Nu får det väl vara nog

Det brinner både här å där tycker jag nu. Inatt så va det dax igen. Då va det två lador som brann upp på ett ställe där det brann för ca 2 år sedan. Då va det stugan som brann ner. Förra veckan så va det en stor bygnad som brann ner nere i Bergvik. Innan det så va det en lastbil som brann. Känns som om det får vara nog nu. Vågar man lämna sitt hem snart?? Pratade med pappa förut. Tur att man har honom som ändå är polis. Han sa att dom möjligen hade nån som va misstänkt men dom va ändå långt ifrån säkra på vem som har gjort allt det här.

Idag så har jag varit i skolan som vanligt. Gick bra. Brukar göra det när vi har historia. När skolan va klar så åkte jag hem å bytte om och for sedan till Pelia så att hon fick sig en tur. Men när man tycker att allt är läsktigt när det blåser så går det inte så bra att rida ut. Så det fick bra ett ridpass på banan idag. Men det gick bra att rida. Kunde sitta ner i traven idag iallafall. Hon har ju en trav som känns som en gummiboll så man studdsar bara känns det som. Men man kommer väl på hur man ska sitta på henne så småningom.

Ikväll är det dans i vanlig ordning. Ska bli kul. Dom två danserna som vi har lärt oss sitter. Så skönt att kunna dom så man bara kan dansa när musiken börjar.

Nu ska jag snart börja med maten. Mamma komma och ska äta sen. Hon ska vara med barnen ikväll eftersom att Danne jobbar och jag ska dansa. Så nu ska jag sätta lite fart. Hade tänkt hinna dammsugan oxå innan jag ska iväg.

Hej på er..

Så va helgen över, igen

Måste helgerna gå så fort jämt??? Tycker inte att man hinner det man vill. Speciellt när Daniel är ledig. Ändå så har han varit ledig sen i torsdags och i dag började han att jobba. Så den här veckan jobbar han kväll/natt. Men det går ju bra det med.
Idag så har jag varit till frisören med barnen. Det gick hur bra som helst. Wilma satt stilla hela tiden och hon blev så fin nu. Hjallen satt oxå stilla, nästa hela tiden. Det blev tråkigt på slutet men det gick bra ändå och han blev jätte fin. Han ser äldre ut nu när han fick bort det långa bebishåret. Så nu klarar dom sig ett tag igen.
Själv så ska jag klippa mig nästa gång jag får pengar. Känner att jag vill göra det nu. Skulle vilja ha en nt frisyr. Men feg som man är så blir det väl samma som varje gång. Att det ska vara så svårt att ändra håret.

I morgon är det skolan och dagis igen som vanligt. Det blir tidigt i morgon. Barnen ska vara på dagis redan halv 8 så jag måste åka hemifrån senast 07.15.
Sedan så är det ju dans i morgon igen. Ska bli så kul.

Nä nu ska jag sätta mig i soffan med te och bara ta det lungt. Ska kolla som Svenska Hollywoodfruar och irritera mig på Anna Anka. Vilken fåne hon är.

Nä nu blir det inte mera än så här.

Hej.

Nu va det några dagar sen igen

Ja man kanske ska försöka få ner några rader nu när man sitter här helt för sig själv. Idag har vi haft matteprov. Det gick väl inte så bra. Eller om jag ska säga som det är så gick det väl åt helvete. Fattar inte att det ska vara så svårt med matte just. Man klarar ju allt annat men inte matte. Det är nå med matte som göra det så jätte svårt. Men jag vet inte vad det är. Det är väl bara att fortsätta att be om hjälp HELA tiden.. Trög som man är.

Va ner på stan efter skolan idag och köpte en dop present till Alfredh. Sen så gick jag och Daniel för att äta lunch. Va ganska så skönt att bara kunna äta lite lunch bara vi två. Händer ju inte så ofta att vi sitter själv när det är mat.
Sen så va jag på barnenshus. För vi ska ju på 2 års kalas i morgon hos Märta.
Annars så har jag inte alls gort så mycket idag. Jag har plockat undan en massa här hemma och tagit golven. Så nu är det fixat. Skönt måste jag säga.

Nu sitter jag här å kollar på idol. Ska snart gå å ge hästarna kvällsmat. Sen blir det nog till att sova. Två nätter nu har jag sovit så dåligt. Så jag hoppas att jag får sova i natt. Sen i morgon så tänker jag ta sovmorgon. När hästarna är ute så ska jag lägga mig igen. Känner mig inte som människa just nu.

Nä nu ska jag kolla lite mera på tv innan det är natta.

Hej

Helgen

Med en början i fredags så va det 20 års jubileum på dagis. Eftersom att jag skulle till skolan på morgonen så lämnade jag barnen som vanligt vid halv 8 tiden. Hjallen blev lite ledsen när jag skulle åka. Men jag vet att det går över så fort jag åker så det är inte nån större fara. Åkte till skolan och hade matte. Måste säga att det håller på att lossna. Matten känns inte lika jobbig längre. Men det är långt ifrån bra. Vi ska ha prov till veckan och det känns inte alls bra. Vet at jag inte kommer att klara det. Men jag ska göra så gott jag kan och på torsdag så ska jag sätta mig och räkna innan matten för då kan man få hjälp.
När jag va klar i skolan så åkte jag hem och fixade lite. Började att städa men gav upp. Hade inte nån större lust. Carin och Freya kom förbi en sväng.
När klockan va 2 så åkte jag bort till dagis. Det va en "gubbe" som spelade och sjöng lite ute på gården. Sen så kom en galssbil och alla barnen fick glass. Hjallen blev helt galen. Han skrek som aldrig förr. Men jag tror att det blev för mycket folk för honom och lite för mycket ljud. Så jag gick in med honom. Men det blev inte nå bättre. Så en fröken kom in och frågade hur det gick men han bara skrek. Så Amo, fröken tog honom en stund. han lugnade ner sig till slut.
Vid 16 tiden så va det mat. Gott va det. Synd bara att man fick släng i sig maten. Hjallen va inte så jätte nöjd. Han åt lite men det va jobbigt för honom. Så när klockan va 17 då gav vi upp och åkte hem. Wilma va trött hon oxå. Så när vi kom hem fick Hajllen välling och sen så somnade han vid 18 tiden. Wilma somnade 19 tiden. Det blev en lång dag för dom båda så jag förstår om dom va trötta. Men det va kul att vara på dagis och trätta en massa föräldrar.

Igår lördag så va det ganska så lungt till en början. Men sen så fick jag för mig att börja höststäda i tvrummet. Så jag slet ner gardiner och tvättade båda fönstren. Så nu ser man faktiskt ut igen. Sen så sydde jag och satte upp nya gardiner. Blev riktigt bra måste jag säga. Det känns så bra när man har fått gort nå sånt här och när man har tid att göra det ordentligt.
När jag va klar inne så gick jag ut och gorde klart i stallet och tog in hästarna. Gav dom lite mat och borstade av båda två och lindade Yatzys ben. Han sväller lite så nu får han vara lindad hela tiden. Ska ta av dom sen när jag tar en promenad med honom.
Efter stallet så va det bara in och ta en dusch och få på sig kläder. Sen så åkte vi till stan och gick på bio. Kollade på Flickan som lekte med elden. Vilken bra film. Nu vill man ju se 3an på engång. Men jag tror att den skulle komma i november. Så nu får man vänta innan det blir bio igen.

Idag är det söndag och jag ska ta det lungt tror jag. Men känner jag mig själv rätt så hittar jag väl på nå att göra. Ska nog börja med att gå ut till stallet så att det blir klart där. Sen så ska jag motionera hästarna lite. Kan vara skönt att göra det nu när jag ändå är själv hemma. För sen går det inte när barnen är hemma. Eller jo det gör det men då får jag vänta tills ikväll.

Nä nu ska jag nog sätta fart.

Hej.

Va jag har grejat

Idag så hade jag planerat att göra en massa olika saker. Men när jag hade lämnat barnen på dagis så blev det helt annat. När jag kom hem så började jag att städa undan lite istället för att motionera Sally. Tänkte att det är bättre att vara inne medans man är själv så slipper man ha nån ivägen och man kan spla lite musik för sig själv.
Sen så kom Danne hem en sväng. Det va lungt på jobbet för honom så jag tror han va hemma nästan två timmar innan han åkte igen. När han åkte så gick jag ut och gorde klart i stallet. Lika bra att göra det medans tid finnes. Går ju fort att göra klart men det är så skönt att få det gort på dagen så det bara är att ta in dom på kvällen sen.

När jag va klar med allt och hade duschat så åkte jag till stan. Tänkte kolla om jag hittade nå roligt. Vilket jag gorde. Hittade gardiner till tvrummet. Har ju sakt att jag inte ska ha panellängder längre eftersom att ett fönster är så stort i tvrummet. Men jag har inte hittat några som har passat. Fast idag så hittade jag, panel.. Men jaja dom va fina iallafall. Först så ska jag ha bruna och sedan ljusare under. Tror att det kommer att bli bra. Tänkte att jag ska fixa med det i morgon kväll. Nu orkar jag inte.
Sen så köpte jag två tröjor till mig själv!!!!! Helt otroligt att jag inte kom hem med kläder till barnen. Men jag tycker inte att det finns några fina kläder åt barnen här i stan. Så bara mamma är hemma igen så ska jag ta med henne till Gävla på en shoppingtur. Köpte även en miniräknare idag. Lika bra så man har en. Men det är inte en sån där som man kan räkna grafer på. Men eftersom att vi inte ska göra det förrens i slutet av kursen så tänkte jag att man kanske kan få låna en då. Men nu har jag iallafall en så jag ska klara mig lite.

Har haft historia idag. Letade en massa information om Cortes. Ska skriva ett arbete om honom. Hade först tänkt skriva Gustav Vasa först men det va så många som skulle göra det så då skriver jag om Cortes i stället.

Ikväll så har jag tömkört Sally. Går bättre och bättre med henne. Tränar mycket lydnad så att hon ska lyssna på den som håller i tömar/tyglar. Det tar ett tag innan hon förstår men när hon väl gör det så är hon jätte duktig. En sak slog mig idag. Va stor hon har blivit. Hon måste ha vuxit en hel del i sommar. Hon kommer att växa mera och bara hon får en massa fina muskler nu så kommer hon att bli jätte fin.

Så nu har hästarna fått kvälls mat. Jag har beställt ett nytt träns åt Sally.

Nu väntar duschen och sen blir det till att sova så man orkar med morgondagen.

Hej

Äntligen

Nu är jag snart helt bra. Mina utslag har i bästa fall helt försvunnit tills i morgon. Ska bli så skönt att vara som folk igen. Nu kan man gå ut igen utan att folk ska kolla på en.

Idag har jag varit effektiv. I morse klockan 7 så gick jag ut och gav hästarna mat och släppte ut dom. Men när jag ändå va ute så tänkte jag att det är lika bra att mocka och göra klart allt. Sakt och gort. Jag fixade allt så det bara skulle va att ta in dom sen till kvällen. Måste säga att det va skönt att fixa det på morgonen. När sallet va klart så gick jag in för att äta frukost.
Tänkte att jag skulle åka till stugan efter det. Men innan jag fick göra det så ville barnens farmor att barnen skulle komma. Jag tyckte ju så klart att hon kan väl hämta dom sjäv nån gång. Men inte det. Vi ska sitta och åka hela tiden. Så jag tog med dom när jag skulle till stugan.

När jag kom hem igen så gick jag ut i hagen och rensade bort en massa skit som låg på tråden. Tänkte att jag skulle göra klart sånt idag. Men jag hade inte nån lust så jag gick in i stället och bakade en kaka. Det blev en jätte god äppelkaka.
Sen kom jag på att jag skulle byta sängkläder. Lika bra att tvätta kuddarna när man ändå höll på. Så nu har man nytvättade kuddar och ett rent sovrum när man ska lägga sig. Städade hela övervåningen idag och tvättade undan en massa. Men det ska tydligen vara svårt att bli helt utan tvätt. Fast jag tror att jag har lyckats ännu en gång.

I morgon så hade jag tänkt åka till Hudik och gå på Buspalatset med Sylvia och Jennifer. Men eftersom att hovslagaren inte kunde komma idag så skulle hon komma i morgon i stället. Så då blir jag hemma.
En annan sak som jag ska göra i morgon är att gå in på Nutralett några dagar. Jag måste verkligen göra det. Magen är så stor som aldrig förr. Eller jo när jag va gravid. Men det är jag inte!!!!!!!

Nu ska jag lägga mig i soffan och fortsätta kolla på tv. Mari Jungstedt hon gör bra böker hon. Läs dom ni som inte har gort det.
Nu tillbaka till soffan.

Hej.

Lördagkväll

Ja å jag ska då inte göra ett enda dugg. Har nyss plockat undan all disk som va. Danne tog golven så nu kan man leva här igen. Eftersom att jag har varit dålig några dagar nu så har jag inte orkat tagit tag i nå alls. Men jag är nog på bättringsvägen nu. Tog en dusch förut och gorde en ansiktsmask. Så nu blev det mycket bättre på hakan. Det är så tjatigt när den blir torr och eländig. Ska göra om samma sak i morgon så ska vi se att det bli bra snart.

Idag så har vi först tagit redan på en halv gris. Det blev en massa kött på dom. Allt som allt så vägde dom 240 kg. Trodde inte att det skulle vara så mycket. Men det är ju bra för ju mer dom väger ju mer blir det. Vi tog en halv och sedan så är det folk som har köpt det andra. Vi kan ju inte ta reda på allt själv för då får vi inte äta nå annat än kött. Å det blir ju lite tråkigt i längden. Så idag har vi grillat. Om man ska göra en jämmförelse med det kött som man köper i affären så måste jag säga att hemmakött är bra mycket godare än dom som bara får grismjöl. Våra har ju ätit en massa vanlig mat oxå. Gott blev det iallafall. Så det va ju tur det.

Sen så har vi varit till Wilma och Hjallen tremänning Jon. Han fyllde 3 år i måndag och idag va det kalas. Det är ju så svårt att hitta på presenter. Leksaker känner jag inte för att köpa och kläder är svårt. Så det blev två filmer. Men jag tror han blev glad över dom.
Har tagit en promenad med Yatzy idag också. Kan ju vara kul för honom att se nå annat än bara hagen och stallet. Så vi gick ner till sjön en sväng å vände. Eller han gick med mig för han har ju inte tid att ta det lungt direkt.
I morgon får det bli Sallys tur att tuktas lite. Ska fixa iordning hennes träns så att det passar bättre. Lite stort är det så jag ska göra flera hål.

Men nu så blir det soffan å bara ta det lungt ett tag innan det är natta..

Hej

Funderingar

Ibland så kan jag ha så många funderingar i huvudet som jag har ätnkt skriva ner. Men när jag väl sätter mig här och har tid att sitta då är allt borta. Men det är väl så att jag inte ska skriva om det som jag kommer på från början.
Men iallafall så kom jag på en sak förut. Man säger ju att man inte ska små äta och skåp äta. Men kan det bli bättre... När man går från skåp till skåp så rör man på sig och man äter bara lite från varje skåp. Då äter man inte så mycket om jag får lite motion på samma gång.. För det är så ju så man ska göra. 

Igår så va vi lediga från dagis. Så igår morse blev till slut sovmorgon. Fast jag trodde inte att det skulle bli så till en början. Hajllen håller på att få tänder så han är inte den gladaste mitt i natten. Så när klockan va runt 4 tiden så vaknade han i morse och ville inte somna om. Men till slut när klockan va 5 så somnade han. Men eftersom att jag skulle upp och ge djuren mat så flyttade jag över honom i hans egna säng. Tur va det för han sov ända till halv 9.

Annars så va vi på en mammaträff igår. Va inte där så länge eftersom att mamma skulle komma en sväng. Ville att barnen skulle få träffa både mormor och morfar igår eftersom att dom åker till Spanien idag och blir borta två veckor. Å jag är SÅÅÅ avis på dom. Vill oxå åka. Men bara barnen är lite större så ska jag ta med dom och åka till Spanien.

Idag har det varit dagis igen. Jag skulle ju till skolan så det va bara att kliva upp strax innan klockan skulle ringa. Men det går bra att kliva upp fast det är tidigt. Har nog aldrig haft problem att komma upp på morgonen. Eller jo en och annan sändag har man ju vara lite tröttare än andra dagar.

Min allergi har ju kommit tillbaka oxå. Trodde ett tag att jag skulle klara mig länge men inte det. Hästarna har inte alls varit inne länge innan det satte igång. Så nu är jag lite röd och det kliar lite på hakan. Men eftersom att jag vet vad det beror på nu så kan jag ta min medicin innan det blir så allvarligt. Jag älskar verkligen hästarna men om det ska fortsätta så här så kommer jag att ta mig en allvarlig funderar över om det är värt allt. Som det är nu går det bra. Men jag vet även hur jag kan bli. Blir det jätte illa igen då kommer jag nog att ge upp. Allt började ju efter det att Hjalmar föddes. Men jag skulle gissa på att det har varit på gång en längre tid bara det att man har inte velat inse att man inte tål allt som hör hästarna till.

Nä nu ska jag ringa till pappa och kolla om dom har kommit fram till Spanien eller hur det är. Dom borde vara framme nu iallafall. Å eftersom att jag är lika mamma (svårt att erkänna) så måste man ju ringa och kolla eftersom att dom aldrig ringer nångång.

Hej.

Vilken natt

Jag är så trött så jag skulle utan problem kunna somna på 2 sekunder nu. Hjallen började redan igår efter middag med att gnälla en massa. Han ville inte äta. Ingenting va bra. Men jag vet att han håller på att få 3 tänder så det är väl inte undra på om det gör ont i munnen på honom. Kan inte alls vara skönt när tänderna ska igenom tandköttet.
Så om jag hinner tänker jag sova lite på eftermiddan innan man ska på party. Ska ner till Linda för att äta och bad tunna. Vi måste ju ha en uppvärmning nu innan dansen börjar igen.

Ska in till stan sen för att gå på systemet. Sen måste det handlas lite eftersom att det är jag som står för maten ikväll. Tänkte göra en kycklingpaj som jag hittade i en bok som jag har här hemma. Sen ska väl pajen göras å när den är klar så ska jag vila ett tag. Måste göra det om jag ska orka.

Nu ska jag ta mitt kaffe och sätta mig i soffan en sväng.

Hej så länge.

Hunnit med en hel del.

Idag så har jag hunnit med en hel del om jag får sgäa det själv. Vid 9 toden i morse så åkte vi till dagis. Som vanligt så blir både Wilma och Hjallen glada när dom kommer dit. Fast Hjallen va trött i morse. Han hade sovit lite dåligt i natt. Tror att det beror på tänderna. Har sett att det håller på att komma upp kindtänder och jag kan tänka mig att det göra ont när dom ska upp.
När dom va på plats och jag på väg hem igen så tänkte jag att det är lika bra att åka hem å få undan lite. Så det va bara att ta tag iallt som behövdes. Alltså så började jag med tvätten. Sen gick jag på allt som låg på golvet, dvs alla leksaker. Å eftersom barnen skulle vara på dagis hela dagen så fick ju leksakerna stå på sin plats så att jag kunde ta golven för en gångs skull.

Sedan så kom Annika hit en sväng. Det är hon som äger Yatzy för er som inte vet. Hon tyckte att han såg jätte fin ut. Vilket han också gör. Man kan inte tro att han har stått i snart ett år. Han är så fin. Ska ta lite flera kort på både honom och Sally och lägga ut.
Men det va synd att vi inte hade tid att prata så länge. Jag har ju en massa kort på gopojken som jag ville visa. Men det får blir en annan gång.

Sen så va det bara att dra iväg till skolan för att få sig en omgång i hisotria. Tycker att det blir mer och mer intressant faktiskt. Man börjar få lite koll på hur allt va förr i tiden.

Men nu ska jag gå ut till tvättmaskinen och tömma den sen ska jag sätta mig i soffan och vika en massa tvätt.
Roligt värre =)

Hej

Fortfarande dålig

Ja om jag skulle säga att jag är jätte pigg och kry nu, då skulle jag ljuga. För det är jag verkligen inte. Jag är så glad över att barnen blev pigga på några dagar. Jag som aldrig brukar bli förskyld. Eller jo det blir jag men jag brukar ändå vara pigg och orkar göra saker. Men som det är nu så tar det några timmar för mig på morgonen innan jag vaknar till liv och när jag väl har gort det så jag orkar göra nå så tar det inte lång tid tills jag är helt utslagen igen.
I morse så trodde jag inte att det skulle gå så bra på lektionen i historia. Det känndes som om jag skulle somna hela tiden. Men det lite kaffe så lyckades jag hålla mig vaken. När jag åkte från skolan så va jag in på e-center en snabbis och köpte blommor till Britta. Hon hade ju fyllt år. Men eftersom att jag inte orkade tänka klart i helgen som va så hoppade jag över att gå upp till henne. Så jag passade på idag när jag va helt själv. Inte ofta som sånt händer. Att man kan sitta och fika utan att nån är å drar i en.

Barnen har varit på dagis hela dagen idag. Dom fick äta frukost där i morse. Måste säga att det ät toppen att dom äter där på morgonen ibland. Som i morse när man skulle upp och iväg. Wilma tillhör ju dom som inte är så pigg på att äta så där på morgonen. Så har ju jag också alltid varit. Men hon hade väl fått i sig lite på dagis iallafall.
Dom hade knäppt kort idag oxå. Vilket tydligen hade gått hur bra som helst. Dom hade flinat så det va ju bra det då. Dom är ju inte så svårflirtade min så underbara barn.
Dom trvis verkligen jätte bra på dagis. Wilma pratar hela tiden om att hon vill åka tillbaka och leka med alla barnen. Hjalmar trivs han oxå. När man kommer in och ska klä av sig så bara flinar han så fort han ser personalen som jobbar där. Så det känns toppen bra att lämna dom där. Det har gått bra från dag 1. Så jag väntar bara på et bakslag. Gissar på att ett sånt kan komma. Inte för att det behöver göra det men jag skulle tro att det kommer.

I morgon så ska jag lämna barnen vid 9 och sedan ska jag skynda mig hem och städa undan lite innan det är dax för skola igen. Så det blir en ganska så lång dag för dom i morgon. Jag slutar inte förrens 4 så jag kommer inte till dagis förrens halv 5. Så jag ska göra nån lätt mat då som går fort. För bara man har kommit hem så skullejag tro att det finns två som vill ha mat och sedan kommer att vilja sova.

Nä nu ska jag gå å sova. Det är en dag i morgon oxå. Jag ska upp och ta ut hästarna innan barnen vaknar. Lika bra att ställa klockan så man inte sova för länge. Skulle tro att dom inte blir så nöjda om dom får vara inne  alltför länge.

Nätti på er.

RSS 2.0