Sjuk

Jaha då har vi blivit sjuka då. Alla 4 ligger å orkar inte göra så mycket. Men det är klart att Wilma och Hjalmar håller faktiskt på att bli lite bättre nu. Så i morgon kommer det att bli lungt för båda två så att dom kan gå på dagis på måndag igen. Wilma längtar nog till dagis för hon pratar bara om det hela tiden.

Idag så ville jag vara hemma från jobbet eftersom att jag har feber och är förskyld. Tycker inte att det är snällt mot alla gammlingar att man ska jobba om man är dålig. Speciellt inte nu när det är en massa influensa å allt vad det är som går nu. Så när jag ringde å sa att jag va sjuk så fick jag till svar att det inte finns nån som kan jobba. Men hon skulle kolla vad hon kunde göra. Efter ca 10 minuter så ringer hon å säger att det inte finns nån. Arg som jag blir så säger jag att jag åker ändå men att jag inte tycker att det är snäll mot dom som bor där.
Alla på jobbet tycker att jag ska prata med chefen på måndag. Får se hur det blir.

Men nu så ska jag sova om jag ska orka lev i morgon... Som det känns nu iallafall..

Natti å hej.

Första dagen på dagis

Det gick hur bra som helst idag. När vi kom till dagis så gick vi först runt lite för att kolla hur det såg ut i alla lokaler. Föreståndaren Amo pratade en massa så Wilma tröttnade och hittade alla leksaker i stället. Så hon raggade upp en fröken som började att leka med henne. Sen när vi har kollat klart så satte vi oss för att prata ännu mera och fika lite. Så både Wilma och Hjalmar lekte med fröken och en annan pojk som oxå började idag. Måste säga att det gick hur bra som helst.

När vi kom hem så va det bara att göra lunch och lägga dom små. Trötta va dom för det blev tyst på en gång. Så medans dom sov passade jag på att leta lite info på dator.. Har ju en del att lära in nu när man ska läsa historia. MEn jag hoppas att jag hittade vad jag behövde veta. Ska kolla lite bättre sen när jag har fått boken. Men jag ska även höra med våra lärare i morogn när jag ska till stan.

Hjalmar har ramlat idag. Han slog i huvudet så han bet sig i läppen. Så hans middag idag va inte så rolig. Han ville inte alls äta så mycket. Fick i honom lite iallafall.

Nu sover båda två och jag har plockat unadan det som ska bort. Så nu går tvättmaskinen för full och jag ska snart träna lite. Känner att jag börjar komma igång lite med sånt nu.

Har även en tjej som vill hyra en stallplats så nu måste jag bara reda ut hur jag ska göra med dom andra två som går här. Svårt det där när man vill ha alla kvar. Men eftersom att vi inte har haft tid att göra nå åt stallet i sommar så för det vänta innan det blir flera boxar. Så vi får ta det nästa år istället.

Nä nu ska jag träna lite så jag får bort tjockmagen.

Hej

Skolstart

Idag så va det upprop i skolan. Men det gick fort. Vi fick bara schema och se vilka lärare vi skulle ha. I morgon så får jag se vilka jag ska läsa historia med. Ska bli kul att börja. Jag ser verkligen fram mot den här terminen.
När jag va klar på cfl så åkte jag till Therese och fikade lite. Satt där ett tag och pratade lite. Men det märks att vi inte träffas eller pratar lite mycket med varandra nu. Vet inte varför det har blivit så. Men när bara EN ska höra av sig hela tiden så kanske den tröttnar.
Sen så va ner på stan och hittade lite kläder till Alfredh. Jätte söta va dom. Hittade även skor till mig själv. Sen så va jag på Dollar där jag köpte block så jag kan skriva i nå nu när jag ska läsa lite.
Efter det så tvingade jag Jossan till Mc Donalds. Va ett tag sedan som jag va där. Men jag vet inte om det va så gott..

Sen så va det bara att åka till Mia en sväng. Det va så kul att få lille Alfredh. Han va så söt. Kan inte fatta att dom kan vara så små. Kan inte tänka mig att varken Wilma eller Hjallen har varit så liten.

När jag hade fått lite mera kaffe och fått lukta på nyfödd liten bebis så skulle jag åka till arbetsförmedligen. Men det är ju som vanligt där. Jag tycker inte att man kommer nånvart när man är där.

Så nu sover barnen. Har jag ont i magen och är trött. Sen har jag ont i ryggen och nacken oxå så det är väl lika bra att gå till sängen.

I morgon så blir det skolan igen. Ska bli kul. Jag ska även springa in på en affär när jag ändå är i stan. Ska köpa en ny kur med Detox. Kan behöva det nu. Tror att jag skulle behöva en urrensning. Skulle tro att jag har en massa skit i kroppen som skulle behöva komma ur nu. Kan vara därför som jag är så trött. Skulle tro att det blir mycket bättre efter en urrensning.

Nä nu ska jag kika runt lite innan jag ska sova.

Hej.

Wilma gå på toa

Wilma har blivit så duktig på att säga till när hon ska på toa. Idag tänkte jag att nu får hon gå utan bjöla och sitta på pottan. Hon satt på pottan men hon ville inte göra något på den utan då sa hon till och ville på toaletten i stället. Skulle ju vara så skönt om hon ville bli bjölfri på dagarna snart. Men bara man tränar med henne så är hon snart det. 

I fredags så va vi till stugan på mat. Moster och Harald från Norge kom hem. Så det blev grillat. Å va vi åt. Trodde att jag skulle spricka innan vi kom hem. Men gott va det och alla va fulla förutom jag som körde bilen hem. Men sånt bryr ju inte mig så mycket. 
Sen när vi kom hen så skulle Danne ut och fiska kräftor med sin bror. Dom fick väl 25-30 stycken. Men istället för att ta hem och äta upp dom så fick dom flytta till en annan sjö. Så jag tror att dom hoppas på större kräftor till nästa år.

Sen igår lördag så va vi till stugan igen för att äta. Då blev det lax. Hur gott som helst. Så man åt tills magen va sprängdfylld igen. Fattar inte varför man ska behöva äta så mycket. Sen så dricker man ju en hel del till oxå. Det känns ju som om man inte kommer att behöva äta på flera dagar. 

Idag så har det varit lungt. Jag har plockat undan kläder och lite saker mest hela dagen. Tänkte försöka ta golven ikväll. Men det är väl som vanligt. Man orkar inte när barnen har somnat och allt är undanplockat. Fast jag ska verkligen försöka få det gort ikväll.

Fast nu ska jag plocka ur diskmaskinen så att jag kan fylla den på nytt efter det att middan är avklarad. 

Sen så måste jag ju bara säga GRATTIS till Mia och Johan som fick en son i går kväll. Sen att jag va först att veta va ju lite kul. 

Hej. 

Onsdag

Då ska man jobba igen då. Men jag klagar inte över det. Jag tycker om att jobba. Men tjänar pengar och kan spra lite. Det kan behövas. Man vet aldrig när man står här helt utan jobb och inte alls nå att göra.

Igår så målade och lagade vi ett staket här hemma. Det va bara ett litet som går från hagen och mot stallet. Men det behövdes. Tror inte att det hade sett färg sen stan brann. Men nu ser det nytt ut och det blev jätte bra. Synd bara att färgen tog slut så jag kunde inte fortsätta. Men har jag tur så skulle Danne köpa färg idag när han skulle till stan. Hoppas bara att han kommer ihåg det.
Annars så tog vi det lungt igår. Gorde inte så mycket. Hade en trött dag. Ont i huve och nacke. Jobbigt är det. Men det hjälper inte om man sitter och gnäller. Så det är lika bra att röra på sig.
Kollade på en film igår kväll. Men det va så konstig så jag vet inte vad. Welcom to the jungel tror jag det hette. Man kan jämmföra den med Blair witch project. Kanske inte min typ av film. Men det gick ju att kolla på.

Nu har jag inte orkar göra så mycket alls. Ska faktiskt ta och tvätta lite fönster. Man måste ju börja nångång så att det blir gjort. vill ha dom rena nu och byta gardiner. Tänkte att jag ska åka till stan innan jag börjar jobba och se vad som finns. Det får bli billiga gardiner i år. Tänker inte lägga ner en massa pengar på sånt som man har uppe ett tag och man vill ändå ha nya till nästa år. Så då är Dollar toppen. Har köpt en massa fina gardiner där ifrån förr.

Nä nu ska jag sätta lite fart innan det är dax att  åka till jobbet.

Hej

Ledig idag

Japp idag är jag ledig. Så skönt. Jag och barnen ska åka till Hudik idag för att gratta Jennifer och fyllde 1 år igår. Men eftersom att jag jobbade då så åker vi idag istället. Då behöver man inte stressa för att åka hem igen. Ska bli så skönt att komma hem ifrån. Mamma ska oxå med. Hon ville träffa dom och se vart dom bor. Så hon får väl göra det då. Jag får åka upp en annan dag och bara prata skit med henne =)

Ikväll så ska jag bara plocka undan lite i ett rum. Om det är bra väder så ska jag vara ute och fixa lite. Måste ta en springtur idag oxå. Eller om jag ska rida. Vet inte än. Men det kanske slutar med att jag göra bägge delrna.
Måste annmäla mig till dansen oxå. Men jag kunde inte göra det igår på datorn. Så Danne får hjälpa mig sen. Ska höra med Britta om hon har fixat det.

Skulle vilja åka ner på IKEA och köpa lite nytt oxå. När vi skulle sätta tillbaka det fönster som gick sönder så gick även två lampor sönder. Så nu vill jag åka och köpa nya. Men när det blir vet jag inte. Det ser så tomt ut nu när man inte har lamporna kvar. Sen så skulle jag behöva nya gardiner i både köket och tvrummet. Men jag har inte hittat några som jag verkligen vill ha. Nä jag ska nog åka ner till Gävle nån dag i nästa månad.

Nu är det bara 14 dagar kvar tills barnen ska börja på dagis. Det ska bli så skönt när dom börjar där. Då kan man jobba på ett annat sätt och man blir inte lika beroende av barnvakt.

Nä nu ska jag fixa lite innan vi ska göra lunch och åka till Hudik.

Hej.

Vilken värme

Nu ska man då inte klaga på att det är dåligt väder inte. Tycker att det är toppen att det äntligen har kommit lite sol och värme igen. Synd bara att man har sovit så dåligt i natt så jag inte orkar ligga i solen just nu. Måste vara inne ett tag så jag orkar jobba ikväll. Börjar inte förrens vid 3 så jag ska snart ta mig en dusch så man piggar på sig lite.

Igår så va vi och grillade hos dom som köpte vårat förra hus. Va konstigt det känndes att svänga in på gården där uppe. Bara att gå in i huset och kolla hur dom hade möblerat. Nä det känndes helt fel. Jag saknar inte alls det huset. Trivs som bara den här nere. Stort och rymligt.

Idag så har vi varit till sjön en sväng. Wilma badade tills hon bara skakade. Så då va det bara att gå hem för att fixa mat. Nu sover båda två och jag tror att dom kommer att sova ett tag. Dom orkar inte göra så mycket i den här värmen.

I morse när jag hämtade Hjalmar så hade han tagit av sig blöjan. Så nu kommer han få en helt renbäddad och tvättad säng. Har tvättat allt som låg i sängen och det har torkat så nu ska den bara bäddas igen. Men det får Danne göra ikväll. Jag orkar inte göra det nu.

Nä nu ska jag ta en dsuch och dricka en massa vatten så kanske man blir människa igen. Ska fixa lite mat till kvällen oxå när jag är på jobbet.

Hej.

Så nöjd

Nu är jag så där nöjd igen. Har varit på en 45 minuter lång springtur. Det är så jävla skönt att ha kommit igång igen. Jag tycker verkligen om att röra på mig. Men jag har inte haft nån lust eller motivation till att komma igång igen. Men nu gav jag mig sjävl en spark i baken och tyckte att det va dax att komma iform. Man läser att det är bra att göra si eller så. Men bara man tar sig i kragen och börjar motionera så går man ner i vikt och kommer iform fortare än man tror. Fast det är ju klart att man vill se resultat på en gång.

Igår så va vi till Furuvik. Det va en helt fantastisk dag. Vi åkte hemifrån strax innan 9 och va hemma vid halv 7 på kvällen. Wilma pratade hela vägen ner till Furuvik om att hon skulle åka karuseller. Söt hon är. Hon fick även klappa getterna som finns där. Sen så såg dom en massa andra djur.
Eftersom att Hjallen är för liten för karusellerna så fick han sitta i vagnen medans Wilma och Danne åkte en massa. Men jag tror att han va rätt så nöjd ändå. Vi fikade lite medans dom andra åkte. Kolla runt lite.
Nästa år så kommer det att bli ännu roligare när även Hjallen kan åka lite. Tror att han kommer att tycka om det.

Idag så har det varit ganska så varmt hela dagen. På morgonen så kom Jossan och hämtade mig så åkte vi till deras hästar och tog en tur. Men det blev lungt. En häst hade tappat skor och sedan så va det lite för varmt för att rida hårt.

Annars så har vi bara varit hemma. Jag har plockat en massa svartavinbär som jag ska göra något av. Men vad vet jag inte än. Sylt tror jag bara för att testa. Kan ju vara roligt att göra nå sånt själv nångång. Annars så ber jag ju alltid mamma när det ska göras nå sånt som jag inte tror jag klarar av. Men nångång så måste man väl testa.

I morgon är det jobb igen. Börjar 8 och slutar 15. Sen får vi se vad som händer på kvällen. Det blir lungt i allafall. Jag jobbar hela helgen så vi blir nog bara hemma.

Nä nu ska jag ta lite kvällsfika innan det blir en dusch. Måste bara svettas klart först.

Hej

Bra början på dagen

Fick sovmorgon idag igen. Trodde först att jag skulle få kliva upp vid 6 i morse efter det att Hajllen hade fått välling. Men han måste ha somnat om för jag vaknade vid 8 igen av att han låg och pratade. Så nu har jag fått sova ganska så bra i två nätter. Men jag kan inte fatta att jag ska ha så svårt att somna på kvällarna. Kan ligga flera timmar innan jag somnar.

Nu väntar jag bara på att Danne ska komma hem så att jag kan ta min promenad. Ser fram mot den. Ska bli så skönt att komma ut en sväng. Sen så ska jag nog riva ett staket och  göra om det lite.
Senare så blir det jobb. Jag som skulle vara ledig den här helgen. Men eftersom att det inte finns nå folk som inte vill eller kan jobba så är det lika bra att ställa upp. Då ser folk att man vill jobba. Sen så syns det ju när man få lön oxå =) Nästa lön kommer att bli bra. Då har jag ju jobbat mycket och kommer att få massor av mera pengar än när jag gick hemma.

Sen så väntar jag på brev från facket. Man måste ju få lov av dom innan man börjar plugga. Så löjligt. Men jag får inte nå svar nångång.

Nä nu kom Johansson hem så nu ska jag byta om så att jag kan ta en promenad.

Att det ska vara så svårt??

Jag kan inte fatta att det ska vara så svårt att komma tillbaka till den jag va förut. I sommar har jag knappt motionera ett dugg. Känner mig som enn TJOCK FET KO!!!!!!!!!! Det är så jag känner och det är bara jag som kan göra något åt det. Men jag vet inte vad jag ska göra för att komma igång igen. För ett år sedan efter det att vi hade fått Hjalmar så va allt bra. Jag va ute på promenader och jag tränade en hel del. Men nu så har all den motivationen försvunnit. Vet inte vad det beror på men jag MÅSTE verkligen göra nå åt det. Saknar en tvillingvagn som gör att jag kan gå ut och gå själv. Men den vi hade ville inte Wilma sitta i för det blev för trångt för henne. Den va inte så stor. Har planer på att köpa en billig på nätet men jag vet inte. Det beror på hur mycket Wilma vill sitta i en vagn nu oxå.
Så i morgon när Danne har kommit hem från skogen så ska jag ta en promenad. Å den ska jag ta själv. Måste göra det. Sen skiter jag i om det regnar JAG SKA UT!!!! Sedan så blir det inte nå mera skitmat eller kakor. Nu är det inte nå förrens till jul. Förutom några kalas men om jag bara kommer tillbaka snart så hoppar jag över kakorna. Man kan fika ändå.

Idag så har vi varit på chokladboden. Fanns en massa choklad. Men jag köpte inte nå alls. Vi fikade lite men det va alls. Sedan så fick Wilma klappa ett får som va på rymmen. Hur söt som helst. Skulle verkligen vilja ha får. Vet att Danne ocå vill ha det så vi får väl se hur det bli till nästa sommar.

Annars så har vi inte gort alls så mycket. Dagen har bara sprungit förbi. Nu så ska jg kolla på sommarkrysset. Kanske att man ska kryssa och hoppas att man kan vinna. Men vad är oddsen att just jag skulle vinna.

Nä nu ska jag kolla på tv och kanske göra te. Vi får se.

Hej

RSS 2.0