Söndag

Ja då va det söndag igen. Känns som om jag säger det här ofta men jag säger det igen. Veckorna bara springer iväg. Varje dag går så fort.
Nu har jag varit ledig några dagar. Men vad jag igentligen har haft för mig under dom här två dagarna det vet jag knappt.

I torsdags så va jag till stan en sväng. Träffade mamma och vi åt lunch på Mc Donalds innan hon skulle åka och jobba. När hon åkte till jobbet så åkte jag ner på stan en sväng. Bytte en hatt som pappa hade köpt åt Hjallen. Så nu behöver han inte få solsting i sommar. Annars så tyckte jag inte att det fanns så mycket roligt på stan. Hittade ett par skor för den delen. Det behövde jag verkligen. Annars så går ju jag bara i foppa hela dagarna. Men nu så har jag ett par andra ifall man ska iväg på nå.
Sen så va det mammaträff hos Annika. Det är ju kul att träffas och så. Men just nu så känner jag att vi inte har nå gemensamt längre. Man träffas bara för träffandets skull och jag tycker inte att det är speciellt kul längre. Dels för att vi är så olika och sedan för att jag inte alls tycker att det är kul längre.

I fredags så vaknade jag och hade ont i nacken. Inte alls bra. Tänkte att det går väl över om jag tar två alvedon och lägger mig ett tag till. Men inte det...
Angelica och Jon kom förbi en sväng. Kul att dom kom. Wilma och Jon lekte bra när dom kom igång. Dom är ju ändå tremänningar så det är bara kul om man kan träffas mera än när nån fyller år.

När dom åkte hem så gick jag in och fixade lite mat innan vi skulle åka till stugan. Moster va hemma från Norge så vi skulle ut och äta.
Fast när vi hade varit där ett tag så började huvudvärken att komma. Det är ju inte så att den kommer smygandes utan den kommer som en blixt från klar himmel. Men med lite massage så blev det lite bättre iallafall.
När vi satt och åt så fick Hjallen tag i Wilmas glas med dricka. Så han tänkte väl smaka. Men istället för att hälla i munnen så fick han allt över sig. Så det va bara att ställa in honomn i duschen innan vi åkte hem.

Väl hemma och barnen sov så tänkte jag ta mig en ridtur men jag mådde inte alls nå bra. Så jag la mig på soffan och somnade där på noll tid. Tror klockan va runt 8 då. Sen va det bara att gå å lägga sig i sängen så man fick sova ut.
Men det hjälpte inte alls så bra,

Igår när jag vaknade så hade jag fortfarande ont i nacke och huvud. Så jag började fundera på hur det skulle gå när jag skulle jobba. Men jag åkte till stan och kollade på tävlingar. Mamma och pappa kom och hämtade barnen.
Men när klockan va runt 2 och jag va på jobbet så hade det gått över i nacken. Men inte i huve. Så det va bara att dricka en massa vatten. Fast det slutade ju i att jag fick springa på toa några gånger. Men innan kvällen va slut så hade all värk försvunnt.

Nä nu ska jag gå iväg med solbrillor och solkräm til Danne. Han är ute på en åker och slår så att vi kan ta in hö snart.

Hej.

Jobb jobb

Nu har det varit jobb några dagar. Det är så skönt nu när man äntligen har börjat komma igång med jobb igen. Man får bidra med lite inkomst till huset. Kan behövas. Men sen så har jag varit hemma så länge nu så jag tycker bara att det är kul att komma iväg och jobba lite. Sen att vissa dagar kan vara jobbiga så man kan bryta ihop det är som det är..

Ikväll ska jag jobba igen. Men innan dess så hade jag tänkt hinna med att göra lite här hemma. Har plockat undan i köket nu och startat diskmaskinen. Eftersom att dammsugare står framme så kan jag ta en varv med den oxå. Hade tänkt hinna med att plocka undan alla saker i stallet och så att man kan fortsätta där. Lika bra att göra det nu så man inte står där samma dag dom ska börja där inne. Så nu åker allt ner i två stor backar och åt sidan. Sen är det bara att göra två boxar till. Om det finns tid till att göra det vill säga. Men jag hoppas att vi kan få in en box till. Det skulle vara toppen.

Nu ska jag kolla om jag hittar nå goda recept som jag kan skriva ut. Dricka mitt kaffe och sen ska vi nog gå ut oxå.

Orkar inte skriva så mycket mera nu ändå.

Hej

Midsommar

I fredags så va det midsommar afton. Dagen började väl så där bra... Daniel ville sova på morgonen vilket jag oxå ville. Men eftersom att jag inte är på humör när det är morgon så gick jag upp. Men när klockan va halv 9 så hade jag tröttnat på att göra allt själv så då fick Daniel så lov att kliva upp. Så jag gick å la mig ett tag då. Men det blev inte nåt litet tag jag sov tills klockan va nästan 11. Då fickj ag panik och tänkte att vi hade så mycket att göra. Så jag flög upp från sängen för att börja med allt. Men det gick inte så bra. Mina tårar bara kom och jag kunde inte sluta gråta. Vet inte varför det blev så. Men jag tror att det beror på att jag kännde mig stresad över att vi inte skulle hinna med allt. Barnen skulle badas och saker skulle packas. Wilma följde med upp till gammelfarfar en sväng så då passade jag på att bada Hjallen. Det behövdes. Men istället för att packa lite så gick Johansson ut och tvättade bilen. Idiot va ju min första tanke..
Men sen så tog han faktiskt med Wilma i duschen oxå. Så det va ju tur för honom.
När jag skulle duscha så kännde jag att jag inte orkade mera. Tårarna kom igen och jag stod i duschen och grät. Kan fortfarande inte fatta varöfr jag grinade så mycket just den dagen.
Men när vi va klar med att och satt  bilen så blev jag lugn. Jag som hade tänkt åka och köpa en blomma till mamma men jag fick inte tid för det. Det va synd eftersom att vi fick sån god mat där på midsommarafton och fick även sova kvar där.

På kvällen så satt vi och hade det trevligt med en massa mat och dricka. Men eftersom att jag inte tycker om att dricka när barnen är med så gorde jag inte det nu heller.
Senare när vi hade ätit klart så kom det några grannar som oxå hade drukit lite för mycket av det goda. Men vi hade jätte kul.
Wilma somnade vid halv 11 på kvällen och Hjallen somnade i vagnen så där fick han ligga tills han vaknade vid halv 12 tiden på natten. Då tog jag med honom till sängen så han fick sova lite bättre. Så kunde jag skylla på något så man fick sova.

Igår va det lördag och mamma, pappa och deras två gäster kom ut till oss på lunch. Jag gorde en Janssons och Danne va bort på affären och köpte en lax.
Så den här helgen har vi bara ätit en massa. Fattar inte att ma nkan få i sig så mycket.

Idag har vi för den delen varit iväg på lunch oxå.
Så i morgon blir det till att gå på diet ett tag. Måste göra det så jag får bort min uppblåsta mage igen. Tror jag har gått upp några kilo nu igen. Det syns och jag känner att jag har gort det. Så nu blir det slanka linan igen.

Nu ska jag kolla lite på tv å sen är det natta. Ska jobba i morgon kväll. Lika bra att vara utvilad för man vet aldrig vad som väntar när man kommer till jobbet.

Hej

Då blev det en tår idag med

Har nyss tittat på Sjukhuset. Tycker att det är så bra och intressant. Ikväll va det om en pojke som heter Viktor. Han hade fått cancer och va på bättringsvägen. Men sen kom allt tillbaka och han orkade inte leva mera. Så han blev inte gammal. I pogrammet va han 1½ år.
Jag kan inte föreställa mig hur det skulle vara om Wilma eller Hjalmar blev så sjuka så att dom skulle dö. Vill inte ens tänka tanken. Man ska vara glad för varje dag som man får vara frisk.

Men nog om det nu..

Idag har jag fått nå anfall och städat å röjt hela dagen. I morse innan klockan ens va 8 så började jag att städa iordning där frysen står. Det är ett litet rum. Tog golvet och tvättade även fönstren där inne. Kan säga att det verkligen behövdes. Sen så ställde jag in en byrå som bara va i vägen och ställde blomkrukor i den och kakburkar. Så nu blev det bra där ute. Riktigt nöjd. Efter det så fick jag för mig att jag skulle klippa gräsmattan. Sakt å gjort. Det va bara att gå ut och börja klippa. Gräset va så långt överallt. Nu är gräset klippt och det ser inte ut som om huset är övergivet längre =)

Mia och Andreas kom förbi och fikade en sväng. Pratade ett bra tag. Det är så skönt att ha nån att prata med. Man behöver det ibland. Tur att Mia finns.

Sen på eftermiddan så kom jag på att jag skulle åka på e-center och handla lite så att jag kunde gör efterrätten tills i morgon. Träffade på mamma och pappa en sväng oxå. Så vi passade på att köpa något till Britt-Ingers dotter som fick barn för några dagar sedan.

Sedan så va det bara att åka hem och fortsätta med allt. Jag har gjort en tårta tills i morgon. Choklad med en massa jordgubbar på. Ser god ut så jag hoppas att den kommer att smaka bra oxå.

Nu väntar jag bara på Johansson så ska vi kolla på en film och bara gör inte nå mera idag..

Hej

ARG!!!

Nu känner jag att det inte är nån idé att gå å lägga sig än. Måste skriva lite först. Nu ikväll så säger NÅN att jag aldrig gör något här hemma. Nähä tack så j*vla mycket. Tycker jag inte gör annat än plocka, tvättar å håller på. Men det duger tydligen inte.
Ja det är rörigt här. OCH?? Jag har iallafall två barn som är glada. Nej dom får inte göra som dom vill. Men det är inte alltid man orkar säga till. När man ska göra allt själv hela tiden så kanske man inte orkar 24 timmar om dygnet.
Så nu har jag på en timme plockat undan överallt ner och torkat nästan överallt. Jag orkade inte mera nu eftersom att jag har ont i halsen och börjar få ont i huvudet. Men nu är det städat iallafall och det luktar gott.
Så det första jag ska göra i morgon är att ta alla golv nere så att NÅN blir nöjd. Men då får han f*n ta å gå ut med barnen. Sen så ska jag städa övervåningen och byta sängkläder. Lika bra att göra det när man är på hugget. Vädra madrasser och göra ordentligt rent. Skura inne på toa ska jag oxå göra. Sen så är det lika bra att få lite bättre ordning inne i badrumms skåpet. Det skulle verkligen behövas plockas ihop där.
Ja det är väl allt vad jag kommer att hinna med i morgon. När jag ska äta det vet jag inte. Men det ordnar sig nog.

Idag så tog jag mig en cykeltur på kvällen. Men va ont i ryggen jag fick efter det. Trodde inte att jag skulle klara mig hem. Men som vanligt så gör man det ändå. Väl hemma så tog jag mig en vända med Sally ner till sjöng. Men jag tror att hon har lite ont i fötterna för hon gillar inte att gå på grus. Bara att hoppas att hon kommer att vänja sig.
Sylvia kom ner en sävng idag och hälsade på. Trevligt va det. Jennifer har blivit så stor. Kul att se när dom små växer så mycket.

Nä nu är jag så trött i ögonen så jag vet inte vad.
Undra om man kan sova nu fast man är uppjagad???

Ja det visar sig.

Natti

Jag vill....

  • Klippa mig
  • Ha nya kläder
  • Ha sommar
  • Ha ordning ute, Halva gräsmattan är uppriven
  • Tappa några kilo


Ska det va så svårt att få sånt??? Ja tydligen ibland. Klippa mig skulle jag behöva. Men som vanligt så drar jag på sånt in i det sista. Sen så skulle det inte vara fel att färga håret igen. Kommer inte ihåg när jag gjorde det senast. Får se när jag hinner göra nå sånt.
Nya kläder är ju oxå sånt som man alltid vill ha. Tur att man inte har varit i stan på länge. Man hittar ju attid på några kläder som skulle vara toppen. Men man kan inte bara köpa. Det gäller att hålla i pengarna och spara så mycket man bara kan. Men en kjol ska jag köpa och ett nytt linne. Det är sånt som jag behöver.
Sommaren längtar jag efter. Riktig värme och massor av sol så att man kan gå ner och bada. Som det är nu så kan man inte bada. Iallafall inte jag.
Daniel drig igång med något ute. Vi har haft en vattenkran som stod mitt på gräsmattan. Men vi ska flytta den så att den hamnar vid uterummet. Så nu har dom grävt upp halva gräsmatta å som vanligt så hämde det inte så mycket mer efter det. Regnet kom och nu ser det ut som en pool där istället. Men jag tror att dom ska försöka få ordning på det i helgen. Eller jag hoppas det för Wilma kan inte gå till sandlådan som hon vill.
Att man vill tappa nåt kilo det kommer man alltid att vilja göra. Just nu så känner jag mig som en klump. Är så missnöjd med hur jag ser ut nu. Men jag orkar inte träna nu, jag orkar inte nå alls. Jag har bara ont i halsen. Så idag bli det att inte äta en massa. Ska nog bara ta flytande föda idag. Kan behövas ibland och eftersom att jag har så ont i halsen så kan jag dricka istället för att äta.

Idag så ska jag tvätta lite mera. Sen så ska jag ta en promead med Sally. Ikväll så ska vi upp på det dagis som barnen ska gå på. Dom skulle ha nån grillning och lite lekar där så det ska bli kul. Då får man ju träffa alla andra oxå. Så det va ju lite roligt att få komma på det fast dom inte har börjat än.  
När vi har kommit hem från dagis så kommer jag nog inte harr göra så mycket. Ska bara ta det lungt och hoppas på att jag inte kommer att bli sjuk. Vill kunna vara med på midsommar i år. Förra året så låg jag på bb med värkar.

Nä nu ska jag ta mig nå att dricka.

Hej


Men äntligen

Jag ser blå himmel och sol. Det va på tiden. Synd bara att det inte är så varmt ute. Bara ca 8 grader. Men jag hoppas att det blir varmare under dagen.
Idag så ska vi ut iallafall. Igår va vi inne hela dagen. Eller vi va till stugan en sävng på mat. Vi bjöd ut oss själva bara för att få komma ut lite. Igår så tror jag att vi låg på soffan hela dagen. När det regnar som det gjorde igår så tappar man lust och ork till att göra något alls. Konstigt att man är så beroende av vädret när man ska göra något.

Måste tvätta lite idag oxå. Hjallen gjorde ner sig här på morgonen så han fick ta sig en dusch. Inte så där jätte populärt. Men vad ska man göra då. Han behövde ju ta en dusch. Men sånt brukar jag göra på kvällen. Men nu är han tvättade och ren ett tag iallafall. Vet inte om han har nån magsjuka pågång. För han spydde lite i morse och sen sket han ner sig som bara den efter det. Så nu tycker jag att det luktar skit vöerallt. Ska öppna dörren en stund sen hade jag tänkt så att man kan vädra lite.
Får se hur mycket jag hinner idag. Ska iallafall ta en promenad med Sally. Måste börja jobba lite med henne nu. Hon behöver verkligen det.

Jag har börjat få ont i halsen oxå. Det svider som bara den. Så innan jag gör en massa idag så ska jag lägga mig ett tag när Daniel har vaknat. Hanska jobba natt den här veckan så jag kan inte sparka upp honom så tidigt..

Nä nu ska jag göra lite frukost åt barnen.

Hej

Dax att skriva lite igen

Nu va det några dagar sedan jag skrev. Har väl hänt både bra och dåliga saker sedan sist.
I fredags så åkte jag, Wilma och Jossan på en lite hästturé. Vi va till ett arabstuteri och kollade på några 1 åringar som Jossan va intresserad av. Men dom va jätte dyra. Men det fanns en som va jätte söt som hon skulle sälja för halva priset, bara för att hästen va lite nervös. Men det känns som om man kan träna bort sånt ganska så fort. Men Jossan skulle höra av sig till hon som hade uppfödningen. Men jag har inte hört nå så jag vet inte hur hon kommer att göra. Skulle tro att det inte kommer att bli nån affär.
Sedan så åkte v vidare mot Kungsgården. Där gick det fort och bra. Hämtade Sally, Skrev papper och sen va det bara att åka hemåt igen. Fick med ett täcke. Så det va ju bra.
Väl hemma så tog vi in Hubert från hagen och släppte ut Sally. Hon blev så glad över allt gräs som fanns där. Hon rejsade som bara den. Hur söt som helst.
Efter ett tag så kom Huberts ägare och hämtade honom. Ledsen blev man och det kom en hel del tårar. Det va bara att slänga in honom och sen så åkte hon. Kännsde inte alls bra när han åkte iväg. Så fredagen va väl en båda bra och dålig dag. Den va ju bra eftersom att Sally kom och dålig eftersom att Hubert åkte.

Igår lördag så städade vi här hemma. Eller Daniel städade och jag plockade bara undan lite. Han gick lös på allt här tror jag. Drog fram spis och allt. Men det va ju bra det med för nu så blev det gjort.
Anette och Elin kom förbi och fikade lite. Trevlit att prata med nån vuxen för ett tag. Nä Danne va inte normal igår så då va det skönt att det kom nån annan...
Sen efter lunchen så fick Wilma lägga sig en sväng. Hon behövde det eftersom att vi skulle få främmade senare på kvällen. Jag gick ut och mockade åt både hästar och grisar medans hon sov.

Sen va det bara att gå in och börja med maten. Skulle göra potatisgratäng. Hade i en massa grädde och den blev så god. Sen att man grillade till och gjorde en stor sallad och ostsås gjorde ju inte det hela sämre.
Det va en jobbarkompis till Daniel som kom med sin familj. Dom har oxå två barn. En som är ett år äldre än Wilma och en som är några veckor yngre än Hjallen. Så Wilma och Nemi lekte jätte bra.

Sen när dom åkte så la jag mig på soffan för då va jag ur trött som helst.

Idag vet jag inte alls vad jag ska hitta på. Det regnar som bara den och jag har inte nån större lust att göra nå alls. Men nu så måste jag gå å ta ut hästarna en sävng så att jag kan mocka åt dom. Men jag gissar att dom snart är inne igen eftersom att det verkligen regnar på massor. Så nu är det bara att slänga på täcken och släppa ut dom en stund.
Sen så får vi se vad som händer idag. Kanske att man ska åka till mamma å pappa en sväng. Man är ju inte dit så ofta som dom är hem till oss.. Men kan ju ändå inte vara ute och fixa nå så då kan man lika bra åka en sväng.

Hej hej...

Så arg!!!!!!!!!

Det va länge sedan så jag va så här arg som jag är nu. Wilma kan ju inte äta eller dricka något med mjölk i. Så har det varit länge. Det finns en välling på marknaden som är helt mjölkfri. Men nu så är den slut. ÖVERALLT!!!! Pratade med dom som tillverkar vällingen igår. Fick till svar att det fattades en ingrediens till vällingen. Sen så skulle den inte komma ut i affären igen förrens om 2-3 veckor. Så jag frågade vad jag skulle göra nu eftersom att vi är så beroende av vällingen till Wilma. Men jag fick inte nå svar.
Så nu i morse så blev jag så arg så jag mejlade ett ganska så argt mejl till dom. Skrev att dom måste väl ha bättre framförhållning så att det inte blir så här. Jag blir så ju arg när det inte finns välling att få tag i och man är så beroende av vällingen. Fattar inte att det bara ska vara en massa krångel. Kan man inte se till att det alltid finns sånt som ska vara i vällingen hemma.
Så nu får vi ta det som det är. Kommer att bli en massa grin från Wilma eftersom att det inte finns välling. Det är skit jobbigt att inte kunna ge henne något som hon vill ha och verkligen behöver.

Nu fick jag ur mig lite iallafall. Men jag är så irriterad så det finns inte...

Ska gå och bada mina älsklingar nu. Sen så kommer mammorna hit vid 1 tiden. Så jag måste hinna ta golven innan dess oxå.

Nu ska jag dricka upp mitt kaffe innan det blir bad.

Hej

Försäkring

Japp nu har jag fixat försökring till Sally. Det kan behövas. Sen så ska hon få ett pass och chipmärkas. Men det kommer att ske i September eftersom att hon måste äta upp sig innan man kan ge henne ett chip. Så det kommer att bli bra. Jag ska försöka få ner priset lite till eftersom att jag måste kosta på med pass och allt. Lite konstigt är det att hon som äger henne nu inte har brytt sig om det. Men på fredag så hämtar vi henne. Så då kommer hon att få det bra. Tror att hon har det ganska så bra nu med. Men en ett åring behöver ju en massa mat och just nu så gick hon i en hage där det knappt fanns ett grässtrå. Så jag måste vänja in henne lite så att hon inte får en chock när hon kommer hit å se all mat. 

Idag så ska vi ner på bvc med Wilma. Hon ska på lite koll eftersom att hon har en dålig mage. Det är ju så tjatigt när det inte går över alls. Nu har hon varit dålig så länge. vissa dagar är hon pigg och glad. Men sen rätt va det är så sitter hon bara där och jag tycker så synd om henne. Nu har hon bara fått koktmat på slutet och det verkar funka ganska så bra.

Igår så blev beteshagen klar iallafall. Så nu går hästarna på bete. Va dom njuter. Men vad dom kommer att svälla. Ska tömköra Hubert ikväll så att han håller formen. Derius ska bara få vila några dagar till. Sen kanske jag tar en promenad med honom.

Nä nu ska jag ta en dusch och sedan måste jag göra klar Wilma.

Hej 

Åsens Rally Sally


Kan man bli sötare


Lite smått å gott

Idag har det varit tävling inne på ridskolan i stan. Det gick bra. I första klassen så skulle han ju så klart fjanta sig med att vägra redan på första hindret. Men eftersom att jag är lika vrång som Derius så va det bara för honom att hoppa. Sen va det dax för nästa klass. Det gick hur bra som helst. Men han rec det sista hindret. Så typiskt. men jag är jätte nöjd ändå. Med tanke på att det va länge sen som han hoppade en hel bana på 70 cm så va han hur duktig som helst.
Så nu ska gubben få två veckors vila. Det kommer han tycka är skönt. Att bara få gå å äta upp sig. Sen blir det hårdträning igen. Vecka 33 så ska vi på ridläger så då måste han vara i form tills dess. Men det är inte några problem.

I morgon så ska jag å Jossan åka och titta på Åsens Rally Sally. Det är en ponny som jag ska köpa. Hon är hur söt som helst. Vill ju ta hem henne på direkten. Men jag vill prata lite mera med hon som äger henne nu. Så om allt går bra så hoppas jag att vi kan hämta henne i veckan eller till nästa helg.

Nä nu ska jag höra med Danne om vi ska äta eller fika nå. Det blev sån sen lunch så vi har inte kommit till middan än..

Ha det..

Det blåder lite

Å inte så lite heller. Fasiken va det har blåst inatt. Jag har sovit så dåligt för Hjallen har vaknat vet inte hur många gånger. Så idag är jag trött och seg. Men jag känner hur livet håller på att komma tillbaka nu. Har fått i mig gröt till frukost och fått i mig lite kaffe så snart är jag som folk igen.
Inatt så trodde jag flera gånger att ett fönster skulle blåsa in. Det va så det lät iallafall. Nu när man har vant sig vid värmen så kommer det här vädret. Men det är väl som vanligt. Man kan inte lita på vädret förrens efter midsommar nästan. Det va ju bra att det regnade igår så att det växer bättre. Så nu behövs det bara en massa sol så att vi kan ta in hö sen. Skulle tro att vi kommer att få in mycket i år. Brukar  kolla när jag rider över åkern å det är fint det som växer.

Idag så måste jag åka till Bollnäs en sväng för att hämta köttfärs och jag ska lämna ett brev till LRF. Efter det så blir det att åka hem med köttfärsen för att sen åka vidare till stan å träffa mamma för att få lite lunch. Sen är det ju tandläkaren efter det. Men jag tror att det ska gå bra. Jag återkommer med hur det gick ikväll.

Senare så ska jag packa det som ska med på tävlingen i morgon. Man känner sig som en nybörjare när man bara ska hoppa 50 och 70. Men man måste börja nånstans. Sen ska han få två veckors vila. Det kan han behöva. Men jag gissar att han kommer att bli fet som bara den. Men det får så vara. För han ska få njuta av sommaren och av att bara få gå å äta grönt gräs.

Nä nu ska jag ta å få på mig lite kläder. Lika bra att göra det nu medans Hjallen sover. Gissar att han är trött idag. Skulle tro att han kommer att sova en stund till.

Vilken trist dag

Idag har det regnat som bara den. Va tråkigt det har varit. Vi har vare inne hela dagen. Eller jag å Hjallen gick ut när Wilma sov. Fixade klart i stallet då. Men sen va det bara att gå in.
Jag har bakat "Märtas hårda chokladkakor" och en sockerkaka idag. Sen är det undanplockat överallt. Bara tvätt som ska vikas. Men det tar jag en annan dag.
Mamma kom förbo när hon hade slutat jobba. Hon å pappa skulle åka till Glösbo för att kolla på en soffa som det va halva priset på. Men den hade blivit såld. Synd det för dom har så fina saker där. Ska nog ta mig en tripp ditt nåt tag och kika vad som finns.

I morgon så ska jag till tandläkaren. HOPPAS att det går bra så jag slipper laga något. Eftersom att jag inte har drukit mjölk nångång så har jag inte fått i mig så mycket kalk som kroppen behöver. Vilket har lett till att jag har haft en massa hål. Men nu dom senaste gångerna så har det varit bra. Skönt det. Så ikväll blir det att borsta nog och ta med tandtråd som jag även har gjort hela veckan. Sen i morgon så blir det samma sak igen och att jag inte kommer att äta så mycket.

Iallafall så har jag hittat en ny ponny. Nu ska jag bara få Danne att fatta hur bra den kommer att vara. Vi behöver inte köpa den på engång. Så det är bra. Ett sto på 1 år. Då kan man ta föl efter henne =) Hehe det gäller att lägga upp en plan på allt. Tänk om man kunde börja med lite avel. Det skulle verkligen vara hur kul som helst. 

Nä nu ska jag gå å sova. Kanske att man hinner läsa lite i boken. 

Natti 

Kraken

Hjallen har rammlat. Jag höll på att torka lite vid spisen så hör jag världens smäll. Då har Hjallen rammlat och fått Wilmas cykel över sig. Kan säga att han skrek ganska så mycket. Tror att han bet sig i läppen på samma gång för han blödde lite och läppen blev svälld. Men nu sover han iallafall så jag har fått lite gjort nu på morgonen.
Jag har ju kommit in i nån bakperiod igen. Så nu har jag gjort havrekakor på morgonen. Funderar på att göra nå mera. Men jag vill inte dra igång nå nu eftersom att vi ska åka till stan om en stund. Tycker att det är kul att baka. Men jag ska inte göra en massa. Bara lite till....

Igår va jag ute och red på kvällen. Han gick som en klocka. Trodde först att han började tappa lusten eftersom att han va jätte trög och konstig i måndags. Men det va som om jag red en annan häst igår. Galoppen va helt underbar å han va hur mjuk som helst. Det kanske va för varmt åt honom på måndan. Nu är det bara att hålla tummarna att det håller i sig fram tills på lördag då det är tävling. Efter den så ska han få vila 1-2 veckor innan det måste tränas till lägret. Han har gått ganska så mycket på slutet så nu måste han få lite vila. Då kan jag träna mera med Hubert. Eftersom att han ska åka så vill man ju ändå att han ska vara i fin form. Tänkte tömköra honom senare idag. Eller ikväll när barnen sover. Han kan behöva jobba lite mera än vad han gör.

Idag så ska jag å Hjallen åka till barnenshus en sväng. Wilma är hon farmor så då passar vi på att åka själv. Lättare utan henne när man bara ska kolla lite.
Blir väl en sväng på dollar oxå skulle jag tro.
På hemvägen ska jag in till Mia för att få lite lunch och lämna lite som hör till bilbarnstolen. Dom lånar den så länge eftersom att jag ändå inte ska ha nå barn just nu. Eller enligt grannen så ska jag ju det.. Men inte om jag få bestämma.

Ikväll så blir det en ridtrur igen. Dressyra lite på åkern. Det kan behövas.

Nä nu ska jag klä på mig innan Hjallen vaknar.

Hej

Nu måste jag skriva av mig lite

Nu va det några dagar sedan som jag skrev här. Kan ju säga att det har hänt en heldel sen sist.

I fredags så va jag, mamma och barnen till Bollnäs för att handla lite. Då va det inte kläder eller nå sånt som skulle handlas utan mat. Tycker att det är så tråkigt att åka på samma affär hela tiden och i Bollnäs så har dom så mycket frukt och grönt på en affär. Så då har jag handlat där nångång ibland. Men när vi va på en affär så ringer mobilen. Då va det Johanna som äger Hubert. Hon pratade på lite men till sist så kunde jag inte hålla mig. Jag frågade om hon ville ha tillbaka honom. Vilket hon ville. Men det är inte hon som ska ha honom utan en kusin. Personligen så skulle jag nog inte kunna göra så. Nu har jag haft honom i 6 år och om Johanna ville ha tillbaka honom till sin dotter så förstår jag. Men inte ta tillbaka honom för att låna ut till en annan. Så jag är ju arg, ledsen å jag vet inte vad..
Men det är ju hennes häst så hon måste ju få göra som hon vill. Men den dagen han åker så kommer det att gråtas många tårar.

I lördags så gjorde vi inte så jätte mycket på förmiddan. Det va ju ganska så varmt. Vid 2 tiden så åkte vi till stugan. Mamma hade bjudit ut oss och Karlsson/Sjöström. Trevligt va det. En massa god mat. Barnen fick åka lite båt. Sen när vi skulle åka hem så skulle Wilma och Hjallen stanna kvar. Då blev Ida ledsen för att hon inte skulle få vara kvar. Så det slutade med att även hon fick sova i stugan.
När vi kom hem så gick vi en sväng efter vägen. Träffade på en som har stuga här som vi prade med. Helt plötsligt så fårgar hon om vi ska ha ett till barn. Sånt frågar man väl inte hur tjock man än är. Så jag blev lite ledsen där oxå. Så nu vågar man inte äta nå för mycket inte. Låg hela den natten och tyckte att jag kände nå i magen. sån sätter sig på hjärnan när man får höra.

I söndags så va det morsdag. Fick lite blommor. Jätte fina va dom. Va iväg till svärmor på mat. Dom hade grillat lax som ja kanon god. Åt så man knappt orkade ta sig hem sen. Vi va inte där så länge eftersom att barnen va så trötta. När klockan va 17.45 va vi hemma igen och båda två sov.
Vid 6 tiden så kom kusinen som ska ha Hubert. Tror jag lät lite sur när hon va här och fårgade lite. Men det skiter jag i. Hon verkade vara en sån som ska ha allt. Bara hon får så är det bra.  Nä jag gillade inte henne. Hon ska ha hästarna på lösdrift. Så jag undrar hur det ska gå för honom i vänter när han har blivit riden och svettig. Han kommer att frysa en massa. Eller så kan pälsen mögla i värsta fall.

Igår måndag så va Danne till tippen med en massa skit som finns här hemma. Så när han åkte iväg så tog han med sig barnen. Då passade jag på att göra klart en hage. Så nu är det bara lite tråd som fattas innan den är klar. Ska göra det sen hade jag tänkt. Vi ska även skotta ur höladan idag. Lika bra att passa på när det är lite regn ute. Då blir det inte så varmt där uppe.
Tog en ridtur igår oxå. Men han känndes inte så pigg. Vet inte om det är värmen eller gammeln som kommer. Men jag hoppas på värmen. Vi ska vara med på tävlingen i helgen och sen blir det läger vecka 33. Efter det så tror jag att Derius ska få bli gårdshäst. Han har ju slitit mycket i sitt liv så han förtjänar att få bara vara.
Jag bakade även bullar och matbröd igår. Va gott det blev.

Nu har jag drömmar i ugnen som snart är klara. Tänkte att jag ska baka lite nu när jag känner för det. Det är ju bara 1½ månad innan Hjallen fyller 1. Så om jag börjar baka nu så slipper jag stå där dagen innan som man annars alltid gör.

Nä nu ska jag plocka undan i köket och göra lite kaffe. Sen måste man ju provsmaka kakorna =)

RSS 2.0