Borta bra med hemma bäst

Ja nu är man äntligen hemma. Eller ja vi har ju varit hemma ett tag nu. Barnen har verkligen varit duktiga nu när vi har åkt så långt. Dom har inte gnällt många gånger. Trodde att Hjalmar skulle vara mer grinig än han va. Han frinade till två gånger å¨vägen upp och två gånger på vägen hem. Så jag är jätte glad att det har gått så bra.

Nu sover båda två och jag håller på att tvätta lite. Har ju en del tvätt som måste tvättas nu. Jag har även hunnit med att varit till stan för att handla lite. Vill inte åka på affären här hemma för det blir så dyrt då. Tycker verkligen inte om att handla där. Gör det bara i nödfall. Men nu har vi lite så att vi klarar oss i morgon och på tisdag. Sen är det ju nyår på onsdag å då ska vi ha fest här. Men det kommer att bli lungt för min del eftersom att vi har barnen hemma. Vill inte lämna bort dom nu när vi har varit borta en hel vecka. Så nu ska dom får vara hemma ett tag innan det bli att sova borta.

I morgon förmiddag så ska jag hämta hem hästarna igen. Ska bli så skönt att få hem dom å börja rida igen. Ska verkligen passa på nu när Danne är hemma ett tag igen. Han är pappaledig med Wilma tills den 12 januari.
På efgtermiddan i morgon så ska morfar och min moster komma och fika lite. Moster bor ju i Norge så henne träffar jag inte så ofta. Så det ska bli kul att dom kommer.

Sen på tisdag så ska jag åka till stan en sväng. Tänkte kolla om man hittar nå fina nya kläder. Det är ju ändå lite rea så man kanse hittar nå som passar. Ska även handla lite mera då tills nyår. Vet inte riktigt vad jag ska ha efter maten. Men det ordnar sig.

Nä nu ska jag kolla runt lite innan jag ska till tvättmaskinen.

Tack å hej..

Julen då

Hur ska man sammanfatta den här julen då??? Jo den har verkligen varit bra. På julafton så va jag först i pulckpacken med Wilma. Det va toppen kul att åka pulcka med henne. Sen på eftermiddan så gjorde vi oss lite fina och åt god mat.  Efter maten så kom tomten. Tänk att han hittade oss här oxå. Fattar inte hur han gör.... =)

Wilma fick en massa bra saker. Även Hjalmar fick sånt som han verkligen behöver. Själv så fick jag lite kläder och lite annat som man har användning av.

Den här julen har varit så lugn och skön. Man har inte stressat för att hinna med allt. Förr om åren så har det blivit så att vi har åkt runt till alla och då har jag blivit stressad. Så jag måste säga att den här julen va den första på länge som man inte stressade.
Så nästa år tror jag att vi ska fira jul hemma. Vi har aldrig haft en jul hemma med min familj. Så jag vill ha det.

Annars så har den här veckan varit rolig. Jag och pappa åkte slalom igår. Det va ett tag sen man åkte. Men lika roligt som vanligt va det. Skulle det bli så att Wilma eller Hjalmar blir allergisk mot hästar så att jag inte kan ha sånna längre så kommer jag att ta upp mitt slalomåkande igen. Men just nu så hinner jag inte med det.

Idag har jag å Danne åkte skoter. Tror att det blev runt 12 mil. Så idag fick man åka som aldrig förr. Tur att man har bra kondition. 

Nä nu ska jag ta mig nå att drick å sen ska vi gå ner å kolla om det är nån i husvagnarna som man känner. Har en granne som har sin vagn här.

I morgon åker vi hem iallafall. Ska bli skönt. Borta bra men hemma bäst!!!!!

Hej då 

Underbart

Vilken toppen dag det har varit idag. Först så va vi till Funäs och jag hittade två julklappar till. Så nu får det verkligen vara bra med klappar för i år. Vi fyller ju år snart oxå så man måste ha några ideér kvar tills dess.
Annars så har jag och Wilma varit i pulkabacken och åkt pulka. Det va hur kul som helst. Hade glömt bort hur kul det kunde vara att åka pulka. Tur att man har småbarn så att man kan få leka lite =)

Har inte lagt in nå kort än heller så jag får göra det när jag kommer hem så att dom kommer på rätt dator.

I morgon är det julafton. Då ska det bli gott med all mat.

Men nu ska jag kika lite å sen ska jag gå ner till tvättmaskinen. Tur att det fanns en sån som man kan låna. Man kan ju få tråkigt annars.

Hej så länge..

Blåsigt

Idag har det blåst en hel del. Va inne ganska så länge innan vi gick ut. Men när vi väl kom ut så va det inte alls så skönt. Tror att vi bara va ute ca 30 minuter innan vi gick in. Det märktes att Wilma inte heller hade nån lust at vara ute för när vi kom in så protesterade hon inte alls.
Så i morgon gör vi ett nytt försök att vara ute en hel dag.

Idag så har jag å Danne varit ner till Funäs en sväng. Vi hittade några flera julklappar till mamma å pappa. Så nu får det vara bra till dom. Tänkte att jag ska åka en sväng i morgon igen så kanske jag hittar nå åt Danne.

Annars så är det verkligen en bra stuga som vi har hyrt. Den ligger ca 400 meter från skidbacken. Så det är perfekt. 4 rum och kök. Ett ganska så stor rum sen är det två lite mindre.

Nä nu ska jag nog gå å lägga mig å läsa lite.

Tjingeling

Fjällen

Då sitter man i en stuga i fjällen. Hur härligt som helst är det. Idag hae vi varit ute och åkt pulka med Wilma. Tror att hon tyckte att det va kul. Wilmas mamma tyckte iallafall det. Så i morgon blir det att åka lite mera. Ska hitta på en bra backe som man kan åka i. Sen så har jag å Danne åkte några mil skoter. Gissar att det kommer att bli lite mera i morgon.

Men jag kan inte fatta att man ska bli så trött när man kommer upp hit. Jag somnade till på soffan tidigare. Så nu är jag lite piggare. Har letat lite julklappsrim nu som jag ska skriva över på några av klapparna. Tycker att sånt är lite roligt att man måste gissa vad det är innan man fåt öppna.

Nä nu ska jag kolla runt lite så får vi se om jag lägger in några kort i morgon. Om det finns nån sladd med vill säga.

Tack å hej.

Nu har det hänt saker

Vi kan börja med söndagen det 14/12. Då hade vi middan här hemma för dom på Daniels sida. Det va hans mamma, pappa, faster, kusin med familj och farmor och farfar. Det va jätte trevligt. Alla verkade tycka om maten och det blev lite över av allt. Så jag hade gjort så det fanns iallafall. Vi delade ut julklapparna eftersom att vi inte är hemma över julen. Barnen fick jätte bra saker. Själv så fick jag ett halsband av Dannes faster som jag gillar jätte mycket.
Senare på kvällen så öppnade min svärmor en chokladask. Så jag tog några bitar. Men efter en stund så kände jag att det irriterade i halsen. Men jag tänkte inte så mycket övet det. Sov ganska så bra den natten ändå.

I måndags så va halsen bra. Skönt tänkte jag då va det bara nån lite reaktion på nån av chokladbitarna som jag åt. Sen på kvällen så började jag hatt hosta å ha mig igen. Tog betapred och en annan medicin som jag igentligen har till Wilma. Men jag tror att det lättade lite iallafall. Så jag somnade å sov hur bra som helst.

Igår tisdag så skulle jag åka på mammaträff med dom från föräldrargruppen. Innan jag åkte så åt jag en choklad som vi fick av Daniels kusin. Men det skulle jag inte ha gjort. Började att hosta å ha mig. Men eftersom att jag är som jag är så åkte jag till stan på träffen. Sen när jag kom hem så red jag oxå. Men jag va inte bra i halsen. Så jag tog betapred. Ringde till rådgivningen och hon ville att jag skulle åka amulans in. Men jag körde själv. Kännde bara att det går fortare än att jag ska vänta på en ambulans eller nån som kan sitta barnvakt.
Väl inne på jouren så blev allt värre. Fick adrenalin rakt in i blodet. Men det tog lång tid innan det verkade. Så när jag hade fått nästan en hel spruta så började det bli lite bättre. Men eftersom att jag inte va bra så ville dom att jag skulle åka till Bollnäs och läggas in. Så det blev så.
Åkte ambulans till Bollnäs och fick ligga där över natten. Men jag har inte sovit så jätte bra. Har legat i EKG, syrgas, dropp och en som tar blodtrycket var 15:e minut. Men det blev lite bättre under natten iallafall.

Men nu är jag hemma igen. Trött som bara den. Så jag ska gå ut och ge hästarna lite hö nu och sen vila lite medans barnen sover.

Så tack å hej..

21 månader

Idag är Wilma 21 månader. Bara 3 månader kvar tills hon blir 2 år. Att det kan gå så fort. Förra året vid den här tiden så kröp hon runt på golvet och sa inte så mycket. Det är annat än vad man kan säga idag. Nu springer hon bara runt. Kan inte sitta stilla. Munnen går i ett på henne. Hon är aldrig tyst. Eller jo om det kommer nån som hon inte känner så bra.

Idag är det Luciadagen. Bra väder blev det iallafall. Vi skulle gå ut och grilla korv med några bekanta. Men hon har hon gjort sig illa så då kommer inte dom ner något. Så nu äter vi korv inne i stället. Sedan så ska vi gå upp i sogen för att träffa tomten. Han skulle komma vid 4 tiden. Så vi går väl upp då. Tur att det inte är så långt borta med tanke på att det är kallt ute. 12 minus har vi nu. Men jag tycker att det är lite mysigt oxå. Är det vinter så är det.

Nähä nu ska jag fixa på lite medans barnen sover. För i morgon kommer Daniels släkt hit på mat. Ska bli kul att träffa dom. Vi träffar ju inte dom så ofta.

Ha det hej...

Fått en massa gjort nu

Ja äntligen så har jag fått en massa gjort. Har dragit på allt så länge jag kan. Men nu har jag bakat bullar, små kakor, muffin, en annan kaka och köttbullar. Så skönt att det sånt fixat nu. Idag harjag även städat tvrummet. Så nu är det Wilma förbud ett tag.

Idag har jag varit på Linden. Jag har börjat domna bort i ryggen. Har haft så här några veckor. Inte alls så roligt när man inte vet vad det beror på. Så nu ska jag få en remis till röntgen. Men man vet ju hur lång tid det kan ta innan man får komma dit. Gissar att jag kommer att få ett brev medans vi är i fjällen. Men då är det väl så då.. Jag hoppas iallafall att det kommer att gå över. Skulle gissa på att det är nån nerv som ligger i kläm.

Just nu är Danne ute med skotern och jag satte mig en stund. Ska snart fortsätta med köket. Måste ta golven där idag. Så nu ska jag kolla runt lite innan jag ska göra ett sista ryck för idag.

Tack å hej.

Börjar bra

Man kan ju säga att den här dagen inte började så bra. Wilma har hält blåbärssoppa i soffan. När jag står där i vild förtvivlad och försöker att torka bort det så hör jag hur det rinner något i köket. Då har hon hällt ut en massa rengöringsmedel på golvet. Så nu stinker det i huset. Måste öppna och vädra för jag börjar få ont i huvudet. Det luktar bra starkt när det kommer så mycket rengöringsmedel på samma gång.
Så nu har Wilma fått ordentligt med skäll för första gången i sitt liv. Men jag måste ju säga åt henne. Kan ju säga att hon åkte i säng. Så nu måste jag sätta mig här och skriva av mig lite så jag inte river huset.

Iallafall ska dom komma och göra klart med kaminen. Men sotaren kunde inte komma förrens i januari och besikta så vi kan inte använda den förrens då.
Senare så måste jag åka och handla oxå. Wilmas välling börjar ta slut så då kan jag lika bra åka till stan och handla allt jag behöver till helgen. Hennes välling finns ju inte här på affären. Lite tjatigt är det när man kommer på att den inte finns så det räcker till morgonen. Men då brukar hon ändå äta vanlig frukost så då går det bra ändå. Tänkte snart ta bort morgonvällingen. Ska prata med bvc nästa gång jag ska dit. Hon har alltid nån bra idé på vad man ska göra.

Nä nu måste jag försöka få bort lite lukt så jag kan andas igen.

Tjopp

Några kort



Vilken syskonkärlek



Min prinsessa





Bästa stallhjälparen





Vackraste





Lillprinsen




Gofisen




Mys med syrran

Ischoklad

Ja det är gott om man äter 1-2 stycken. Men nu har jag ätit ca 10 så jag skulle kunna spy. Så nu va jag tvungen att träna fast jag inte hade tänkt göra det ikväll. Men vad gör man inte. Så i morgon blir det inte nå gotta alls. Inte nån kaka eller nå ischoklad. Det är ganska bra att bara proppa i sig en dag för då blir jag så illamående så att jag inte äter nå sånt på jätte långe.

Idag har jag tagit mig en lång ridtur. Va till ett ställe som heter Gullberg. Där finns en lång backe som man kan galoppera upp för. Så i morgon kommer nog både jag och Derius ha lite ont i benen.

Orkar inte skrvia nå mera nu. Men jag återkommer snart med några kort. För jag hadr tänkt lägga in några nya på datorn.

Hej hopp

Tränat

Nu har jag äntligen kunnat träna igen efter att ha varit sjuk i över en vecka. Det kändes så skönt att få träna lite. Lätt gick det oxå. Trodde att jag hade trampat bara några minuter så hade det gått nästan 10. Så kul det va. Ska ta å träna lite i morgon oxå. Ska även rida i morgon så då blir det ju lite träning där med. Tänkte att jag ska ut och galoppera. Då får man träna nästan hela kroppen. Skönt är det iallafall.

Barnen ligger. Hjalmar sover men Wilma ligger och pratar. Ska snart gå upp och kolla så att bandspelaren inte har stannat. Den kan vara bra att ha ibland. Men det är inte så ofta som jag sätter på den på kvällen. Men när jag lägger båda barnen sammtidigt så är det bra för då stör dom inte varandra när som ska sova.
Men nu kom jag på att när hon ligger och pratar hela tiden så kan hon ha tagit av sig blöjan. Så jag gick upp. Men det va tur att blöjan satt på för den va full med bajs. Men pyjamasen hade hon tagit av. Men nu är hon bytt å vägrar sova. Så nu får hon ligga och muttra ett tag.

I morgon så ska dom komma och sätta in insatskaminen. Ska bli så mysigt att få den nu. Va varmt det kommer att bli här inne. Jag kommer väl att elda på kvällen så att man inte kan andas här inne sen.
Annars så är det väl bara att fixa på här hemma. Ska sätta mig och skriva upp sånt som ska handlas tills på söndag hade jag tänkt. Får se vilken dag som jag ska handla. Skulle vara skönt att göra det om Danne va med. Annars om mamma kan komma nåndag efter jobbet och vara med barnen så att jag kan åka själv. Men jag kanske inte handlar förrens på fredag och då kan ju Danne följa med efersom att han är ledig då.

Det får vara allt.

Hej då

Andra advent

Redan andra advent. Nyss så va det sommar å snart är det julafton. Va fort det går.

Ihelgen så har vi verkligen fått mycket gjort. I lördags så va vi på stan å handlade alla julklappar. Så nu är det klart. Så skönt att slippa ha det över sig. Bara några till som ska köpas in men det är inte nån brådis med dom. Sen på kvällen så städade vi undan och bakade lite. Eller det va Danne som bakade pepparkakor. Gott blev det. Sen när han va klar med det så åkte han en sväng på skotern och jag städade undan lite. Blev bra måste jag säga. Nu är det julfint här hemma. Har lite som ska göras innan jag är nöjd. Men jag har ju en hel vecka på mig innan det måste va ordning.

Idag så har jag gjort ischoklad och lite mera pepparkakor. Jag tänkte göra lussebullar oxå. Men när jag skulle baka ut degen så hade en inte jäst nå alls och den va hård så då fick den åka ner i sophinken. Men jag fick ju lite tid att städa undan idag eftersom att jag va själv hemma. Eller det va jag och Hjalmar. Men han stökar inte till så mycket så då går det bra.

Nu ska jag hänta lite vatten och sätta mig i soffan för att kolla på Wallander. Tror jag ska ta en frukt oxå.

Tjoåtjim

Längtar

Ja nu längtar jag till jul. Det ska bli så mysigt med jul nu. Känner verkligen att jag vill ha en bra jul. Mycket snö ska det vara. Så jag hoppas att det blir det. Men eftersom att vi ska till fjälls så borde det ju finnas en hel del snö. Annars så åker jag hem.

Igår va jag in på barnenshus och tog kort på barnen. Ska bli kul att få se dom. Han som tog korten sa att dom skulle komma vecka 51. Så jag hoppas att dom gör det så att man hinner bli klar med korten innan jul.

Idag så ska jag till Bollnäs med mamma. Ska kolla om jag hittar på nån julklapp där. Sen så ska jag köpa breda röda band som ska sitta på gardinerna i köket. Hoppas att det finns några bara.
Annars så ska jag förtsätta att göra fint här hemma idag. Ska plocka lite mera i köket innan jag är nöjd. Sen ska det fram julsaker ikväll. Så härligt att få det gjort.

Känner mig mycket piggare idag å jag hoppas att det håller i sig.

Nu ska jag gå och klä på Wilma lite kläder och sen ska jag ta ut hästarna innan jag ska klä på Hjalmar. Efter det så blir det till att fixa här hemma.

Jag måste skriva en lista på vad jag ska handla oxå. Börjar bli tomt nu.

Tjipp tjopp

Lurad!!!!!

Igår så va jag pigg. Det var hur skönt som helst att ha lite ork till att göra något här hemma. Så jag vek ihop en massa kläder som va tvättade. Jag tvättade även några maskiner. Kändes så bra att jag orkade göra så mycket. När Danne kom hem så gick jag ut och skottade bort lite snö så att jag skulle komma ut med bilen idag. Men det skulle jag inte ha gjort. För sen igår kväll så började jag få ont i halsen igen. Så inatt kom det riktiga halsontet tillbaka. Jag som trodde att jag höll på att bli frisk. Men tänk så lurad jag blev....
Så den här natten har inte alls varit rolig. Har varit jätte svälld i halsen. Så idag blir det till att ta det lite lugnare igen. Men jag känner mig ganska så pigg ändå. Så nu ska jag städa undan lite.
Eftersom att jag har varit dålig så har jag inte fått fram nå julsaker än. Men idag ska köket bli klart hade jag tänkt mig.

Ska in till stan senare och ta kort på barnen. Ska bli kul att få ett kort på dom tillsammans. Har ju bara en massa kort på Wilma. Men nu vill man ju ha på Hjalmar oxå. Så jag ska passa på att göra det idag när mamma kan följa med mig.

Nu är det dax för lite kaffe så att orken kommer tillbaka.

Hej hopp

Inte nå bättre

Snart så går jag ut och stänger dörren utan att gå in igen.. Är så trött i huvudet. Vaknade med huvudvärk i morse och till råga på allt så har Hjalmar en mindre bra dag. Han bara gnäller och gråter, Men nu ligger han i vagnen och sover så jag har fått ut hästarna iallafall. Jag måste göra klar den andra hagen idag så att jag bara kan släppa ut dom på morgonen.

Så där ja.... Nu har det gått ett tag sedan jag började att skriva här. Va tvungen att ta hand om två gnällspikar. Men nu har den yngsta gnällspiken somnat på soffan och den äldre har fått på sig kläder. Men hon vill inte ha nån tröja på sig. Så hon läre väl slippa ett tag då. Jag va lika när jag va liten. Ville inte heller ha kläder på mig.

Ser att det har börjat att snöa oxå. Så härligt!!!!! Vill att det ska komma mycket snö nu så att man kan vara ute med Wilma och göra en snögubbe, åka pulka och bara leka med henne i snön.
Väntar på att hovslagaren ska ringa oxå. Men hade jag inte hört nå innan 10 så skulle jag ringa. Så jag väntar tills klockan är runt halv 11 innan jag ringer. Skulle vara skönt att få på brodd på Derius nu så att jag kan rida igen. Nu har jag ju varit sjuk så det har inte vare nån panik. Men jag känner nu att jag börjar bli piggare. Har tagit två alvedon och lite kaffe så nu är jag pigg ett tag.

Mamma kom med nå tabletter igår som ska bygga upp immunförsvaret. Jag har väl aldrig haft sånt dåligt immunförsvar som den här hösten. Så nu ska jag ta två tabletter om dagen och hoppas att det bli bättre. Har även börjat äta bättre igen. Jag har ju ätit ganska lite på slutet. Men nu har jag fått bättre aptit igen så då kanske jag bli piggare bara av det.

Nä nu ska jag fortsätta att plocka undan lite medans jag orkar. Sen ska vi gå ut bara hovslagaren har kommit.

Kan hända att jag skriver lite mera sen.

Hej hopp

Jag ger upp

Nu orkar jag inte mera. Har en förskylning som inte ger med sig alls. Har ont i mina ögon och i huvudet. Näsan den bara rinner. Men jag håller ändå mina tummar på att det ska gå över snart. Jag orkar inte vara dålig nå mera nu.
Jag har iallafall plockat undan lite i köket idag. Så i morgon tänkte jag fortsätta. Har även tagit bort en massa leksaker. Allt behöver inte vara nere.
Men när jag höll på med allt så kännde jag att jag började tappa orken igen. Så nu är jag klen igen. Ska snart lägga mig på soffan och kolla på sjukhuset.
Ska ta nå mera att äta oxå hade jag tänkt. Det blev en tidig middag idag och sen har jag ätit nån macka nu på kvällen. Men eftersom att jag har ätit så dåligt i flera dagar så måste jag försöka få i mig lite mera.

Håller på å tvättar lite oxå. Men nu när jag skulle slänga in tvätten i torktummlaren så hade allt stanna. Gissar på att det har gått en säkring eller nå sånt. Men Danne skulle kolla nu så jag får väl tvätta lite mera senare eller i morgon.

Nu har Hjalmar oxå fått ögoninflammation. Igår kväll när jag skulle gå å lägga mig så låg han och små grinade. Gick in till honom och ser att ena ögat är så svällt att han inte ens får upp det. Så jag ringde rådgivningen och frågade vad jag skulle göra. Men dom sa att jag skulle fortsätta med vatten och om det inte blev bättre tills idag på morgonen så skulle jag ringa bvc eller hälsocentralen. Men tack å lov så va han inte alls svälld i morse.

Men nu sover båda två och jag ska lägga mig i soffan en stund innan jag ska gå och lägga mig. Sen ska jag be till gudarna att jag får sova lite bättre i natt. Tror att vi har haft nån av Wilma eller Hjalmar med oss i sängen flera nätter. Så jag har sovit lite dåligt. Men Hjalmar fick lite alvedon innan han somande så han kanske sover bättre nu.

Nu väntar soffan.

Tack å hej

RSS 2.0