Sjukvecka...

Ja det kan man ju kalla denna vecka. I söndagkväll när jag skulle sova så kändes det som om jag hade en jätte klump i halsen och jag hade ont i magen. Sov jätte dåligt. Men på måndag när jag vaknade så åkte jag ändå med barnen till dagis och jag åkte mot stan. Men det vattnades i munnen och jag mådde illa. Så när jag nästan va i stan så beslutade jag mig för att åka hem. Ringde till jobbet och sjukskrev mig. Så när jag väl kom hem så la jag mig på soffan och somnade. Sov 3-4 timmar innan jag vaknade till. Men när jag hade vaknat så låg jag ändå kvar för att vila eftersom att jag inte alls kände mig pigg.
Lika va det igår då jag oxå tillbringade dagen på soffan. Men efter att ha sovit ca 2 timmar så va jag pigg. Så jag behövde nog sova alla som timmar som det ändå blev till slut. Skulle tro att det har varit lite för mycket nu på slutet så jag orkade helt enkelt inte nå mera.
Idag så hade jag sett fram mot att åka å jobba. Men inte det.... Inatt så vaknade jag av att Wilma började hosta och det slutade med att hon hade spytt ner hela hennes säng. Så det va bara till att vara uppe ett tag i natt. Duschade henne klockan 3 i natt och det är ju inte så trevligt att ta en dusch den tiden på dygnet. Men jag måste säga att det gick bra ändå. Sen så satt vi nere och kollade på tv ett tag innan hon somnade om. Men så fort hon rörde sig lite så spydde hon.
Nu sitter hon och Hjallen i soffan och kollar på tv. Så det blir till att ta det lite lugnt idag. Jag ska tvätta och packa lite tills dom ska till fjällen i morgon.
Synd att det är tråkigt väder idag. Men ändå ganska så skönt för då kan vi vara inne och få undan lite och inte känna att man måste ut i det fina vädret. Fast jag hoppas att påsken blir riktigt fin. Jag vill vara ute hela helgen. Sen så ska jag motionera en massa denna helg.
Hade ju som plan att åka till gymmet innan jobbet idag. Men det blev verkligen inte så. Så det får bli städa nu så hoppas jag på en springtur ikväll. Annars så får jag väl ta lite på crosstrainen i stället. Kanske att man skulle göra det för man blir ju trött efteråt..
Nä nu ska jag göra ett ryck igen. Måste ju sanera övervåningen igen....
Hej.

EEG

Ja nu har vi då fått en tid för att göra en EEG undersökning på Hjalmar. Jag tror att det kommer att gå bra och att det inte är nå allvarligt. Men ändå skönt att då det gjort så att man kan utesluta saker.

Förberedelser
För att barnet skall somna under undersökningen måste man hålla det vaket före undersökningen enligt följande direktiv:

  • 0 – 1 år:  barnet skall vara vaken mellan två måltiden
  • 1 – 2 år: väckning kl. 5, barnet får inte sova middag före EEG-undersökningen
  • 2 – 7 år: barnet får sova kl. 23 – 4
  • 8 – 16 år: barnet/den unga får sova kl. 23 – 2
Bara här så blir det jobbigt genom att vi fpr sova mellan 23 till senast 5 på morgonen.

Syftet med undersökningen
Med undersökningen registrerar man den elektriska aktiviteten i hjärnbarken. Undersökningen används för att utreda sjukdomar i det centrala nervsystemet, t.ex. epilepsi och andra anfallssymtom eller inflammatoriska sjukdomar. Vid en EEG-undersökning av barn är det viktigt att man kan göra mätningen både när barnet är vaket och när det sover. Därför håller man ofta barnet vaket natten före registreringen.
Så det ska ändå blir skönt att göra det här nu. Vi vet ju inte vad det berodde på när han slutade att andas och eftersom att han har haft svår krupp i helgen och även så slutat att andas en kortare stund så blir den här undersökningen bra.
Det kommer att vara en jobbig dag då vi måste gå upp så tidigt. Vi ska inte vara i Hudik förrens klockan 10 på förmiddan så jag undrar vad vi ska hitta på hela morgonen. Får väl helt enkelt muta honom men nå roligt. Men hur roligt är det att leka klockan 4 på morgonen då??
Jag kan ju kliva upp då men det är ju inte så att man vill sätta sig och leka. Att sätta på en film känns inte riktigt bra heller eftersom att vi förmodligen kommer att somna båda två. Tänkte försöka få Wilma att sova i stan den natten så att iallafall hon får sova. Då är det bara att jag hämtar upp henne och mamma när vi ska åka.
Idag så blev det annars en lugn dag. Tänkte att jag skulle ha tagit en tur på Sally nu på morgonen. Men jag har varit så trött så det blev sovmorgon i stället. Så jag tar mig an henne ikväll när jag kommer från jobbet.
Nu ska jag ta lite mera kaffe innan det är dax att åka till stan och jobba lite.
Hej

Liten uppdatering då kanske

Eftersom att jag inte orkar skriva till alla som fråga om hur det är med Hjalmar så skriver jag lite i bloggen i stället.

Det som hände honom va att vi kollade på tv. Jag skulle klippa tånaglarna på honom då han plötsligt slutar att andas. Skakade på honom så att han började skrika. Så då tänkte jag bara att det va lugnt då eftersom att han har gjort så tidigare nån gång. Men eftersom att han slutade att andas en gång till och jag var själv hemma så kände jag att man måste fråga vad som ska göras. Så när jag ringde till 112 så skickade man två ambulanser på engång. Vilket jag inte hade tänkt men det var skönt att dom tog en på allvar och kom så fort.  När ambulansen kom så hade han lugnat ner sig och var nästan som vanligt. Men vi fick ändå åka med upp till Hudiksvall för att en barnläkare skulle kolla på Hjallen. Eftersom att man inte vet varför det blev så här så fick vi stanna kvar över natten.

 

Hjallen var jätte duktig när man skulle ta blodprov från armen. Han hatt helt stilla men han grinade en hel del. Vilket jag kan förstå. Men jisses vad det rann blod från sticket.

 

Dagen efter när vi träffade en annan läkare så ville han att Hjallen skulle få göra ett EEG. Då mäter man aktiviteterna i hjärnan. Då kan man utesluta tex epilepsi. Vilket jag hoppas att han inte har. Vi kommer att få en remis för att åka iväg och göra denna EEG.

 

När vi kom hem igen så va det bara att slänga sig in i duschen för efter en natt på sjukhus och i samma kläder som man hade haft halva dagen innan så kände man sig inte så jätte fräsch. Sedan så va det bara till att åka och hämta Wilma.

Hon hade inte haft en lätt natt. Vaknat och grinat för hon undrade vart jag och Hjalmar var någonstans. Så hon sov inte alls mycket den natten.

Så när vi kom hem så hade hon 38 i temp och va helt slut. Men jag förstår henne. Allt släppte nog när vi va hemma igen och allt är som vanligt. För sedan så har hon inte någon feber alls.

 

Men när allt har lugnat ner sig så tar vi och blir lite förskylda istället. Så nu har jag varit hemma två dagar med Hjallen eftersom att han får sån krupp. Behöver nog inte säga att det är tråkigt när dom är sjuka. Men det är lika bra att vila nu innan det blir värre.

Så idag blir det att muta dom med film så att dom kan ta det lungt. Själv så hade jag tänkt att byta sängkläder och fixa lite så att man får städat inför helgen.

 

I helgen om Hjallen är pigg så ska vi vara ute. Vi måste pressa en massa hö och börja värstäda lite ute. Jag vill att det ska vara sol så att man kanske kan sitta ute och äta i helgen.

 

Men nu så ska jag ta lite mera kaffe och sen blir det till att röja på övervåningen.

Hej


RSS 2.0