Sega dag

Måste ju säga att den här dagen har varit seg. Har inte fått nästan nå gjort. SKulle ju ha behövt pluggat en hel del. Men det blev inte så. På förmiddan så fick jag besök av Anette och Elin. Va länge sen som jag träffade dom. Pratade och fika det lite. Sen åt jag lite lunch och gick ut. Började att plugga men det va så otroligt tråkigt så jag gick ut igen. Skottade av taket på lekstugan. Sen satte jag mig i snön och bara njöt av solen. Det va verkligen behövligt för själen det.

Sen så hämtade jag barnen. När vi kom hem så va vi ute ett tag eftersom att dom hade varit inne hela dagen. Vill ju igentlign inte att dom ska vara inne en hel dag. Men jag kan ju förstå att det är svårt när dom är på dagis och det är så kallt ute och att det är en massa snö på gården som gör att man inte kommer fram där. Man har ju god lust att åka dit och skotta så att barnen kan vara ute. Men med all den snö som finns där så skulle det ta några dagar innan man blev klar.

När vi kom in så va det bara att börja med maten. Blev ju inte nån jätte spännande mat idag. Korv, potatis och ägg..

Nu sover barnen sedan några timmar. Jag har hunnit plugga lite. Stallet och grisarna är klara. Nu ska jag snart gå å sova. I morgon blir det att plugga en massa när barnen har kommit till dagis. Tänkte att jag ska försöka få in lite träning oxå. Men jag vet inte om jag ska ta det på morgonen eller om jag ska ta det efter lunch. Men tar jag det efter lunch så blir det inte att jag äter nå lunch.. Nä jag tar det nog på morgonen för då får jag det gjort. Det är ju så skönt när man väl står där och springer. Att ha börjat på gym igen är det bästa jag har gjort. Man kan släppa allt och bara tänka på sig själv ett tag. Det kan man verkligen behöva ibland.

Nä nu ska jag kolla lite på tv innan det blir sängen.

Hej

Dagen som försvann

Ja den här dagen vet jag inte vart den har tagit vägen. Tyckte nästan att det va morgon nyss. Men nu är det snart kväller och barnen ska snart sova igen.

Idag när jag vaknade så hade vi minus 28 grader. Så hästarna fick stå inne så länge som möjligt innan jag skulle iväg. Kändes inte så jätte roligt att släppa ut dom när det va så kallt. Men det va fortfarande  -26 när dom fick gå ut. Tur att det va soligt och inte nå blåst idag.

Har varit och pluggat idag. Det går bättre och bättre. Jag ska sätta mig med allt ikväll igen så kanske man kan göra prov snart. Skulle vara så bra om jag kunde göra prov den här eller nästa vecka. Då är jag av med sånt. Vet att jag kan klara det om jag bara ger mig sjutton på det.

Idag så har jag äntligen varit och tränat igen. Det va så skönt. Va verkligen på tiden att man kunde åka och träna. Man blir så skönt trött efteråt. Ska köra lite mage här hemma ikväll hade jag tänkt. Tur att man har lite här hemma oxå så att man inte slöar till.. Haha

I morgon blir det plugg igen i stan. Det är så bra när man åker till stan och pluggar. Tycker att det är toppen att man har flera som man pluggar med. Man blir lite mera motiverad till att göra allt då.

Nä nu ska Hjallen lägga sig.

Natti och hej

Helt slut

Känner att jag skulle behöva en lite paus nu. Kan inte allt bara vara som vanligt??
Det finns så mycket som jag skulle vilja skriva men det går inte. Dels för att det är folk som läser som inte har nå med det att göra å sen så vet jag att det finns dom som skulle ta illa upp. Så då håller man tyst..
Jaja det blir snart bra igen.

Iallafall så är jag trött på all denna snö nu. Det går inte att vara ute och man är så trött på att bara vara inne. Ikväll så ska vi iallafall bort på middag. Det ska bli så skönt att komma bort lite. Wilma ska sova i stan så vi har bara Hjallen hemma. Så det ska bli skönt. Kan vara bra för dom att vara ifrån varandra en natt nu och då. Jag har faktiskt planer på att lämna bort Hjalmar nästa helg och bara vara själv med Wilma. Det skulle vara så kul att bara göra nå med henne som jag vet att hon tycker om. Sen är det bara nyttigt att göra nå själv oxå.

Nä nu ska jag städa lite i köket tror jag. Sen så ska jag kanske byta lite gardiner. Men först av allt så ska jag packa åt Wilma för nu kom mamma och pappa.

Hej

Ger snart upp

Nu har Wilma varit sjuk och hemma från dagis hela veckan. I två dagar har hon varit feber fri. Jätte skönt måste jag säga. Synd bara att hon har en hosta som kommer att ta tid innan hon blir av med. Va ju på Linden med henne igår. Allt lät och såg bra ut iallafall så det va ju skönt. Så det är bara att vänta ut hostarn. Vilket kan bli en lång väntan.

I morse när vi satt i soffan och myste så tyckte jag att Hajllen va lite varm. Tog en temp. 39,0, Behvöer jag säga att jag är bra less nu. Jag hoppas verkligen att det är övergående så att det blir bra i helgen. Jag orkar inte vara hemma en vecka till utan att få nå gjort. Den här veckan som har varit har jag inte fått nå pluggat gjort alls.

Idag så ska jag lämna barnen hos farmor ett tag. Jag ska städa ur bilen och träffa Mia. Kan verkligen behöva lite tid för mig själv nu. Har knappt hunnit med att vara i stallet nå. Hon ville att barnen skulle få sova kvar. Men eftersom att Wilma har sån hosta och vaknar på nätterna med krupp så vill jag inte att hon ska vara borta då. Vill ha lite koll på henne. Säkert nån som tycker att det är jätte fånigt av mig. Men det skiter jag i.

I morgon så ska jag till Valbo med mamma och pappa. Ska köpa nya gardiner till köket. Sen skulle jag tro att det bli nå annat oxå. Ska kolla på kläder iallfall. Nya byxor måste jag ha och sen ska jag kolla på nån ny tröja oxå.
Men som vanligt så kommer man väl hem med kläder åt barnen. Fast jag ska försöka att inte köpa en massa till dom. Ska göra en rensning där snart så att man kan köpa vårkläder till dom. Finns en massa som bara ligger.

Nä nu ska jag göra ett ryck.

Hej.

En sjuk vecka

Jag som va så glad över att vi va friska igen. Men tänk så fel jag hade. I lördags så fick Wilma feber. Hon blir ju verkligen jätte dålig när hon blir sjuk. Så det va bara att vara hemma med henne. Men eftersom att febern inte gav med sig så har hon inte kunnat gå på dagis alls. Nu är hon feber fri men har en hosta som jag vet inte vad. Det låter som om hon håller på att få upp lungorna när hon hostar. Inte alls roligt att höra. Så hela den här veckan så har hon fått varit hemma med mig. Hon orkar inte vara ute nå längre stunder och hon är trött på eftermiddagarna. Hon ligger mest bara på soffan och gör ingenting. Så man kan säga att det börjar bli tråkigt nu. Jag känner mig så frustrerad över att jag inte kan göra vad som helst nu. Det är så tråkigt att bara vara hemma.

Igår så hade jag tänkt att jag skulle byta gardiner i tvrummet när barnen hade somnat. Men Wilma ville inte sova och somnade inte förrens klockan 20,40 så då va det bara att ge hästarna kväller å lägga sig själv.
Så idag ska jag ta tag i lite sånt. Tänkte att jag ska städa undan, igen.

Tror inte ens att jag har öppnat nån skolbok den här veckan. Har inte alls haft nån lust och så fort jag sätter mig så kommer Wilma å drar i mig.

Nä nu längtar jag till veckan då hon ska få gå på dagis och jag kan åka och träna igen. Ska bli så skönt. Längtar bara att få springa på löpbandet.

Nä nu ska jag sätta lite fart.

Hej

Äntligen friska

Nu så är vi äntligen friska. Det tog til för Wilma innan hon började att äta som vanligt igen. Men nu är allt som vanligt och hon äter som hon brukar. Så skönt att hon är pigg. Allt blir så jobbigt när hon är dålig. När det har gått en vecka och hon inte har ätit då blir allt bara jobbigt. Man vet inte vad man ska göra. Men hon åt iallafall lite varje dag men långt ifrån mycket.
Nu är det bara jag som är lite smorig. Men jag hoppas att det går över snart så att jag kan åka och träna igen. Det är så otroligt tråkigt när man inte kan göra som man vill. Har haft en sån hosta så att det gör ont i magen. På måndag så ska jag träna igen. Längtar som en tok. Ska bli så skönt att röra på sig.

På tisdag börjar dansen igen. Å hur mycket har jag inte längtat efter det då. Jo en hel del. Det bästa är att jag ska dansa dubbelt. Så när första 1½ timme är klar så ska jag dansa 1½ till. Jag kommer att vara så trött när jag kommer hem men på ett skönt sätt.

Idag så blir det höpressning. Har några som vill köpa hö och eftersom att vi har varit sjuka så har vi inte kunnat pressa nå alls. Så idag måste vi faktiskt pressa nån timme som det ska gå ihop. Men bara man sätter igång så går det ganska så fort.
Sen på eftermiddan så ska gå ner till sjön och grilla korv. Ska ta med pulkorna oxå eftersom att det är en jätte bra backe som man kan åka nerför. Så jag hoppas att den här dagen blir bra.

Nu ska jag göra lite kaffe innan jag ska börja med några måsten. Sen blir det till att gå ut.

Hej.

Sjuka...

Nu har vi varit sjuka några dagar. Allt började natten mellan onsdag och torsdag. Jag hade jobbat och Danne va på ett möte så mamma va hemma med barnen. När jag kom hem från jobbet så sov dom och allt va bra. Gick ut och nattade hästarna innan jag gick å la mig. När jag nästan hade somnat så vaknade jag till av att Wilma hostade som bara den. Kände på mig att det inte va så bra så jag mer eller mindre springer in till henne. Så då att hon har spytt ner halv sängen och sig själv. Så det är bara att ta in henne i duschen och gå ut med alla sängkläder till tvättmaskinen. Sedan så spydde hon flera gånger under natten. När klockan va 2 så somnade hon iallafall. Men så fort hon flyttade lite på sig eller att det kom nå ljud från henne så vaknade jag till och kollade på henne. Vägade inte ha henne i eget rum så hon fick sova i våran säng. På morgonen när vi vaknade och hade ätit lite frukost så började allt igen. Hon bara stod i köket och spydde rätt ut på golvet. Sedan så låg hon på soffan hela dagen. Hon hade ont i magen och kunde inte äta. Det hon fick i sig åkte rak igenom henne. Men sen så spydde hon i allafall inte nå mera. Vilket va skönt. Men det kom ut bakvägen istället, på båda två. Men grejen är den at så fort Wilma har varit lite dålig så slutar hon att äta. Nu är det tisdag och hon har inte ätit ordentligt sen i onsdags. Jag börjar känna mig lite maktlös just nu. Jag vet ju att hon börjar äta igen när hon känner att hon vågar för att inte få ont i magen. Men det känns verkligen hopplöst just nu. Ska försöka hitta på nån mat i morgon som jag vet att hon verkligen tycker om. Men jag har inte kommit på vad än bara. Tur att hon dricker lite iallafall.

Hjallen han äter ju på som vanligt han. Fast han har oxå varit dålig i magen. När han har ätit så har det runnit rakt igenom på honom med. Men på honom så märker man inte lite lätt att han är dålig. Han blir mest på dåligt humör och vill bara sova. En dag så tror jag att han va vaken 2-3 timmar och sedan så sov han 2-3 timmar och va vaken några timmar innan han somnade för natten igen och då va nog inte ens klockan 18.00. Men han behöver väl sova mycket när han är dålig.

Igår så tvättade jag det sista som fanns kvar sedan allt det här började. Vet inte hur många maskiner jag har tvättat och hur mycket jag har vikt ihop och lagt in på alla olika ställen. Men en massa är det iallafall. Idag har jag inte tvättat nå alls vilket är jätte skönt.

I morgon så ska jag ta golven igen och tvätta det som har blivit idag.

Nä nu är det kväller. Har en dag i morgon oxå som man ska gå igenom med en matvägrande dotter. Jag hoppas att hon orkar gå på dagis och att hon äter lite där. Gör hon inte det så får hon vara hemma tills hon börjar äta mera. Idag när vi kom hem från dagis så la hon sig på soffan direkt och orkade inte göra något alls.

Natti natti.

Hej

RSS 2.0