gruppen kommer inte på våran träffar så efter ett tag så vet man inte vad man ska prata om längre. Men det spelar inte nån roll. Det är bara skönt att träffas ett tag.
Nästa gång så ska dom få komma hit hade jag tänkt. Så det blir väl om 2 veckan skulle jag tro.

Nu på morgonen så har jag hunnit med att tvätta två maskiner tvätt. Allt hänger ute nu så jag hoppas att det inte börjar regna. Skönt att få det gjort. Då kan jag har kvällen till att vika tvätten och hänga in allt där det hör hemma. Kan vara lite avkopplande att hålla på med sånt på kvällen när barnen har somnat. Då kan man sitta för sig själv å kolla på tv å vika tvätt.

Hjallen har somnat igen. Så nu blir vi inne ett tag till. Han brukar sova i vagnen. Men nu hamnade han i sängen för han va så jätte trött.
Nu skulle jag behöva ta mig en dusch å få på mig lite kläder. Men det är svårt att duscha när Wilma är nere. Så jag väntar tills Daniel har vaknat.

Hmm man kanske ska rensa lite bland alla leksaker då. Skulle behöva göra det nu. Men jag vet inte om jag känner för det.

Nä det här duger inte. Måste hitta på å göra nå annat nu..

Blåsigt

Idag kan man säga att det blåser en hel del. I morse när jag vaknade första gången för att Hjallen ville ha lite välling så va det varmt ute. Tror det va 12 grader och vindstilla. Lika va det vid 7 när jag tog ut hästarna. Men nu vet jag inte vad som har hänt. Det blåser massor. Jag har inte alls nån lust att gå ut. Men jag måste gå ut en sväng sen på eftermiddan efter lunch. Måste få klart i hagen. Bara 3 stolpar kvar å sen ska tråden dit. Ska göra en till hage sen oxå om jag hinner och orkar.

Idag har det tvättats en massa. Igår när jag hade lagt Wilma så gick det ca 1 timme så ropade hon. Då hade ungen tagit av sig blöjan och det va blött i hela sängen. Så det va bara att byta allt. Tur att man hade ett till täcke som låg. Så idag måste jag tvättade vidare. Det blir ju en hel del.
Annars så har jag städat i stallet idag. Det blev bra. Så skönt att ha det gjort. Tänkte att jag ska gå igenom en massa så hittar jag troligen sånt som kan slängas. Man behöver ju inte spara på allt.

Det va hit en familj idag som vill hyra en plats till hösten. Så det kommer att bli bra. Får väl vara utan häst ett litet tag innan vi hittar en unghäst. Men sen så blir det bra. Man måste ju börja nånstans.

Idag blir det en kort blogg.
Ska hänga lite tvätt nu och sen kolla klart på Grays innan det är dax för sängen.

Hej på er.

Helgen

Som vanligt så går ju dagarna så fort så man hinner inte med. Skulle behöva några timmar till på dygnet ibland.
I lördags kväll så jobbade jag. Man kan väl säga att det inte började så bra. En tant va helt galen och skulle bara hem. Så hon stod vid dörren och bankade. Men till slut så lugnade hon ner sig. Efter 2 timmar eller så. Så kvällen blev ändå bra. En halv timme innan jag slutade så hade vi inte mycket att göra. Bara lite småplock.
När jag kom hem från jobbet så va det tack å god natt för mig. Va så trött. Men som vanligt så kommer man inte i sägn på en gång.

Igår söndag så jobbade jag dag. Började 8 så jag han med att träffa barnen 1½ timme innan jag va tvungen att åka. Satt inte mycket på jobbet igår. Det va många som ville ha hjälp och sedan så jobbaer det en där som man får hjälpa lite mera än andra. Hon verkar vara så osäker på hur allt ska vara och då har hon varit där sen i december. Så man kan ju tycka att hon ska kunna rutiner och allt sånt. Men en annan som har varit hemma i över 2½ år vet fortfarande hur det ska vara. Men jaja alla är vi olika. Men det gick bra att jobba ändå.
Efter jobbet så hämtade jag upp Jossan och vi åkte med Derius till ridhuset. Det gick hur bra som helst att rida. Vi hoppade vatten mattan som han inte har hoppat på många år. Men över kom han. Sen så hoppade vi en kombination med en grind och en oxer. Va han hoppade. Allt känndes så bra. Så man vill ju bara mera. Men man ska ju sluta när de går som bäst.
Senare igår kväll så fixade jag med en beteshage. Så nu är den nästan klar. Tror att det bara är några stolpar som ska ner i backen nu. Sen är det bara tråden kvar. Så i bästa fall så blir den klar i veckan.

Idag så ska vi på bvc med Hjallen. Sen så åka hem en sväng innan vi åker till stugan. Tänkte åka ut till mamma å pappa å hälsa på lite. Man är ju inte där så mycket när det är vinter och eftersom att Danne jobbar natt den här veckan så kan jag lika bra åka ut dit på eftermiddan. Då slipper jag vara själv så länge.

Hade tänkt longera Derius idag oxå. Bara så att han får trava lös sig lite. Det kan  han behöva efter gårdagen. Sen så blir det träning för mig ikväll oxå. Ska bli så härligt. Först ett tag på trampmaskinen och sedan träna för att stärka ryggen.

Nä nu ska jag göra lite frukost. Men först så ska Wilma in i duschen. Som vanligt när hon har varit hos farmor så kommer hon hem och är jätte dålig i magen. Blir så trött på det. När hon är så här i magen så äter hon inte så mycket. Det känns som att det inte passar henne. Men jag får väl fråga vad hon åt igår helt enkelt.

Nä nu måste jag sätta fart.

Hej

Vilka lugna dagar

Kan väl inte säga att jag har slitit ihjäl mig på några dagar nu. Igår så va vi ute hela dagen. Men inte hemma. Va en sväng i skoterstugan. Men eftersom att jag verkligen inte kännr för att städa där så åkte jag till Jossan en sväng. Va i stallet med henna ett tag å pratade. Åkte sen tillbaka till skoterstugan. Men hur tråkigt är det inte att vara där då. Jag tycker det iallafall. Så jag åkte hem efter en liten stund.
Vi grillade igårkväll. Gott va det. Men som vanligt så äter man så magen står åt alla håll. Så det blev en lugn dag å kväll igår. Men det kan vara skönt det med.

Idag så har vi varit till stan en sväng. Handlade lite och köpte stuprör. Dom som sitter på huset är trasiga så vi måste byta ut dom. Inte så bra om det runner in vatten under huset. Sen åkte vi hem och Johansson fixade maten. Pannkaka. Som vanligt det när han ska göra mat. Men det va gott iallafall. Efter maten så åkte jag och barnen till Majaskafé. Britt-Marie och Märta kom dom oxå. Vi fikade å kollade på allt som finns att köpa där. Hittade en sak till mamma som hon ska få på söndag då det är morsdag. Men som vanligt så blir man väl själv bortglömd.

Ikväll så har vi varit ute och fixat lite. Håller på  å eldar lite skräp. Har städat lite i stallet så nu är det fint ett tag där igen.

Nä nu ska jag ge hästarna mat å sen ta en dusch. Sedan så gissar jag att det bli ryggläga i soffan =)


Onsdag

Idag ska jag jobba igen. Ska bli kul att jobba själv ikväll. Kommer inte ihåg när jag gjorde det sist. Måste ha varit då jag blev gravid med Hjalmar å det va ju i slutet av 2007. Så det kommet att kännas lite konstigt. Men det ska bli skönt att få jobba på i sin egna takt å göra i sin ordning.

Annars så ska jag inte göra så mycket idag. Måste bort på affären en sväng å småhandla lite. Kan ju vara bra att fylla på lite. Ska åka med mamma nästa fredag och handla. Tänkte åka till Gävle. Har hänt att vi har åkt dit ibland bara för att handla upp basvaror. Då klarar man sig ett bra tag. Finns ju inte nån bra affär för sånt här så då kan man ta en dag å åka lite istället.
Måste göra klart i stallet innan jag ska iväg på jobbet oxå. Inte kul att gå ut å mocka när man slutar 21 ikväll. Så det är lika bra att få det gjort innan.
Hovslagaren kommer igen och ska slå på en sko. Eller hon ska byta båda fram eftersom att dom blev förstora. Så nu kanske man kan rida normalt igen. Jag är ju bra sugen på att skaffa mig unghäst nu. Men jag har inte råd att köpa en. Så jag får vänta. Tur att jag har Derius som jag vet kan stanna så länge jag vill ha honom.

Inte blev det nå bak igår heller. Vi va ute hela dagen. Från halv 9 till klockan 6 på kvällen. Va  ju inte för att äta men sen va det bara att gå ut igen. Men jag fick ju en massa gjort oxå. Vilket verkligen behövdes. Målade två bräder som ska vara till hagen. Tänkte ta fram flera men då började det att regna. Sen så slog jag ner en massa stolp till en annan hage. Men där hittade jag även en gammal tråd som fanns kvar sedan det va kor här. Så jag måste få bort den först innan jag kan släppa nå hästar i den hagen. Jag slet med den tråden igår så jag fick ont i händerna. Gräset hade ju växt upp över tråden. Å eftersom att den har legat där ett bra tag så va det inte så lätt att få bort den. Men jag är på god väg. Ska ta tag i den i morgon igen.

Det verkar iallafall bli varmt idag. Så efter affären så ska vi bara vara ute å ta det lungt. Eller jag ska ta det lungt å Wilma kommer väg att springa runt som en galning i vanlig ordning.

Nä nu måste jag göra lite frukost.

Hej.

Va trött jag blir på folk

Igår så skulle jag ha Me&I party här hemma. Massor av fina kläder finns det bland vårens kläder. Jag messande en massa folk som skulle komma. Sen när folk inte ens kan höra av sig och kommer inte heller då blir man ju besviken. Tänker man inte komma så kan man ju höra av sig. Man får ju skämmas. Har jag fått en inbjudan och inte tänker eller kan komma så säger jag väl det. Hör man inte av sig alls så förutsätter man ju att dom kommer.

Idag så måste jag gå ut och försöka hinna med att göra klar en hage. Tänkte iallafall att den skulle bli klar idag så att jag kan släppa hästarna på lite mera gräs. Inte för att dom behöver det. Men det är ju lite bra med allt gräs oxå. Det blir ju inte så mycket hö som går åt just nu. Har ju en stor hagen som jag hade tänkt göra i ordning oxå. Men det beror på om det kommer nå flera hästar på bete. Annars så får dom klara sig med det som finns nu. Eftersom att inte nån av hästarna behöver så mycket bete så är det bra om det inte finns så mycket.

Hade tänkt baka nå idag oxå. Bullar och matbröd tror jag. Känner att jag är sugen på att göra nå sånt. Sen så tycker ju jag att det är kul att baka oxå. Lika bra att passa på nu medans man är hemma för sen i sommar så läre det inte bli så mycket sånt.
Jag har kaftiskt plander på att börja baka en massa redan nu tills Hjallen fyller år. Det är ju bara två månader kvar tills han blir ett. Så om jag tar tag i det nu så är ju det klart. Gör man småkakor och bullar å sen inte talar om för Danne att det finns så har man ju hela sommaren sen. Så länge inte Danne hittar dom så klart.

Nä nu kanske man ska äta lite frukost. Har inte varit nå hungrig här på morgonen. Men jag känner nu att jag skulle behöva lite. Så får vi se vad jag börja med sen. Skulle tro att det blir till att baka lite bröd.

Tack å hej

Ny vecka igen

Tiden går fort. Nu har den gått för fort igen. Bara måndag å fredag känns det som.

I lördags så åkte jag först ut till mamma å pappa på förmiddan. Dom hade hittat vällingen som Wilma äter. Eftersom att hon äter mjölkfri välling så är det inte alltid så lätt att få tag i den. Men mamma hade hittat på en affär när hon va å handlade. Tur det. Tycker att det är bra med välling. Sen så vill hon fortfarande ha det så då får hon äta välling ett tag till.
Sen så åkte vi hem. Ringde Britt-Marie på vägen hem och frågade om dom skulle komma ner å grilla lite korv. Å det gjorde dom. Synd bara att det blåste så mycket. Men korven va god och vi satt ute ändå. Wilma och Ida sprang runt och lekte en massa. Kul att det går så bra med dom tillsammans.
Annars så va det väldigt lungt på lördan. Jag gjorde inte alls så mycket mera. Red en sväng i hagen. Men han tappade en sko så jag gav upp efter 40 minuter. Så han fick iallafall lite motion. Har ringt hovslagaren men hon svarar inte. Ska ringa idag igen. Måste få på en sko så att jag kan rida igen.

Igår söndag så jobbade jag. Lämnade av barnen hos Pia och Sölve när jag åkte till jobbet. Jobbade bara 8-13.15. Men det va skönt att komma dit och jobba lite. Va länge sen som jag va ute på huset. Man kan ju säga att dom som bodde där när jag jobbade sist va inte direkt kvar. Det va inte många ansikten som man kände igen.

Idag så måste jag röja undan lite för ikväll är det Me&I party här hemma. Finns så mycket fina kläder nu. Men jag ska inte köpa något speciellt. Man får ju lite när man har det hemms hos sig så då behöver jag inte lägga ut så mycket på kläder. Jag ska även in till stan och lämna in betyg så att jag kan läsa Matte B till hösten. Men jag fattar inte riktigt varför jag måste lämna in dom. Hittade för övringt inte gymnasiebetygen. Så det va ju synd. Det är ju sånt som man inte direkt har framme. Så jag tror att dom ligger i nån låda sen vi flyttade ner.

Men jaja nu ska jag köka lite kaffe och sen ska jag röja lite.

Hej

Äntligen fredag

Det är lite skönt när det blir fredag. Man drar ner lite på tempot och gör helg. Ja men jag har väl alltid helg som bara är hemma. Nä det har jag inte. Det spelar inte nån roll om det är vardag eller helg. Jag ska ändå upp och ut för att ge djuren mat. Men jag känner att idag kommer det bli en lugn dag. Ska åka in till stan och träffa mamma. Tänkte gå på CFL för att annmäla mig till Matte B kursen till hösten. Känner att jag måste ta tag i det nu. Har även planer på att ta ett till ämne. Men jag vet bara inte vad. Det beror ju lite på vad man vill jobba med sen när man är klar med allt. Har funderingar på något inom Psykologi eller liknande. Men jag vet inte. Tycker att det är så svårt att veta vad man ska utbilda sig till. Vill ju inte gå en massa år i skolan och sedan komma på att jag inte vill jobba med det som jag har utbildat mig till. Hmm ja jag måste tänka lite till.

När vi har kommit hem från stan så måste jag städa i stallet. Vet inte hur det har gått till med Derius stod på gången i morse när jag kom ut och skulle ge dom mat. Jag vet inte hur länge han har stått där men jag kan ju säga att det ser inte ut som när jag lämnade stallet igår kväll. Så det är bara att städa sen när jag kommer hem.

Lite glad är jag oxå. Ställde mig på vågen nu på morgonen. Minus 2 kilo visade den. Så nu går det åt rätt håll. Bara att kämpa på lite till så är jag snart där jag vill vara.

Nä nu ska jag äta frukost å sen ta en dusch.

Kan hända att man återkommer senare.

Hej

Varför???

Varför ska man behöva bråka??
Varför ska man bara ta å ta??
Varför kan inte nån lyssna på en annan när man själv är som ett bollplank??

Ja det är väl bara lite av det som snurrar i mitt huvud just nu. Visst att det kan vara bra att rensa luften lite. Men det känns som om det har varit mycket tjaffs om småsaker nu allt för länge. Det är väl aldrig bara en människas fel att det blir bråk. Eller är det så?? Ja jag vet inte. Ibland så känns det som om man är ivägen. Vet ju att vi har massor att göra här hemma och att jag inte kan göra så mycket av det. Som att gå med röjsågen. Sånt kan jag inte göra när barnen är hemma. Det finns så mycket jag vill göra. Önskar att jag hade dagis åt Wilma nu. Hon behöver verkligen det. Men det är inte så långt kvar nu. Räknar dagarna.. Ska bli så underbart när dagis börjar och när allt funkar där. Det är väl formodligen bara jag i hela världen som inte har nån dagisångest alls. Jag bara längtar.

Ibland så kan jag bli så irriterad på folk som bara gnäller oxå. Det finns en som gnäller på allt. Snart så kommer jag att bli så iriterad på den här människan så att jag kommer att bli galen. När man har allt så ska man väl för fan inte klaga. Tycker synd om sambon till denne då han jobbar heltid och håller på hemma. Men ändå duger det inte inte för fröken. Bara ringer å gnäller å klagar på det ena å det andra. Nån jävla måtta får det fan vara. Snart kommer en förbannad Maria fram å då blir det inte roligt.

Nä nu hade jag tänkt att träna lite men jag hoppar över det. Ska gå å ta en dusch med mina älsklingar och sen ska vi åka till Carin och fika lite. Kan vara skönt att komma bort nån timme. Sen blir det hem och fortsätta med allt som ska göras.
Hadet tänkt ta fram flera plank och måla dom eftersom att vi ska byta ut alla i hagen. Men vädret är lite lurigt med regn om vart annat.
I morgon så ska jag åka in till stan och skriva in mig för att börja läsa Matte B. Känner att jag vill göra det nu. När man känner för det så blir det bra. Tur att jag vet en till som ska börja där. Tänkte att jag måste läsa in det för att kunna läsa vidare.

Nä nu har jag fått gnälla lite. Så nu väntar duschen å sen Carin.

Tack för mig

Omotiverad

Jag känner mig så omotiverad till allt just nu. Vet inte vad det beror på. Men jag orkar bara inte göra nå alls känns det som. Vill göra en massa saker men jag orkar bara inte. Varför har det blivit så här?? Jag har ju alltid hållit igång och fixat med en massa. Men jag kankse måste ta det lite lungt. Jag vet inte..

Fixade med landet igår. Så nu har jag bytt jorden där och planterat ner det som vi köpte förra året. Jag vet inte vad det kommer att bli eller hur dom kommer att se ut. Men det ger sig med tiden. Sen så tränade jag igår. Måste ta mig i kragen och träna lite varje dag nu. Min nacke kommer inte att hålla sig bra annars. Jag har haft så ont i flera dagar nu. Kan ju vara därför som jag inte känner att jag orkar göra något.

Idag så tog jag fram högtrycken och spolade rent utanför stallet. Vi har ju en platta där som hade börjat växa igen. Men nu är nästan allt borta. Sen har det blivit lite träning oxå. Måste ju säga att det är skönt att träna bara man kommer igång. Satte mig en stund i stolen så jag fick lite massage oxå. Skulle behöva gå till nån som masserar hela ryggen några gånger. Men jag har inte tid känns det som. Glömmer bort att ringa å beställa tid hela tiden oxå.

I morgon så tänkte jag laga staketet som går ut mot hagen. Sen så måste det målas oxå. Bara att hålla tummarna på att det bli bra väder så att man kan vara ute och göra det. Skulle vara skönt att få det gjort iallafall.

Fär den delen så hämtade jag mina nya glasögon igår. Så nu kan jag se igen utan liserna. Trivs kanon bra i dom. Dom andra som jag har köpte jag 2001 så det va på tiden att jag fick mig ett par nya.

Nu ska jag göra en brasa å bara ta det lungt.

Hej

Åland

Vilken resa det blev..

Allt började på Resecentrum. När vi väntade på bussen så hade några redan börjat med dom alkoholhaltiga dryckerna. Stämmningen va på topp. Bussen va full i folk när vi hade packat in oss. Livat va det hela vägen ner. Den ena va fullare än den andra. Men det är ju så det ska vara på den så här resa.

Väl framme i Stockholm så va det bara att vänta på att få gå på båten. Det är ju lite tråligt att bara stå å vänta. Men till slut så kom vi ombord. Kan säga att jag testade sängen ganska omgånende. Va ju uppe 6 på morgonen. Så jag va lite trött. Men med vila så blev det bättre.

Vid 19 tiden så va det dax för mat. Å va mat det fanns. Gott som bara den. Tror jag hämtade mat tre gånger. Det va kött, korv, kyckling och en massa annat gott. Tur att man inte bor på en sån båt då skulle man någ äta ihjäl sig =)
Efter maten så va det bara att gå till taxfreen. Köpte med oss lite dricka ner till hytten. Satt å drack ett tag innan vi tog en runta till innan duschen. När jag låg där på sängen och vilade på maten å allt va det va så höll jag på att somna. Så då va det bara att ta en dusch så man vaknade till liv igen. Hade kunnat stå i duschen hur länge som helst. Den va så varm å skön.
Sen va det bara att sätta fart att få i sig en massa dricka. Det gick med fart =)
När man hade fått i sen både en å annan procent så gick vi och dansande. Hade hur kul som helst. Massor av folk. Men sen så gick vi en till sväng å kollade å då hittade jag å Britta på alla andra. Å där va det ännu mera drag. Dansade så att man va helt svettig efteråt.
När kvällen började att gå mot sitt slut så hittade vi mat. Kycklingwook blev det. Den va stark med god.

När vi kom tillbaka till hytten så hade Danne redan gå å lagt sig. Han sov som en stock. Vet inte va klockan va när jag la mig men jag hade vare upp i mer än 20 timmar i allafall så jag va trött. Men så många timmar sov man inte. Jag hade ställt klockan på halv 9 bara för att man skulle komma iväg till frukosten i tid. Där fanns det korv, köttbullar, ägg å en massa annat. All mat på båten va så god.

Jag å Britta va och badade en sväng oxå. Det va behövligt. Så skönt att bada bubbelbad en stund. Bara slappa å ta det lungt.

Sen va det bara bussresan hem kvar. den gick bra den med. Vi hoppade av i Tönnebro så kom pappa och hämtade oss där. Va hemma halv 8 tror jag. Bussen skulle annars vara i stan vid 8 så nu kom man hem tidigare. Skönt kan jag lova.

Men det va verkligen skönt å kul att komma bort en sväng. Man behöver det ibland. Men som alltid, borta bra med hemma bäst.

Idag blir det detox för hela slanten. Tror jag har gått upp några kilo på den här resan. Men dom försvinner lika fort som tur är.

Nä nu ska jag göra lite frukost åt vildarna här hemma. Senare kommer Linda så ska vi rida ut.

Kort kommer senare ikväll från resan.

Nedräkning

Japp nu är det nedräkning innan vi åker mot stora staden Stockholm och sedan vidare med Åland. Det ska bli så kul att komma ut lite och bara vara sig själv. Få klä sig i vanliga kläder istället för myskläder som man går i mest hela tiden. Äta en massa god mat. Ska bara leta fram kameran och packa ner det som ska med i en väska å sen är jag klar.
Eller ja jag måste ju gå ut och mocka i stallet och göra lite sånt först så klart. Men annars så är jag redo.

Igår så blev jag klar med all tvätt. Så skönt att få bort sånt. Så nu finns det inte nå kvar. Eller jo lite hamnade i tvättkorgen igår efter det att barnen hade lagt sig. Men det bryr jag mig inte i. Det får ligga tills vi kommer hem igen. Man kan ju bli sysslolös =)

Nu ska jag göra lite kaffe, ta fram väskan och packa kläder. Sen är det bara att vänta på mamma.

Jag återkommer på söndag.

Säger då det jag

Sitter och lyssnar på dom låtar som Ulrika sjöng på Hjalmars dop. Det är ju så man blir trött på sig själv. Tårarna bara rinner. Känner att dom är så starka för mig. Men dom är ju så bra så jag vill inte sluta lyssna på dom heller. Tänk va kännslig man har blivit sen man fick barn. Kan inte fatta det riktigt. Men det måste ju ha å göra med alla hormoner som blir i kroppen. Det har blivit 100 gånger värre sen ähjalmar kom till världen. Tur att jag är själv hemma och att barnen sover. Annars så skulle man väl bli idiot förklarad. Men nu har jag hittat låten på en skiva. Så nu kan jag sitta här hemma och gråta och lyssna på den låten hur mycket jag vill.

Har fått ganska så mycket gjort idag. Red i morse när Danne vaknade. Sen så började jag att städa hos grisarna. Så nu har dom det fint tills i morgon.
Så nu håller jag på inne eftersom att jag blev ute längre än vad jag hade tänkt.

Lika bra att sätta fart så man inte latar till sig =)

Onsdag-mycket bättre

Mamma kom hit igår och gav min nacke och rygg en omgång. Så idag är jag 100 gånger bättre än jag va igår. Hon ska komma hit senare idag och ge mig lite mera massage så då kommer jag nog att vara helt bra i morgon. Tänk va vila och massage kan göra.
Idag blir det till att städa undan. Måste få undan nu eftersom att jag inte har kunnat göra något på två dagar. Så nu kan jag lova att det ser ut som jag-vet-inte-vad här hemma. Man kanske skulle kunna jännföra med en bomb eller nå som har landat i huset. Men det blir ju så när man inte kan göra något. Igår låg jag ju hela dagen. Kunde inte göra nå alls. Det dunkade i hela huvudet så fort jag skulle göra nå. Fick väl in lite tvätt i masknen. Fast det va väl inte mer än så.
Fast på eftermiddan så kände jag mig mycket bättre så då gick vi ut. Städade åt grisarna och gjorde klart allt i stallet innan det blev kväller. Wilma red lite på Hubert. Men det blev en kort sväng. Han haltade. Men troligen så har han snibblat i hagen när tjejerna red honom i måndags. Så får han stå några dagar så hoppas jag på att han blir bättre. Tänkte att jag ska ta in honom sen när vi går ut och borsta igenom honom ordentligt och kolla så att han inte är svälld nånstans.

Nä men eftersom att jag är bättre idag så kan jag inte bara sitta här. Nu är det bara att ta tag iallt som jag inte har kunnat eller orkat gjort på två dagar. Vilket är ganska så mycket så sitta det får jag göra ikväll.

Kan hända att jag återkommer senare ikväll när jag inte orkar göra mera =)


Mycket att göra nu

Kan inte fatta att det har blivit så rörigt inne. Vi har ju varit ute i flera dagar å inte varit inne mera än när vi har sovit. Men ändå så ser det ut som en tromb har gått fram i huset. Så den här veckan blir det att städa och tvätta en massa. Vill att det ska vara städat tills på fredag när mamma och pappa ska vara här med barnen. Men alla som har barn vet ju hur lätt det är att städa med dom hemma. Så nu är det bara att ta tag iallt fast dom är hemma. Det får bli som det blir. Tänkte att jag ska tvätta ikväll när dom har somnat. Ska plocka undan nu på dagen så kan jag ta några golv senare.

Lite skönt är det att det är regn idag för då blir det att man stannar inne istället för att bara vara ute. Men ändå så vill man ha sol. Man blir ju så slö så fort solen försvinner. Iallafall jag blir det. Men det är bra med lite regn då växer allt bättre. Vi hoppas ju på att vi ska få en mycket hö till sommaren. Så man kan sälja massor..

Nä idag blir det som sakt att hålla på inne. Men eftersom att jag har så ont i halsen så är det svårt att komma igång. Men eftersom att det inte städar sig själv här så måste jag göra det. Tänkte lura Danne att hjälpa till lite sen när han kliver upp. Det är ju lättare när man är två.

Då är det bara att sätta lite fart nu då....


Härliga sol

Man kunde inte tro att det skulle vara så här bra väder för bara 2 månader sedan. Men det är verkligen kanon väder nu. Har sutit en stund i solen och bara haft det bra nu. Men jag vågar inte sitta så länge eftersom att man inte är så van vid solen än. Den är ju lite stark så här ibörjan. Så det blev en stund nu och jag hoppas att det här vädret fortsätter så att man kan sitta en stund i morgon med.

Igår så va det sista april. Vi grillade och tog det bara lungt. När vi hade ätit klart så bytte jag om till sovkläder på Hjallen och stoppade in honom i bilen. Sen så åkte vi en sväng. Men vi va ute ganska så tidigt så det va inte så mycket folk ute då. Så vi åkte hem och la barnen och oss själv. Va skönt att komma i säng måste jag säga. Va hur trött som helst.

Idag så har jag bara varit hemma med två hostade barn. Wilma hostar som bara den. Men hon fick ändå följa med Danne i trakorn en sväng. Hon vill ju inte vara inne och hon blir inte bättre av att bara sitta inne heller.
Hjallen sover i vagnen nu så då passar jag på att ta några minuter här.
Ska snart plocka undan i köket och sedan måste jag börja göra mig klar inför ikväll.
Vi som har gått på dansen ska ha en egen avslutning med god mat och bada tunna. Ska bli skönt att komma hemifrån ett tag. Men det blir lungt för i morgon så ska vi till Hudik på dop. Så jag har inte nån lust att sitta i bilen å må dåligt i morgon. Så jag SKA ta det lungt. Drick mycket vatten. Hade tänkt att jag ska äta nå innan jag åker oxå bara så att jag vet att jag får i mig något.

Nä nu ska jag kika vidare innan Hjallen vaknar.

Hej.


RSS 2.0